התלבטויות ודאגה.

33נמי

New member
התלבטויות ודאגה.

רציתי לשתף אתכם במה שעובר עלי בתור הורה שרושם לראשונה את ביתו לכיתה א'. (לחלק מכם זה בטח ישמע מוכר) אנחנו נעבור לעירכם בקיץ הקרוב (אנו נגור בשימשוני) ובימים אלה התחלנו לברר לגבי בי"ס בעיר. התקשרתי לעיריה ושם אמרו לי לדבר עם ה"שרות לאזרח", התקשרתי ונאמר לי שאני צריכה לתת להם את פרטיי ואת כתובתי החדשה והם ישלחו אלי בדואר הזמנה לרישום הילדה בבי"ס שהם יקבעו לפי איזור המגורים. העיניין הוא שאנו קצת מבולבלים. פקידה אחת אמרה ש"כנראה" נשוייך לבי"ס "אסיף" ואחרת (כשהתקשרתי שוב למחרת לברורים נוספים) אמרה שאנו נשוייך ל"רמון" או ממלכתי י'?! ממה שראיתי בפורום הנ"ל אסיף לא "נחשב" לבי"ס טוב, רמון- כך שמעתי, הכיתות מלאות בתלמידים (40-45 תלמידים בכיתה) וממלכתי י'- חדש (מה זה אומר?) התחלנו לחשוב גם על בי"ס פרטי, "יחד"- שנשמע נחמד אך קשה להתקבל, ממוקם "רחוק"-ברעות, והאמת, לא ממש מדבר אלי, אך שמעתי שיש פחות תלמידים בכיתה ויותר כוח עזר (המורה לא לבד). עוד בי"ס פרטי, "הדמוקרטי" שאינני יודעת דבר עליו, פרט לכך שגם אליו יש רשימת ממתינים ארוכה. אני טובעת במחשבות, בדאגות, בהרגשה שאולי אם הייתי תושבת המקום הייתי יותר מיודעת בפרטים ולכן אני גם מפחדת שאעשה טעות בבחירה. חברה אמרה לי שבכל ביה"ס הלא פרטיים בעיר יש המון ילדים בכיתה, כך שלא כל כך חשוב באיזה בי"ס נשוייך אלה לקוות למורה מוצלח- האמת? נשמע לי הגיוני. וכל זאת כנ"ל על הסוגיה של הבת הקטנה יותר (שנתיים וחצי) אשמח לשמוע דעתכם.

א י ו ש י

New member
ביח"ד עבדתי לדמוקרטי אני רוצה לעבוד

יח"ד הוא בית ספר טוב. משקעיעים המון בילדים אבל גם תכנים דתיים+ תפילות וברכות. אם זה לא מפריע לך אז אני חושבת שזה מוצלח כי הם מקפידים שבכיתה יהיו 26 תלמידים גג ולא 40 שזה חשוב!!! בעיקר בכיתה א'. הם לא יהיו כל הזמן ברעות אלא אמור להבנות מבנה שלהם בשמשוני. ברעות זה זמני! ביהס הדמוקרטי מאוד קורץ לי (לעבוד שם) אבל חשוב שתדעי שמטרת ביהס העיקרית היא לא להקנות ידע! לילדים יש זכות בחירה וילד שלא ירצה ללמוד לקרוא ולכתוב בכיתה א' אלא רק בכיתה ג' רשאי וזה אף קרה. לכל ילד יש חונך שמללוה אותו יום יום לאורך השנה ואמור לשקף לו למה לא בחר במקצוע X, מה עובר עליו רגשית חברתית ועוד... החונך כמו אבא/חבר גדול.... לא לכל אחד מתאימה הגישה הזאת רמון אני מכירה את המנהלת וחלק מהצוות. נחמד שם ויש צוות טוב שווה לבדוק. לגבי אסיף לא מכירה אבל יודעת שעם המנהלת לא כדאי להתעסק בהצלחה

בתי ספר

בקשר לאסיף - ילדיי לומדים שם והם בהחלט לא אומללים . בשלב מסויים רציתי להעביר אותם לרמון אבל הם סירבו לעבור . נכון - המנהלת נוראית ופלצנית (ואני הספקתי להסתכסך איתה קשות , ולא רק אני), אבל יש לה שם הרבה מורות משקיעניות ונראה לי שמה שחשוב שהאוכלוסיה שם טובה (הרי הילדים שלי לא רצו לעבור בי"ס בגלל החברים...)

א 1 א

New member
רמון

הבת שלי ברמון(כיתה ג') ויש לה בכיתה 29-30 ילד .אני לא יודעת לגבי כיתות א'. אני מאד מרוצה מהמורה ומהצוות.

למעלה