התכתבות לא ברורה

התכתבות לא ברורה

אני מאוד זקוקה לעצות.
תוהה מאיפה להתחיל. נראה לי שאתחיל מזה שלי ולבן זוגי יש מערכת יחסים כמעט מושלמת. אנחנו כמעט אף פעם לא רבים. הוא עשה הרבה מאוד למעני ולמען הקשר שלנו. הוא איש של מילה ואיש מאוד נאמן ואיש עם ערכים מאוד טובים. אני תמיד סמכתי עליו והאמנתי לו במאה אחוז ואפילו יותר.

סיבות לקנא אף פעם לא היו לי. בנוסף הוא גם רוב הזמן בבית כי הוא עובד מהבית. הוא כמעט אף פעם לא הולך לשום מקום ומעדיף תמיד את הבית. הוא לא בדיוק הטיפוס החברותי. נדיר מאוד שהוא ילך לאנשהו בלעדי אלא אם כן זה למשחק כדורגל וגם זה קורה פע באף פעם.

מה שקרה קרה לגמרי במקרה. לגמרי במקרה אני ראיתי את המייל שלו. כבר היו פעמים שזה קרה במקרה ואני אף פעם לא חיטטתי לו שם. הוא בעצמו אף פעם לא הסתיר את המייל שלו ולא התנתק כדי אחר כך להיכנס שוב עם ססמא אלא תמיד נשאר מחובר. תמיד כשהייתי נתקלת במיל שלו הייתי רואה בזווית העין שהמייל שלו מלא בעיקר בדברים שקשורים לעבודה שלו. הפעם זה היה שונה. ראיתי את המייל שלו ובזווית העין קלטתי שרוב המייל שלו זה התכתבויות בלתי פוסקות עם מישהי בשם אילנית.

בניגוד לפעמים אחרות בהם לא נגעתי לו בדואר הפעם כן הסתכלתי. ראיתי שההתכתבות ביניהם התחילה באמצע נובמבר. ראיתי שזה התחיל מזה שהוא שלך לה שיר שהוא כתב. שיר שהוא גם הקדיש לה. המשכתי לעבור על המיילים שלהם. לא היה שם פלירט. מההתכתבות גם היה די ברור שהם לא נפגשו. היא כתבה לו שהיא נשואה. כתבה לו גם שיש לה ילד. הוא כתב לה עלי ועל הרגשות שלו כלפי. ככה שבתכלס בכל ההתכתבות הזאת אין משהו "מפליל". למרות זאת זה הטריד אותי.

הטרידה אותי בעיקר כמות המכתבים שהם מחליפים ביניהם. המון מיילים פילוסופיים. מיילים על כמה שהם דומים. מיילים מאוד עמוקים מבחינה אינטלקטואלית. כל מיני משלים וכו'. מזל שהיא הזכירה פה ושם את בעלה והוא הזכיר פה ושם אותי. אחרת זה היה מזכיר פלירט. אומנם פלירט מאוד אינטלקטואלי אבל עדיין פלירט.

עוד דבר שהטריד אותי זה שזה תפס אוי בהפתעה. הוא לא אמר לא מילה ולא חצי מילה עלי. לא אמר כלום על ההתכתבות הזאת. וזה מטריד במיוחד לאור העובדה שיש לנו קשר שמבוסס על אמון הדדי. למעשה יוצא שההתכתבות הזאת נשכת חודש מאחורי הגב שלי. ראיתי שחלק מהמיילים נשלחו גם מהטלפון הנייד שלו. לא יודעת איך אבל אני לא שמתי לב לכלום עד שלא ראיתי את המייל שלו.

בנוסף לכמות המכתבים האדירה שהם מחליפים ובנוסף לזה שאני לא ידעתי על זה כלום יש עוד עניין שהטריד אותי. אחרי שסיימתי לקרוא את ההתכתבות שלהם אני הרגשתי סוג של מיותרת מבחינה רגשית. הכוונה היא שיש שם הבנה הדדית מדהימה וקרבה נפשית מאוד גדולה. כאילו שהם נשמות תאומות שמשלימות אחת את השניה.

אני לא יודעת מה לעשות עכשיו. פשוט יושבת בהלם. מריצה כל מיני סרטים בראש. לדבר איתו על זה זה קצת בעיה כי כאמור אי שם שום דבר לא בסדר. כמו כן אני חיטטתי לו בהתכתבות אישית ואני מתביישת בזה ובגלל זה זה עושה א זה לעוד יותר בעייתי לדבר איתו על זה.

אשמח לעצות מהצד.
.

אני מבינה

למה את מרגישה מאויימת.
האיום הוא הקרבה הריגשית-מנטלית ופחות העיניין המיני.
אני גם יכולה להבין למה הוא לא שיתף אותך בהתחלה- בטח חשב שזו רק התכתבות עיניינית ולא רומנטית, אבל במהלך הזמן אני מנחשת שהוא לא שיתף כי הוא מבין שיש פה משהו בעייתי שיאיים עליך. סביר מאוד להניח שהיה מאויים אם היית מתכתבת בצורה דומה עם גבר.
&nbsp
מה לעשות?
לקחת נשימה עמוקה ולדבר איתו על זה.
לומר לו שהמייל שלו היה פתוח ושראית את ההתכתבות הזו.
שזה גורם לך להרגיש חוסר ביטחון ותחושות לא נעימות. שאת מרגישה _________ (תארי את התחושות שלך בלי להאשים אותו. בלי להגיד לו "בגללך!")
שאת מאמינה שממש לא התכוון לפגוע בך ושאת מאוד אוהבת אותו.
תקשיבי מה יש לו להגיד. באמת תקשיבי!
&nbsp
ותחשבו על פיתרון שיתאים לשניכם.
&nbsp
בהצלחה!

מריוס זכריה

Member
מנהל

העניין הוא באמון

הוא תמיד היה זה שדיבר על חשיבות האמון. בנוסף לזה אני ממש לא מסוג הבחורת שנוטות לחפור לבן זוגן ולהגביל את הגבר שלהן במשהו. הוא יודע את זה היטב. אם הוא היה מספר לי שיש לו ידידה או משתף אותי בדבר ההתכתבות אז לא היה לי כל כך אכפת. אכפת לי שיש משהו שהוא לא חלק איתי בעוד שאני חולקת איתו הכל. אם הוא היה מספר לי על זה זה לא ממש היה מעניין אותי. עכשיו כשנרגעתי אני מבינה שמה שהכי מטריד אותי זה שהוא לא סיפר לי. הוא איש של ערכים שכוללים אמון וכנות. אנחנו בנינו את הקשר הזה מההתחלה על מאה אחוז אמון וכנת וזה הה ביוזמתו. ועכשיו מסתבר שיש לו סודות ממני.

מריוס זכריה

Member
מנהל
עדיין העצה היא לדבר איתו בגלוי

לא נעים לך שחיטטת? אז לא נעים.
בשורה התחתונה, אם את רוצה יחסים ישרים וכנים, תהיי את ישרה וכנה.
לגבי היושר והכנות שלו - אם תהיה לו הזדמנות להסביר את עצמו (בזכות הכנות שלך), אז אולי הוא ישכנע אותך, ואולי לא. אבל אם את לא תפתחי את זה ביושר, לא תדעי - וההפסד הוא של שניכם. וזה בכלל לא משנה "מי אשם", כי שניכם תפסידו.

מה שהייתי רוצה זה לא להתעמת איתו

הייתי רוצה שהוא בעצמו יספר לי על ההתכתבות הזאת. לצערי זאת אופציה ששייכת כבר לעבר.

נכון להיום הייתי רוצה לקבל תשובה לשאלה שמטרידה אותי. הייתי רוצה להבין למה הוא לא סיפר לי על ההתכתבות הזאת. אבל בשביל זה אני אצטרך להודות שחיטטתי לו במייל. יותר מזה שקראתי את ההתכתבות שלו. מאוד קשה לי ולא נעים לי להודות בכך.

בנוסף גם השיר שהוא כתב והקדיש לה מטריד אותי.

אצל רוב בני האדם

יש פער בין האידיאלים שלנו ובין המציאות.
לא מכירה הרבה אנשים שאין אצלם פער.
&nbsp
את חיטטת לו במייל למרות שאת "לא כזו" והוא לא סיפר לך על הידידה למרות שהוא דיבר על "אמון וכנות מלאים".
בסופו של דבר, לא מדובר פה במשהו נוראי ואתם לגמרי יכולים להתמודד איתו- אם רק תצליחו לדבר על זה.
זו המשמעות של זוגיות טובה- גם ברגעי משבר וקושי להיות מסוגלים לתקשר ולהקשיב לצד השני ולמצוא פיתרון שמתאים לשני הצדדים.
&nbsp

ברור שלא מדובר פה על משהו נוראי

ההתכתבות עצמה כמעט ולא מפריעה לי. כמו שכתבת אני מאוד רוצה לתקשר ולנהל דו שיח פתוח אבל חוששת כי זה אומר להוות שחיטטתי לו. לשוחח איתו חשוב לי בעיקר בשביל עצמי וכדי שאני אוכל להירגע .אני רוצה לדבר איתו כדי לראות שהוא עדיין יכול לספר לי הכל. כי האמת שזה משגע אותי שהוא הסתיר ממני משהו כזה.

הוא אדם לא קל וכשהתחלנו להיות ביחד ובעיקר לגור ביחד היו לו הרבה דרישות כלפיי. הוא חקר אותי על האקסים שלי ולא הבנתי למה זה חשוב אבל הוא אמר שחשוב לו שנדברעל הכל ולא נסתיר כלום. הוא כל הזמן התעקש על פתיחות טוטאלית בקשר ואני לא הייתי כזאת לפני וממנו למדתי מה זה זוגיות שאומרים בה הכל ומדברים ע הכל ולא מסתירים כלום ועכיו הסוד הזה עם ההתכתבות פשוט לא מסתדר לי בראש

אם תשמרי את זה בבטן

ותמשיכי לטחון לעצמך "איך הוא עשה לי את זה אחרי כל מה שהוא אמר" זה רק יהיה יותר גרוע.
&nbsp
קחי את עצמך בידיים ושבי לדבר איתו כמו אדם בוגר ולא כמו ילדה שנעלבה ומתחבאת באיזו פינה!

vg04285

New member
ידידה וירטואלית - נקודת מבט אישית

התגובה שאני אכתוב אינה "עצה" קלאסית, אלא יותר נקודת מבט אישית שלי.
אני בן 35, מתוכם נשוי 6 שנים.

גם אני וגם אישתי עובדים במשרה מלאה. ההבדל ביני לבינה הוא שלי יש הפסקות ארוכות במהלך היום שבהן אני נמצא בנסיעות מבלי לנהוג (במצטבר, אני כשעתיים ביום בדרכים)

לאישתי אין זמן לנשום במהלך היום, והיא מתפנה רק לקראת הערב, כששנינו נפגשים בבית.

יש לי תחביב של קריאה וניתוח סיפורת, תחביב שלאישתי אין שום קשר אליו. היא כמעט ולא קוראת ספרים וניתוח ספרות היא ממנה והלאה.

לפני כשנה פגשתי בפייסבוק (באחת הקבוצות הקשורות לתחביב) בחורה בגילי, אישה נשואה, עקרת בית, שגם לה יש את אותו התחביב כמו שלי.

התחיל ביננו קשר של התכתבות הקשור לתחביב. אנחנו מתאמים קריאה של אותו הספר ביחד, ואז מדברים עליו. שעות. מנתחים את הדמויות, המצבים.
השיחות הללו הן בעיקר במייל / הודעות, מעט מאוד טלפונים, ובעיקר בזמן שאני בנסיעות - כאשר בערב שנינו מתפנים לבני הזוג שלנו.
חלק מהשיחות גולשות לפעמים לנושאים אחרים, מתעדכנים במה חדש באופן כללי, אבל אין בשיחות הללו שום פלירטוט.

במהלך השנה הזו נפגשנו פעם אחת לקפה, כאשר גם שם לא היה שום מגע מעבר ללחיצת יד. לא היו עוד פגישות, כי למעשה אף אחד מאיתנו לא ממש חש צורך בפגישה.

ההבדל ביני לבין בעלך הוא שאישתי ידעה על הקשר הזה די בהתחלה. גם אצלי שום דבר לא מוסתר או נמחק. אני יודע שהיא מדי פעם נכנסת לנייד שלי לחטט, ואני נותן לה, או יותר נכון "שוכח" בכוונה את הנייד שלי לידה ויורד עם הזבל, בכוונה שתהייה לה הזדמנות לחטט.

מה אני בעצם מנסה להגיד? אין ספק שאותה ידידה וירטואלית ממלאת אצל בעלך חוסר מסויים, וזה בסדר שהוא יהיה בקשר גם עם אנשים אחרים.
אני חושב שבעלך נכנס לסוג של לופ שהוא לא יכול לצאת ממנו, כלומר מצד אחד כשהקשר היה בהתחלה לא היה לו מה להגיד לך, וכשהקשר הפך לאינטסיבי הוא כבר לא יכל לגלות לך בלי שתשתוללי (בצדק מבחינתך).

עצתי לי - תני לבעלך סולם לרדת מהעץ. תגלי לו שאת יודעת, אבל את לא כועסת. ובמקביל, תפקחי עין על הקשר הזה, כדי שהוא לא יתחמם מעבר למה שהוא עכשיו.

תודה על השיתוף

קודם כל זה ממש לא נכון מה שכתבת לגבי זה שהייתי משתוללת. הייתי מגיבה לזה בצורה לגמרירגועה והוא יודע את זה.

ההשתוללויות שלי ועשיית הסצנות שלי נשארו אי שם בעבר בתחילת בשנות העשרים ובקשרים אחרים. היום אני אדם שיודע שהעיקר זה המעשים ואני מאוד מעריכה את המעשים שלו והתכתבות כזאת או אחרת אם היא לא סודית לא הייתה עניין גדול.

יש בי קטע שקצת אוכל אותי מפנים. קצת מציק לי שהוא מקדיש כל כך הרבה זמן לאישה אחרת ובניגוד לסיפור שלך זה לא נעשה בזמן מת של נסיעות וכו'. זה מכאיב לי כי בעוד שלך ולאשתך יש את הערבים לנו לא תמיד יש אותם. הוא כל הזמן עובד. לפעמים אין לנו בכלל זמן כדי להיות ביחד אבל זמן להתכתב איתה יש.

אני חושבת שבעניין הזהזה לא משנה עם היא גבר או אישה זה סתם רצון שהזמן הפנוי שלו ילך אלי. זה כואב להבין שכנראה יותר מעניין לו איתה מאשר איתי. זה כואב לראות שיש להם כל כך הרבה נושאים משותפים ובכלל שהם כל כך דומים.

אמרלדה

Active member
שיר שהוא הקדיש לה, מיילים על כמה שהם דומים ו"המון" מיילים

אומרים פה כמה דברים, וכולם שונים מהתיאור של נקודת המבט האישית שהובאה כאן, שמתארת קשר של חברות על בסיס עניין משותף ספציפי, כמו שבחורים חברים בנושא הכדורגל. וגם שם המסקנה היתה חכמה, על אף שהמקרה שונה.

מה שמתפתח בין בן זוגך לבין ידידתו היא אינטימיות. אינטימיות אינטלקטואלית, אבל אינטימיות. הם מדברים במכתבים על היחסים ביניהם - את רואה לפי הכותרת למעלה, שהוצאתי אותה ממכתבך - וזה סימן די חזק. גם השקעת הזמן = הכמות - אומרת את שלה.

בשני הדברים הללו, גם בהשקעת זמן וגם בהשקעת אינטימיות (יחסים עם האחר, קרבה אל האחר וחברות אתו, שיחה על היחסים, שיתוף בחוויות חיים וכד') - יש לנו רק 100% לתת. ואם חלק מהאחוז הזה נגרע מהזוגיות וניתן לאדם אחר - הוא נגרע מהזוגיות. נקודה.

כמובן שהכל עניין של מידתיות. שלא יעלה על הדעת של מישהו שאני חיה ללא חברות או שבן זוגי לא נפגש לשיחת גברים טובה פעם בחודש עם אחיו. לא זה העניין. מה שאת מתארת זה מצב של אדם שלישי שנוצרים בינו לבין בעלך יחסי אינטימיות מסוימים. והם - נגרעים מאלה שלכם.

לכן, לשוחח זו הדרך היחידה. ספרי איך הגעת לזה וגם תאמרי שאת מתביישת. וגם תאמרי שאת מכירה אותו והוא מכיר אותך, לכן נושא האמון ברור ביניכם לכן את היית מופתעת והוא ודאי מופתע מכך שחיטטת לו. (לכן אתם באותו מצב בעניין האמון כרגע). אמרי שאת מרגישה בפתחה של בעיה (שאכן, יכולה להתפתח). חלק גדול ממנה זו העובדה שאת מרגישה "מיותרת רגשית", כך שזה לא רק האמון. זו האינטימיות שנגרעה ממך.

דברי על עצמך, משפטי אני ולא משפטי "אתה". ואמירה שכך את מרגישה ואת לא יודעת מה לעשות עם זה, חוץ מאשר לבקש (מותר) להוריד את המינון כדי לתת לך יותר מקום רגשי שם. וכמובן, דברי על אהבה. והכי כמובן - הקשיבי. הקשיבי היטב.

משתפת אותך

לפני כמה שנים הייתי בתסריט ממש זהה
מערכת יחסים טובה מאוד, אמון גדול ועליה על מייל במקרה שדרכו התגלה לי קשר רגשי ואישי מאוד שהתפתח.
כל זה קרה בתקופה שכן היתה איזו התרחקות בינינו.
הדבר הזה יצר משבר אמון גדול בינינו וזה בכלל לא שינה שלא היה שם קשר פיזי.
אני דיברתי איתו על זה ברגע שבו גיליתי.
המשבר הזה הציף את כל הדברים שהדחקנו בקשר בינינו והביא אותנו לכל מני מקומות
לשמחתי היום כמה שנים אחרי אני יכולה להגיד שאנחנו במקום הרבה הרבה יותר טוב בזוגיות שלנו ממה שהיינו קודם.
בדרך היו גם רגעים ושלבים לא קלים (כמו למשל הגילוי אחרי מספר חודשים שהם שוב בקשר והוא שוב לא סיפר).
לי היה ברור מההתחלה שאני נלחמת על הקשר הזה
בדיעבד אני יכולה לראות עד כמה המשבר הזה היה הזדמנות
אבל כשחוויתי את זה זה היה קשה מאוד ואני ממש לא ממעיטה בחשיבות או בהשלכות של "רומן רגשי" כזה וזה מה שיש שם.
במקומך הייתי מדברת איתו על הדברים, ומנסה להבין מה זה אומר, מדוע הוא הסתיר את זה ממך ומהי המשמעות של הדבר הזה עבורו.
בהצלחה.

למעלה