התכנית הכלכלית

iditbs

New member
קראתי, קראתי, אז אם כך כל המהומה

קשורה להגדרת מרכז החיים לצרכי מס הכנסה? ולהגדלת התשלום הנובעת מהצורך לשלם לביטוח בריאות בנפרד? עדי, תודה על ההתייחסות!

בעיקר מגובה התשלום המיוחד

הנדרש כדי להיות זכאים מחדש לשירותי בריאות אחרי שחוזרים... כלומר, אם את משלמת ביטוח לאומי ולא ביטוח בריאות בנפרד (כדי להמשיך זכאות רציפה לפנסיה, קצבאות וכו'), ותחזרי אחרי שהיינ של שנתיים או יותר, תצטרכי לשלם סכום עתק כדי לחזור ולהיות זכאית לשירותי בריאות ("התשלום המיוחד" - דנו בזה פה בשבוע שעבר). אותו תשלום מיוחד הוא בגובה של כ-4,500 ש"ח לחודש, ואת מוכרחה לשלם אותו במשך 12 חודשים לפני החזרה ארצה!! טירוף. או לחילופין את יכולה פשוט לא להיות זכאית לשירותי בריאות במשך חודשיים על כל שנת היעדרות. במידה ואתם מבוטחים בדייויד שילד, תהיו מכוסים גם בארץ בתקופה הזו. לדעתי השיטה הכי טובה היא חודש-חודשיים לפני החזרה ארצה לעשות ביטוח בדייויד שילד (כמובן תלוי בגודל המשפחה והפרמיות), ולחסוך את כל הכאב ראש. כמובן שיש גם את נושא קביעת מרכז החיים לצרכי מס, אבל לא על כך נסבה המהומה, אלא על שלילת הזכאות לביטוח בריאות ועל הגובה המטורף של ה"תשלום המיוחד"... מקווה שהסברתי.

iditbs

New member
אני שוב לא מבינה, (מצטערת...)

אבל יש אפשרות לשלם סכום של 84 ש"ח (כנראה לחודש) לביטוח בריאות בנוסף לביטוח לאומי. האם התשלום הזה לא אמור לשמור על הזכויות ולמנוע את הצורך בתקופת ההמתנה? חוצמזה "דויד שילד", מן הסתם, ידרוש תשלום בתקופת ההמתנה בנוסף לניקוי האוטומאטי של ביטוח הבריאות מהשכר בארץ. זה אומר שבכל מקרה ההוצאות על בריאות בתקופת ההמתנה יהיו גבוהות.

זה לא נכון

אף אחד לא נחשב אוטומטית תושב או לא תושב. כל עוד ממשיכים לשלם ביטוח לאומי וביטוח בריאות, ממשיכים להיחשב תושבים. קובץ ה-PDF עם התקנון נמצא באחד הקישורים שנתתי למעלה. אני חושבת שאנחנו סתם מבלבלים פה אחד את השני.

iditbs

New member
ואף מילה על כך שזו יוזמה של ביבי?

אז אני אגיד, הבנדם פשוט מת מקנאה שאנחנו פה והוא שם!!!!!!!!
הוא לא ויתר על ההטבה הזאת, וגם לא על שום הטבה אחרת בן אם ניתנה לו ובן אם לא. תאמינו לי,גרתי לא רחוק ממנו ושמעתי את סיפורי ועד הבית שלו על ההשתמטות מתשלום המיסים... בכלל עם כל החוקים החדשים אני מרגישה שבכלל לא רוצים שנחזור.
(סליחה על ההשתפכות)

roy269

New member
לא מסכים

א. רוצים שנחזור ומהר, מי שיחזור עד דצמבר 2003 יהנה מכל הזכויות ב. תחשבי על החסכון בדמי ההובלה - 5000 דולר הובלת מכולה, את זה את חוסכת, תשקיעי ברכישות בארץ.

Sabrina 2003

New member
מה יהיה?

את מגזימה קצת לא? המדינה בברוך רציני היום שכמותו עוד לא היה, וכולם כולל אותנו שגרים בחו"ל צריכים להבין ולעזור ולא כמו תמיד לחפש איפה דופקים אותנו הפעם ואיך אנחנו יכולים לרחם על עצמנו עוד קצת. (אל תכעסו עלי...
) גם אני רוצה לחזור לארץ ולהביא מכולה עם הציוד שלי כמו רובנו פה. אז מה יהיה? אולי נחליט לקנות בארץ חלק מהדברים, כמו שכתוב בקישור ששלחה עדי - ההבדל היום כבר לא כל כך משמעותי, ויש לזה יתרון - תרומה לכלכלה בארץ. הבעיה היא במכשירי חשמל רציניים יותר, שם ההבדל משמעותי ואם נביא אותם מפה יקרעו אותנו במכס אבל זאת החלטה שנצטרך לעשות כנראה באותו רגע של מה יותר יקר - לקנות בארץ או לשלם מכס. ד.א. למי שכן חוזר בקרוב - יש לי חבר שחזר לארץ ונראה שסקאל היום דואגים לתושבים חוזרים , עושים להם את הקניות, לא צריך לשלם על זה מס, ודואגים להביא לך הכל הביתה עם אחריות - נשמע לי לא רע. סביר להניח שגם את ההנאה הזאת ישנו עם הרפורמה החדשה. ולמרות שאני פה כרגע - ולתמיד - אין לי ארץ אחרת

iditbs

New member
את צודקת! מיד אחרי שכתבתי את

ההודעה ושיחררתי קיטור, התפניתי לחשוב על כך שיש רבים שנפגעים יותר מהתכנית הכלכלית הזאת. בכל מקרה ביבי הוא לא אחד מהם! וכנראה שיורי צדק. יש לנו סיכוי לצאת מהמעמד הבינוני....כלפי למטה

az ma

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

stardustit

New member
עידית!!

רוצים רכילות חמה מועד הבית על ביבי!!! בשביל מה קיים אינטרנט??

למעלה