המסר שלי אליו תמיד היה קבוע
אני סומכת עליך במאה אחוזים, עד שתוכיח לי אחרת. לכן קבלת ההחלטות בנוגע לצורך בעזרה היא שלך ושלך בלבד.
כלומר, אם אמר לי שהוא שולט בחומר ולא זקוק לחזרה או עזרה, ובסוף קיבל ציון נמוך בגלל חוסר שליטה בחומר (ולא בגלל חוסר תשומת לב, שאלות מטעות - ויש כאלו! או גורמים אחרים), אז האחריות עוברת אליי ואני אוודא למידה ושליטה בחומר. אני חייבת לציין, עם זאת, שזה טרם קרה. כשהוא פונה אלי בבקשה לעזרה בחזרה לקראת הבחינה, הוא בעצם כבר שולט בחומר ואנחנו עושים יחד רק חזרה סופית ואחרונה, בעיקר בשביל הבטחון שלו, וזה דבר שלגמרי מקובל עליי. גם אני בתור נערה, כשלמדתי לבגרויות, נעזרתי באמא שלי בכך שהקראתי לה את חומר הלימוד בקול רם בזמן שהיא בישלה במטבח.
את הלמידה המשותפת אני הרבה פעמים מנצלת גם לשים דגשים במקומות שהמורה לא מספיק שמה דגש לדעתי, לקשר לדברים אחרים שהוא יודע, לקשר בין נושאים בחשבון וגם סתם ככה לשיחות בעניינים הלימודיים, מעבר לחומר הלימוד.
אני לא מעורבת בכלל בתהליך הלמידה עצמו. אני לא יושבת ומסבירה לו את החומר (אלא אם כן פה ושם כשהוא מכין ש"ב אני רואה שהוא לא הבין משהו ספציפי, או כשהוא בא לשאול דברים נקודתיים), ובד"כ אני אפילו לא יודעת מה הם לומדים עד שמגיע זמן בחינה והוא אומר לי ש"בשבוע הבא יש לנו מבחן במדעים על X".
לגבי ש"ב בצהרון - אין לי ניסיון אישי, כי הילדים שלי אף פעם לא היו בצהרון. אבל בכיתה א' ו-ב' לדעתי חשוב שתעברי ותראי שעשה את ש"ב נכון, שאין משהו בחשבון שהוא מבין לא נכון (כי אלו היסודות), שאין לו נטייה לעשות שיעורים מהר, עם שגיאות של חוסר תשומת לב, ברישול או בזלזול בגלל שאף אחד אח"כ לא בודק לו. לא בהכרח הייתי עוברת איתו, אבל כן הייתי עוברת בעצמי לראות מה הם לומדים ומה הוא עשה. ככל שהוא יגדל את תראי שהמעורבות שלך בלמידה עצמה תלך ותפחת משמעותית.