התכווצות שרירים.

gerald27

New member
התכווצות שרירים.

שלום, אתמול התאמנתי בשחיה,ריצה ואופניים והתכווצו לי השרירים.לא סוף העולם אבל יש התכווצות.עשיתי מתיחות לפני ואחרי. שאלתי היא.האם יש מניעה מלהתאמן גם היום?(יום אחרי) כלומר אני בא לאימון עם שריר מכווץ?שחיה וריצה.

shririm

New member
לנוח

אתה בטח מתכוון ל- DOMS ולא להתכווצות שרירים. רבים מבלבלים בין השניים. DOMS = Delayed Onset of Muscle Soreness נגרם כנראה מקרעים מיקרונים בסיבי השריר. הכאב מתחיל 24 שעות אחרי האימון, מגיע לשיאו כ- 48 שעות לאחר האימון ומשם מתחיל להעלם. לא הייתי מאמן את אותה קבוצת שרירים שכואבת. גם לא כשרירים מסייעים (כלומר לא לעשות לחיצות חזה עם יש כאב בתלת-ראשי או בדלטואידים). בכל אופן, אמרת שביצעת גם שחיה, גם ריצה וגם אופניים. אני חושב שיום מנוחה בהחלט לא יזיק. עדי גבאי אתר שרירים http://www.shririm.co.il

בהחלט אפשר

מומלץ לבצע אימון בעצימות נמוכה ולהמנע מלהגיע לעצימויות גבוהות כמו כן צםה לירידה ביכולת !

ChrisBenoit

New member
התכוצויות שרירים2!

אני חושב שאצלי הבעיה אחרת לגמרי, אחרי האימון אני לא מרגיש את השריר, אבל כשאני קם בבוקר השריר פשוט תפוס לגמרי ואם אני עושה שריר זה אפילו כואב. יש לציין שאני עובד בעצימות דיי גבוהה. זה התכוצות או בעיה בסיבי שריר?

למעלה