התיעצות

התיעצות

אני שוקל להתחיל ללמוד תואר בהנדסת תוכנה/ מדעי המחשב. מעולם לא עסקתי בתחום התכנות .. למרות שאני מתעניין קצת במחשבים. גם נשמע לי מעניין לבנות תוכנה. אבל בינתיים זה רק "נשמע". השאלה היא איך אני אמור לדעת אם אני *באמת* יאהב את זה ? ואפילו אם אני אוהב את זה, איך אני אמור לדעת אם אני מתאים לזה או בנוי לזה ?

עידו פ

New member
תתחיל בלקחת ספר של שפת תכנות

כלשהי (עדיף משהו יחסית עדכני, לא איזה ספר על קובול או בייסיק). קרא את הספר, נסה את עצמך עם הדוגמאות שיש שם ובדוק אם זה מתאים לך או לאו. קח בחשבון שתכנות לפעמים יכול להיות הרבה יותר מאתגר ממה שלומדים בספר (אבל את זה תגלה כבר לבד).

הוליסטי

New member
הצעה אחרת

ללמוד קורס או שניים בפתוחה. אם מתאים ותרצה ללמוד באונ' רגילה, רוב הסיכויים (כמובן שזה תלוי בציונים) שתקבל גם פטורים ככה לא בזבזת זמן. או שבכלל תחליט להמשיך בפתוחה... לדעתי יש לזה יתרונות אדירים. אם לא יתאים, מקסימום למדת משהו שונה. (אגב, אני התחלתי בב"ש והייתי באותו מצב כמוך כיום...) לגבי ספר... זה ייתן לך מושג של תכנות (לא ברמה מ א ו ד גבוהה), אבל לא מושג של איך זה ללמוד באונ' את המסלול הזה.

תודה לשניכם ו ..

יש לי בבית ספר: המדריך השלם לשפת C של ליכטמן משה ועמית רש. בהתחלה כתוב שלמתחילים מומלץ להתחיל משפות תכנות כמו פסקל או בייסיק .. להתעלם מזה ? :)

הוליסטי

New member
אני בעמדת מיעוט

לדעתי פסקל ללימוד היא השפה האידאלית. בייסיק ממש לא (וזה בטח עמדת הרוב). רוב האנשים יגידו לך ללמוד C או C++ או ג'אוה. C בהחלט טובה אז אתה יכול להתעלם ... פשוט בפסקל מספר דברים היו לך יותר קלים ללמידה ...

הספר שיש לך מעולה

אני למדתי איתו את שפת התיכנות הראשונה שלי. שפה כמו C היא שפה מעולה לכניסה לעולם התכנות ועדיף להתחיל איתה לפני שנכנסים לשפות המודרניות יותר.

הכל טוב ויפה, רק משהו אחד:

מאיפה אני מוריד C באינטרנט ? בבקשה אל תגידו לי שזה אסור להורדה :)

vinney

Well-known member
חפש בגוגל את האתר של DEVCPP

סביבת פיתוח של ++C/C חינמית. ואני מצטרף לדעתו של הוליסטי גם בנושא הפתוחה וגם בנושא פסקל.

למעלה