התיעצות.....

התיעצות.....

יש לי בכלוב אחד שני זוגות תוכונים יחד. עד עכשיו שני תאי ההטלה היו קרובים זה לזה(כמעט צמודים) ושמתי לב שהנקבות מפריעות זו לזו ונכנסות זו לתאה של זו. החלטתי לשנות את מיקום התאים. הנמכתי אותם בגובה(מחוסר ברירה) והרחקתי אותם לשני קצוות שונים של הכלוב(על אותו הקיר רק בשני צדדיו השונים). בתוך אחד מתאי ההטלה מצאתי ביצה שבורה שנראה לי נשברה ע"י הנקבה השנייה. זרקתי אותה.... השאלה שלי היא האם פעלתי נכון בכך שהזזתי את התאים ממקומם? ומה יהיה על הביצים? עד שסוף סוף יש ביצה היא הלכה.....

big mama 2

New member
הם יתרגלו מחדש...

תני להם זמן... תאי ההטלה נמצאים באותו גובה ??

הם...

הם אותו גובה אחד מהשני.. כאילו הם באותו גובה אבל את שניהם הנמכתי מהגובה שהם היו בו....

big mama 2

New member
זה בסדר...

מה שחשוב ששניהם יהיו באותו גובה... כי אחרת תהייה מלחמה על התא הגבוהה יותר... תני להם זמן ולדעתי הם יחזרו להטיל. הכלוב מספיק רחב לשניי זוגות ?

נאה לי שכן.....

רוחב: 1.5 מטר אורך: 2מטר גובה: 2 מטר זה מספיק לא? כרגע יש בו 4 תוכונים(2 זוגות) וזוג פינקים. אני רוצה להכניס אליו גם זוג קוקוטלים וזוג כנריות.... הוא מספיק מרווח לזה לא?

פ123

New member
רביית תוכונים........../images/Emo118.gif../images/Emo23.gif

6 התוכונים אצלי מסרבים בכל תוקף להתרבות. החבר'ה כבר הסתדרו באופן מובהק כזוגות (זכר ונקבה), אולם אינני רואה כל כניסות לתאי ההטלה. האם יש השפעה לעובדה שעדיין לא חם מספיק (הכלוב ממוקם בחוץ)? האם תתכן סיבה נוספת? מבחינת תזונה מעבר לדוחן אני משתדל מאוד לגוון להם את המזון(פירות, ירקות, תירס, מקלות ויטמנים וכו') תודה מראש.

פ123

New member
הם אצלי כבר כחצי שנה,

אני מעריך שחלקם כבר מעל שנה. תעודות הלידה מטושטשות
כנראה מהגשם. מהו הגיל המינימלי לרבייה? (אני מקווה רק שאין לי בעייה חוקית שם בכלוב....
)

big mama 2

New member
אז לא אמורה להיות לך בעיה

עם מזג אוויר... למרות שבחורף הם בכל מקרה מטילים פחות... רק תן להם זמן...

big mama 2

New member
בשמחה

אני מקווה שעוד מעט...יתחילו להתרבות לך... עוד מעט אביב - וזה הזמן הכי טוב !!!!

תראה....

אני גרה באילת.. וגם אצלי התוכונים בחוץ. הם הסתדרו בזוגות עוד בתחילת החורף אבל רק עכשיו הם מתחילים בכלל לבדוק את תאי ההטלה... וזה בימים החמימים שבאו עלינו(30+ מעלות) אתה גר בצפון אצלך יותר קר חכה שיתחמם אולי זה יעזור... אל תתיאש זה הכי חשוב. לא יטילו השנה יטילו שנה הבאה...

talezer

New member
שלום לך

קודם כל מבכינת מזג האויר הקר לרוב 5% לא שורדים אבל מה עושים ציפורים בטבע. מה שרשמת לגבי האוכל מצויין תן להם תערובת (דוחן משופר) הם מתים על זה ,תן להם גם פרוסה ספוגה בחלב פעמיים בשבוע, זה יעשה אותם חמים להזדווגות, אבל לי נראה שהסיבה העיקרית היא שיש הפרעות למשל לי יש עשרים זוגות תוכונים וחמש זוגות קוקטליים וג"אקו אחד, בהתחלה הייתה לי אותה בעיה כמו שלך ולא הבנתי למה זה קורה , התיישבתי ליד הכלוב כל יום לפחות שעתיים והסתכלתי וגם אצלי הם בגינה, וראיתי שהנקבות רוצות להכנס לשובכים כדי להטיל אבל היה זכר אחד שהיה מפריע להם היה מוציא אותם החוצה כל הזמן, מה עשיתי הוצאתי אותו מהכלוב הלכתי לחנות חיות והחלפתי אותו בזכר אחר ללא תשלום. ומאז הם מתרבים אצלי לדוגמה קיץ שעבר יצאו לי שמונים תוכים ועכשיו יש לי כבר שלושים גוזלים ועוד לא התחיל הקיץ . תעשה את זה.

תבדוק גם את הנקבות....

אצלי למשל קרה שהנקבות כל הזמן קפצו אחת לשנייה על התא ו"הציצו" פנימה וכל הזמן אחת גרשה את השניה ובלאגן אז הרחקתי את התאים אחד מהשני... תבדוק אם הנקבות שלך לא מפריעות אחת לשנייה...

פ123

New member
אלפי תודות....

אני אבצע תצפיות ואדווח אם אכן קיים תוכון בש"ג של קופסאות ההטלה. אאמץ גם את נושא הלחם בחלב....... תודה רבה.

למעלה