התיעצות:

shirly25

New member
התיעצות:

להלן המיקרה הבא : אני באה לקחת את הבת שלי מהגן (טרום טרום חובה , 20 ילדים , גננת וסייעת) הבת שלי עם דמעות בעינים אז ליד הגננת אני שואלת אותה מה קרה ולמה היא בכתה?? הבת שלי רצתה שיקלפו לה את התפוז שהיא הביאה מהבית יחד עם הסנביץ , והסיעת לא הסכימה כי : ביום שישי יש ממתקים ולא אוכלים את הפירות. אני התערבתי ושאלתי מה הקשר אם הבת שלי רוצה פרי (שהיא הביאה מהבית ) אז צריך לתת לה , יותר מיזה הפרי הוא בריא יותר ויש לעודד את הילדים לאכול את הפירות ,זה מה שאמרתי לה מול הבת שלי ולא ממש הצלחתי לחשוב באותו הרגע מה צורם לי כאן בהתיחסות של אותה סיעת . מחשבות לאחר מיכן: רגע אז מה קרה לפירות ??? מסתבר שהסיעת החליטה לשמור אותם ליום ראשון , למה ?? האם ביום ראשון לא צריך להביא פירות?? האם אני צריכה לבדוק איפה התפוז ביום ראשון ?? איזה זכות יש לסיעת לקחת לילד רכוש ששייך לו ולעשות עם זה כרצונה ?? מה עם הבת שלי האם בפעם הבאה שירמסו את הזכיות הבסיסיות שלה היא כבר לא תגיב?? איזה סיעות פסיכיות יש בגנים ?? האם אני צריכה להתלונן במצועצה לגבי אותה סיעת או אולי להרחיק לכת ולשים מצלמה נסתרת כדי לבדוק איך מתנהלים הענינים האלה בגן?? יש לציין שאותה סיעת הועפה שנה שעברה בעיקבות תלונות של הורים אז למה המועצה החזירה אותה ?? ועוד דבר אם על כזה עניין ברור (ברור שהתפוז של הבת שלי ואין לסיעת את הזכות לעקל לה את התפוז) יש בעיה בשיקול הדעת של אותה סיעת אז מה קורה במצבים פחות ברורים ?? עד כמה נרמס הכבוד של הילדים בגן מועצה ?. אם יש למישהיא איזה רעיון איך לטפל בעינין אשמח לשמוע!!!! תודה מראש שירלי

א אמ

New member
קודם כל לשוחח

גם עם כל המידע שיש לך על הסיעת השנה היא עובדת עם הבת שלך ולכן הכרחי שקודם כל תדברי איתה בשקט - 4 עיניים או טלפון - קודם כל על מנת לדעת בדיוק את העובדות אחר כך להבין את הגישה שלה והמניעים שלה ובסוף.... רק בסוף לדעתי... להבהיר לה מדוע זה כל כך מפריע לך

shirly25

New member
לא בארבע עיניים

היא אמרה לי שהאם עדיף שהבת שלי לא תקבל ממתק אלא תפוז לא שאני מבינה את הקשר אבל זה מה שהיא הצליחה לפלוט באותו הרגע הייתה לי תחושה שהיא מרגישה צורך להתגונן כי כאילו תפסו אותה על חם . אני חושבת שיש צורך לדבר ישרות עם הגננת או האחראית על החינוך במועצה.

א אמ

New member
תקשורת תקשורת

נכון שחשוב להיות בקשר עם האחראים אבל יש לנו אחריות ישירה כלפי הילדים שלנו להדגים תקשורת ככל יכולתנו ולכן רצוי לשוחח עם אותה סיעת באוירה לא לחוצה ולנסות גם להבין את המקור לגישה שלה וגם לאפשר לה להבין את הגישה שלנו לא כולנו מושלמים אבל כרגע סיעת זו תפגוש את הבת שלך ולטובתה חשוב להבין מה קורה פה וליצור הידברות ישירה

עמית@

New member
חוצפה.

ומעבר לכך, בריאות, צודקת בהחלט- בגן של הילדה שלי אסור בכלל להביא ממתקים. אבל בלי קשר, אם זו סיעת שהועפה שנה שעברה, שווה לבדוק איך היא באמת חזרה, ובאשר לתפוז- זו מדיניות של הגן? (תשאלי את הגננות) או שהסייעת החליטה להלאים את התפוז על דעת עצמה, משונה מאוד.

shirly25

New member
את יודעות מה

ההודעה הזו מתחילה להראות לי כמו התעסקות דבילית בשטיות כלומר: המערכת רקובה מבפנים (מערכת החינוך) אני יכולה אולי להשפיע בנקודות קטנות אבל בסך הכול כול הזמן רומסים שם את הזכיות הבסיסיות של הילדים והכול מחוסר הקשבה ואטימות כי לא מחנכים לזה במשרד החינוך הכול בכאילו.

לאה_מ

New member
אני לא חושבת שהמסקנה שלך נכונה

ויתרה מזו, אני לא חושבת שאם את מאמינה שמערכת החינוך רקובה מבפנים את יכולה לשלוח לשם בלב שלם את ילדיך. אני מאמינה מאד בהדברות וביכולת שלנו לשנות דברים. לדעתי, את צודקת בנקודות שהעלית והסייעת התנהגה שלא כשורה. לדעתי יהיה נכון לשוחח על כך באופן שקט ושקול עם הגננת, ולאחר מכן לקבוע גם שיחת הבהרה עם הסייעת. לא הייתי מחפשת איך "להעיף אותה" לפני שמיציתי את כל האפשרויות האחרות (ואני מסכימה איתך שהתפוז הוא עניין שולי - אבל בהחלט חוסר הכבוד כלפי הבת שלך, וההתנהגות כלפי הרכוש שלה הוא עניין מרכזי ביותר).

kokopeli1

New member
אני שואלת שאלה אחרת

איפה הגננת? ולמה היא מעבירה את האחריות למקרה לסיעת? מדיניות הגן היא של הגננת ולא של הסיעת, כך שכל האחריות להתנהלות הגן צריכה להיות על הגננת. בידיה גם הייתה האפשרות לשים למקרה סוף לפני שהוא התפתח. היא הרי הייתה שם (אני מניחה). ועצותיי: א. להבהיר לגננת את עמדתך החד משמעית בנושא (את יכולה ביום ראשון לומר לה שחשבת על זה שוב ושוב במהלך סוף השבוע ו..כך וכך..) ב. בהתאם לתוצאות שיחתך עימה, לידע את האחראי לחינוך במועצה. אני מבינה שזו מועצה קטנה, לא עירייה. מניסיוני, ישנם המון מקרים שלא מגיעים לידיעת המועצה בגלל היות היישוב יישוב קטן, ואז, מצד אחד מצטברות תלונות על צוות הגן, ומצד אחד, אף אחד מהממונים לא יודע עליהן. ג. אפשרי גם להתייעץ עם כמה הורים במהחלך השבת, כדי לבוא עם יותר "כוח" לשיחה. בקרואה ראשונה של הודעתך חבתי שקצת הרחקת לכת, אבל בחשיבה שניה, מעבר שמן הסתם הכתוב טעון מאוד רגשית, אני חושבת שבסיס דברייך מאוד נכונים ודורשים טיפול. בהצלחה

הכבוד הרמוס של הילדים. תפקידנו

כהורים להגן על כבודם כבני אדם, ובעיקר על מנת שידעו בעתיד שיש להם זכויות וכיצד לעמוד עלין. סתם קוריוז: השבוע, באחד הימים הקרים מאוד, התקשרה הגננת, וסיפרה שבני רוצה לפשוט את רוב בגדיו, ולהשאר בחולצה קצרה. מכיוון שאינני מאמינה שקור גורם למחלות, הסכמתי מיד. קל הרבה יותר היה לגננת להטיל ווטו, או לומר, שלמרות שאני מסכימה, היא עלולה להתקע עם 30 ילדים שירצו גם הם להתפשט, ועם 30 אמהות כועסות. הגננת בחרה להרים טלפון, וכך קיבלה אמא מרוצה, ילד מרוצה, ו30 ילדים שהיה להם קר, והעדיפו להשאר לבושים, ולא לחקות את הפסיכי הקטן בחולצה הקצרה.

למעלה