התיעצות

גן איננו פתרון טוב לספק חברה לילד.

הרבה יותר טוב להשאיר אותו בבית, ולקחת אותו לחברים אחה"צ או לגינה. בצורה כזו הילד ואת בוחרים בדיוק עם מי אתם רוצים להתרועע, מתי ואיפה. כך נהנים מחברת ילדים ובו בזמן נמנעים מחשיפה לילדים אלימים בגן, ממחלות ושאר השפעות שליליות, מי קבע שחברת ילדים צריכה להיות מסופקת מ 8:00 עד 13:00 6 ימים בשבוע וכמות של 30 ילדים? אפשר להנות מחברתם של 2-3 ילדים בשעות 16:00 עד 18:00 פעמיים שלוש בשבוע, ולדעתי, זה אפילו עדיף. גן הוא -רע הכרחי- לאמא עובדת או חסרת סבלנות. גן אינו צורך בסיסי של ילד.

אור1קל

New member
אני מרגישה

שלאור שלי זה לא מספיק.. הוא נפגש כל יום שמש בגינה עם קבוצה מוכרת , הוא בחוג ג'ימבורי פעם בשבוע , ועדיין כל גן ילדים שהוא רואה הוא מבקש " אור יכנס.." . אני חשה שחסרה לו חברה ברמה של לריב לשיחק ולתקשר יותר מאחד או שניים.. אני לא אמא חסרת סבלנות , וסידרתי את שעות אחה"צ לעבודה ע"מ להיות איתו בבית ובכל זאת , אם קראת את השירשור יש לי התלבטויות מכיוונים אחרים.

אני מאד מזדהה עם דבריך

ועדין עם נקיפות מצפון לגבי הבכור שהלך לגן בן שנה ושמונה חודשים רק בגלל לחץ סביבתי. כל שאר הילדים נהנו מהשהייה בבית עד גיל 3. יובל איתי בבית (בת שנתיים) ובכוונתי להשאיר אותה לפחות עוד שנה. אין לה שום מחסור במגע עם ילדים כיון שיש לי חברות עם ילדים בגילה והאינרציה בשעות אחר הצהריים בהחלט מספיקה לה. היא לא משתעממת בבית (אני דואגת לספק לה גירויים וענין) ואני מאד נהנת איתה. אצל בני הבכור אני זוכרת עם המון מחלות בשנתו הראשונה בגן.

limori

New member
חתולה שחורה,

אין ספק שלשחק עם חברים אחה"צ בפיקוח של אמא זה נפלא מעולה ומונע חשיפה של ילדיך לילדים אלימים. אבלאני לא מסכימה איתך שזה נכון לכל גיל.

limori

New member
תיקון

התכוונתי להגיד שמה שכתבת לא נכון לכל גיל. הילד שלי כל כך מאושר לשחק עם החברים שלו בגן שבדרך כלל הוא לא מוכן להפסיד אף יום.

ציפי ג

New member
לא בכל הגנים 30 ילדים

איתי בגן בו 16 ילדים. גננת ועוזרת, שפע פעילויות, והוא מאוד אוהב ללכת לגן. חברות לא היה חסר לו, שכן יש לו אחים. ובכל זאת ראיתי עליו שחברת ילדים תשמח אותו מאוד. הוא הולך לגן בשמחה ונהנה שם עד הגג. לא צריך לצייר את הכל שחור ולבן. יש גם חתולים מנוקדים.

vered4

New member
מילא חתולים מנוקדים ../images/Emo8.gif

אבל מה זו החיה הזו
(אני מצטטת את חתולה שחורה כמובן)- "גן הוא -רע הכרחי- לאמא עובדת או חסרת סבלנות. גן אינו צורך בסיסי של ילד." כנראה שהניסיון שלך מאוד רע, או שהבחירות שלך היו מאוד לא מוצלחות, אם מבחינתך גן מוגדר כרע הכרחי. ולגבי זה שגן מיועד לאמא חסרת סבלנות, נו.

גן, גם כזה עם 16 ילדים, אינו מסוגל

לתת מה שאמא יכולה. מדוע אתן מרגישות נחותות לעומת הגננות? הבית יכול לתת פי אלף ממה שמסוגל הגן. לגבי הגיל, אין גבול גם לזה. ילד יכול להשאר בבית כל עוד הוא חש רצון לכך, וההורה מרגיש שהוא מסוגל. מצחיק אותי שמכנים את הגן "מסגרת". בית זה לא מסגרת? זו מסגרת "מיסגרתית" ביותר, ואף יותר תובענית ממסגרת הגן. והביטוי שזוכה מבחינתי בפרס הביטוי השיטחי ביותר הוא "ילד צריך מסגרת". לצערי, יכולתי להשאיר את ילדיי בבית רק עד גיל 3 וחודשיים, ואז הלכו לגן נפלא, והסתגלו בקלילות, כך שדברי לא נובעים מתוך "טראומת גן".

לאה_מ

New member
מסכימה איתך שבית זו בהחלט מסגרת.

מסכימה איתך גם ש"ילד צריך מסגרת" זו הכללה שטחית (כדרכן של הכללות). אבל מסתבר שלסוגים שונים של הורים וילדים מתאימים סוגים שונים של מסגרות. הן הבית והן הגן מהווים מסגרות לגיטימיות, ואני לא חושבת שצריך להמעיט בחשיבותו של האחד לעומת האחר. כל אחד יעשה את הבחירות שלו על פי מגוון השיקולים שלו ושל משפחתו.

אני חושבת שכל עוד נעים לשני הצדדים

להיות יחד בבית זו המסגרת הכי טובה לילדים צעירים. אני לא חושבת שילדים שנמצאים בבית עם האמא מפסידים משהו אלא להפך.

למעלה