התיעצות

עינתוש35

New member
התיעצות

הי
שמי ענת גננת מוסמכת ללא תואר,ורציתי לקבל חוות דעת על מקרה שקרה לי ,אני העברתי מפגש לגיל 3-4 בגן פרטי .מפגש דוגמה כדי להתקבל לעבודה ,אז זה מהלך המפגש ואצה חוות דעתכן אם המפגש תקין ,לוקה בחסר.
1-תנועה-בלווי מוסיקה
2-שירי בוקר
3-איזה יום היום,אות פותחת של היום,כמה במספר.
4-הנושא חכם בשמש
הראתי תמונה שקשורה לקייץ ושאלתי מה אנו רואים.מה האישה לובשת,מתי לובשים בצורה כזו,באיזו עונה
מה יש לה,למה חם לה,מתי חם,אז באיזו עונה אנו נמצאים
האם בקיץ אני יכולה ללבוש מעיל מגפיים וסודר-לא בחורף כן כי קר ,בקיץ לובשים בגדים קצרים.
ומכאן הסברתי שבקיץ חם ,ואנחנו רכים להגן על הגוף מפני החום.איך נגן על הגוף.
הוסבר בלווי תמונות
ועל כל תמונה הוסבר מה תפקידה ואיך משתמשים
כובע-מה עושים לובשים ענו ,אמרתי לא כובע חובשים מגינים על הראש
משקפיים-הם ענו,שמים אמרתי לא מרכיבים ,והמשקפיים מגינים על הגוף
מיים-שותים כדי שלא נתייבש
צל-חיפוש מקום מוצל כדי להתגונן מהשמש החמה
לבוש מתאים-לעונה שיהיה נעים
קרם הגנה-מורחים כדי להגן על הגוף
עות בטוחות-שעות שהשמש שוקעת ואפשר לטייל
ומכאן ספרתי להן שאדון חכם בשמש כ"כ מבולבל הוא לא יודע מה לעשות ,ואיך להתגונן מהשמש
הלבשתי ילד עם כתר,ושמלה צהובה עם סקוט ,ובצד הנחתי את האבזם שמגינים עלינו.והזמנתי ילדים שירכיבו את האבזרים של הגנה מהשמש,ושימוש בהם,כל ילד הניח
ואז אמרתי בואו נראה איך אנו מגינים על הגוף מהשמש ,חזרה והסבר.
ספרתי סיפור על קונכיה-עם המחשה
סימתי עם שיר קונכיה עם פעילות
שיר קיץ
לא רציתי לגלוש ליחיד רבים ומילים אז זו הפעילות
ולגברת מנהלת הגן זה לא סיפק אותה בטענה שהייתי צרכה יותר אנרגיה,אמרתי לה למה חסר הקפתי את הנושא ,שאלתי מה את מחפשת,היא לא ענתה
פשוט לא סגורה על עצמה הריצה אותי 3 פעמים ,ולא החלטית,אני אמרתי לה תחליטי לכאן או לכאן את לא יכולה ככה להריץ אותי,אם זה לא נראה לך אל תקחי אותי אני לא אכעס.
ענתה לי לא שאני לא רוצה אני לא יודעת ,והתחילה לספר שמשהיא עבדה אצלה והחסירה הרבה.
אמרתי לה אני לא כזו,את לא מכירה אותי את צרכה לתת לעובד להתאקלם להתרגל ואז להחליט,על מפגש של 40 דקות את לא יכולה לקבוע מתאים לא מתאים ,את לא מכירה את האישיות.
פתאום היא הרדה לי במחיר מזה שסוכם בפגישה קודמת,לא הסכמתי,פתאום החלפת טיטולים שזה לא סוכם.
בכל זאת נתנה לי חוזה עבודה ,כי הרגישה חוסר נעימות,אבל לי זה נתן הרגשה נוראית,כאילו מה אני צרכה את חסדיך,תקראי את החוזה ותחליטי.
זה לאחר שעמדתי אותה במקומה ,למה להריץ עובד ככה,אז הרגשתי עליה כאילו מחוסר בררה נתנה חוזה תחליטי אי אפשר לדעת אחכ אולי תפטר אני יודעת.אבל אני נפגעתי מההתנהלות שלה הרגשתי נורא ,ואני יודעת שאני טובה ,אבל זה נתן לי תחושה נוראית .
הייתי רוצה לשמוע את דעת כן הא המפגש טוב,מה היתן עושות במקומי במצב כזה ,לי אישית הפריע ההתנהלות שלה וחוסר רגישות,

עבודה חדשה..

הי עינתוש.
מאוד לא נעים להתחיל עבודה חדשה בהרגשה כזאת.
מבין השורות נראה שמנהלת הגן מצד אחד נמצאת במחסור של אנשי צוות ומצד שני מחפשת דמות מאוד מסויימת של גננת.כל זה עדיין לא מצדיק את את התנהלותה מולך.
בשלב זה עליך להחליט כיצד את מתנהלת - האם את מעוניינת בתפקיד כפי שהוצע לך? במידה והתשובה חיובית,איזה סוג של יחסים את רוצה לבנות עם המעסיקה שלך ואיך עליך לפעול כדי לבנות את היחסים הללו?
ללא ספק, יחסי עבודה תקינים הבנויים על אמון והערכה הדדית הם בסיס לעבודה חינוכית מקצועית, משמעותית ומספקת.
בהצלחה!
יפעת

עינתוש35

New member
התיעצות

הי יפעת
תראי אני גננת מאוד מיקצועית ואיכפתית ,שלדעתי המפגש לא משקף אישיות ומי את,פשוט אולי אני צרכה לקצר את המפגש .
אבל ההרגשה שהיא נתנה לי כאילו ,אני לא זקוקה לקטנים,בהתחלההיה מדובר על קבוצת בוגרים,רק שהתעודות שלי לא מתאימים למשרד החינוך,אז החליטה אני לא רוצה להפסיד אותך את מתאימה לגדולים.ומאחר וזה לא מתאים אז היא ממש טרטרה אותי.
לי נתנה הרגשה שהיא תקח אותי בלית בררה,ואני לא רוצה לעבוד במקום כאלו עושם לי טובה,
אני רוצה לעבוד במקום שיאריכו אותי ואת עבודתי,היא גם לא אמרה לי מה היא מחפשת שאלתי
התשובה שקבלתי כאלו לא לעניין,אקשן,מה מפגש זה מפגש,אי אפשר על הבוקר להקפיץ ולהשתולל.
לי היא נתנה הרגשה מאוד לא נעימה,שונה מהרושם הראשוני,הרגשה מאוד לא טובה ,חבל.

נראה לי שענית לעצמך

היא נשמעת כזו שלא יודעת איך להתמודד עם עובדים ואולי באמת עדיף לא לעבוד אצלה.
תסתכלי על זה כעוד ניסיון.
לגבי המפגש- הוא נראה סה"כ טוב ובנוי די נכון... אם כי אני אישית הייתי מתחילה בשירים ואז מטפסת לתוך הפעילות התנועתית.
&nbsp
אל תקחי ללב- יש עוד הרבה דגים (וגני ילדים
) בים.
&nbsp
&nbsp
בהצלחה!

עינתוש35

New member
תודה בנות

אני גננת עם המון ניסיון עבדתי יום יום בגני עריה כגננת מחליפה,ולא היה גן שהסייעת והילדים נהנו כ"כ היו מרוצים שגננות שהחלפתי בגנם קראו לי שוב ושוב.
והמפגשים שלי היו מרתקים ומענינים,אם קבוצה שבאמת קשה ה לשבת,מדברי הסייעת ואצלי ישבו מעל 40 דקות סימן שהמפגשים שלי מענינים.
לא יודעת למה כשאני מגיעה לפרטים,פתאום זה לא טוב,או רוצה אקשן כדבריה,זה מוריד מהבטחון.
כאילו נו מה לא בסדר,למה פה זה טוב,ופה לא.
מה היא מחפשת לא יודעת ,אולי רובוט שיעבוד נונסטופ...בהומור
אני מבחינתי יודעת שהמפגש היה טוב,רק רציתי לקבל דעות נוספות ,תודה בנות

אם את רוצה את דעתי...

דבר ראשון כגננת - אני לא יכולה להגיב באמת על פעילות שלא ראיתי אבל אני מרגישה שאת שואלת כי את רוצה להשתפר בעבודה אז אני אנסה להגיב. אני מרגישה שהפעילות הייתה לא ממש תואמת גיל. אולי מישהי אחרת תחשוב אחרת ממני אבל להרגשתי את התפזרת קצת מבחינת הנושאים.
כתבת שיש לך ניסיון בגנים העירוניים. פגשתי הרבה גננות שעבדו עם גילאיים מסויימים והתקשו בהתחלה להתאים את הפעילויות והציפיות שלהן לגילאיים אחרים. אין מה לעשות - זה בא אם הניסיון ופעם הבאה שתעשי מפגש לילדים בני 2-3 סביר להניח שפעם הבא כבר תעבירי את המפגש בצורה שונה.
אני מאוד מאמינה במפגש זורם, מפגש יותר מדי מובנים מפריעים לי, בייחוד בגילאיים הצעירים. לא אומרת שהמפגש שלך היה מובנה, כאמור לא נכחתי בו
רק מציינת מה לי חשוב.

כמנהלת גן -
גם אני מחפשת עובדים וזה בכלל לא קל. לפעמים מישהי לא מוצאת חן בעיניי ואני לא יודעת להסביר למה. משהו מציק לי בבטן. למדתי להקשיב לאינסטיקטים שלי בעניינים האלה אבל לפעמים שמישהי שואלת למה אני לא מקבלת אותה זה משאיר אותי בעמדה קצת לא נעימה שקשה לדעת מה להגיד. מצד אחד אני רוצה להגיד את האמת ומצד שני גם לא רוצה לרפות את ידיי אותה עובדת רק בגלל שבעיניי משהו בה לא מצא חן או לא הרגיש "נכון".
לא יודעת אם זה המצב אבל זה קרה לי וזה לא סיטואציה נעימה במיוחד.
בכל מקרה היא היייתה צריכה להישאר עם התנאים שהיא סיכמה איתך ולא להתחיל לעשות שינויים.

גננת112

New member
גם לדעתי התפזרת קצת יותר מידי, מפגש אמור להיות 25 דקות גג

הילדים לא צריכים להיות בעונש 40 דקות ולשבת על הכיסא .

בעניין התנאים כמובן שזה לא היה בסדר מצידה
כמו ש"באה מאהבה אמרה" את הניסיון עם הגיל הזה והתאמת התוכן אליו רוכשים עם הזמן ..
בהצלחה :)

עינתוש35

New member
תשובה מענת

בנות תודה
אז ככה הלכתי לעוד גן לראיון גילאים 2-3 וכמובן עשיתי לפי עצתכן מפגש בן חצי שעה שכלל ,הצגתי את עצמי , איזה יום
שיר בוקר
שירי אצבעות
סיפור קצר
הפעלה עם אביזר
ופה היא טענה שזה קצר מדי,שהילדים יכלו לשבת יותר,אז אני עובדת עיצות אחת ארוך לה.אחת קצר לה
אז מה כן בסדר

למעלה