התיעצות

ok0110

New member
התיעצות

יש לי בעיית התמדה. אני נורא מתלהבת ממשהו, משקיעה כסף - ואז עוזבת..
יש לי מיליון דוגמאות לזה. אחת המבאסות - התלהבתי מחוג חריזה, השקעתי
די הרבה כסף בחנויות שונות בת"א. קניתי פלטות שלמות של חרוזים בצבעים וסוגים שונים,
סוגרים שונים, פליירים - ומה לא??? והכל שוכב כבר שנתיים בארגז המיטה. לא נוגעת בזה.
אז עכשיו - אני מתלהבת מתפירה. מנסה ללמוד מטעויות - לא רוצה ישר להשקיע מלא כסף.
בקיצור - מה דעתכן להתחיל מ singer 2250? ברור לי שהיא מהפשוטות ביותר - אך היא זולה....
כדאי?? היא תספיק לי כדי להבין אם אני מתמידה?? או שהיא ממש גרועה ולא מומלצת לרכישה???

מכונת תפירה , לדעתי, תמיד טוב שתהיה בבית

אפילו לא לתפירת ביגוד רצינית, אלא, לכל מיני תיקונים קטנים, הטלאת קרע בבגד, מכפלת למכנס, וילון פשוט ועוד.

תחליטי שאינך משתמשת בכלל, תמיד יש אפשרות למכור.

דעתי היא שכדאי להשקיע במוצר טוב, אז אל תלכי לטופ שעולות הרבה מאד, אבל כדאי להשקיע במכונה שתיהני ממנה ותהיה לך חוויה טובה.

כי אם החוויה אינה טובה, את יכולה להרוס לך את התפירה לכל החיים. ואולי אני טועה, אבל המכונות הפשוטות עושות יותר "בעיות" לאורך הזמן, ולא כיף עם זה.

אני תפרתי הרבה כשהילדים שלי היו קטנים, מזה מספר שנים נגעתי במכונה, רק לעיתים רחוקות מאד, והנה עכשיו כשהגיעו הנכדים, התחלתי להשתמש בה שוב.

ומה זה כיף , פתחתי את המכונה ועם מעט שימון היא עובדת נפלא-מכונה בת 40 מתוצרת ELNA. שווה להשקיע במוצר טוב-זו דעתי ומניסיוני לאורך השנים עם מוצרים שונים.

את מכירה את המשפט: "קונה זול קונה יקר"? אני מאמינה גדולה בזה.

בהצלחה!

אריאלה

ok0110

New member
זו תמיד הייתה הגישה שלי

ולרוב - אני משקיעה בכל מה שאני קונה.
אך שוב - כבר בזבזתי בעבר הרבה כסף על כל מיני גחמות שנטשתי ממש מהר... קניתי הליכון חשמלי סופר מקצועי (של מכוני כושר), ומעולם (!!!) לא השתמשתי בו, ועוד מיליון דוגמאות.... לכן ההתלבטות. השאלה אם מישהי מכירה את המכונה ויכולה להגיד לי שהיא בסדר...

טרהקוטה

New member
מאחר ואת מציינת

שאת מנסה ללמוד מטעויות, אולי תתחילי לא ברכישה של מכונה אלא בקורס תפירה. בקורס תוכלי לתפור על המכונה של המורה, ותוך כמה שבועות תוכלי לראות אם את רוצה לקחת את זה הלאה, או לא.

וואו את מזכירה אותי

גם לי את אותה "בעיה" אני התחלתי בסריגה, ריקמה, תפירה,
טוב לפני המון שנים. לפני בערך 6 שנים התחלתי להתעניין ,
בתכשיטנות גם השקעתי כסף על כלים וחרוזים וכל מה שנלווה לזה.
ולאחרונה אני בעניין של תפירה.
אז יש לי חדר עבודה, מלא בחוטי צמר, יש לי אבנים לחריזה והמון בדים.
יש לי מכונת תפירה שקיבלתי בירושה וקניתי אוברלוק.
אני חושבת שזה היצרתיות שיש לנו.
מה שטוב אפשר לשלב תכשיטנות, סריגה ותפירה.
למשל לתפור שמלה ולהוסיף לה אבנים, או לתפור משהו ולשלב סריגה.

שש שבע

New member
אני למדתי כל מה שאני יכולה, ועדין רוצה עוד

ואת מה שאני יודעת אני לא מפסידה, מידי פעם אני מגלה שהידיעות שלי עוזרות לי במה שאני עושה,
כך אני חורזת תכשיט או חגורה לכלה, רוקמת, מוסיפה חלק בסריגה, או סורגת שאל לימי החורף הקרים, ומסדרת זר פרחים לכלה שנתקעה ברגע האחרון,
שום ידע לא הולך לאיבוד, והכי חשוב, תמיד אפשר להשתמש ב"חומרים" הן הפיזיים והן הרוחניים בחלקים אחרים של היצירה.

למעלה