התיעצות

אבג60

New member
התיעצות

בני בן השמונה מאובחן ADHD כבר כשנה מקבל קונצרטה אחרי ארוחת בוקר שבמאמץ גדול היא סבירה ולא יותר במשך כול היום אינו טועם דבר בערב אוכל משהו קל ולא יותר. לאור משקלו הנמוך נמצא במעקב .
החלטתי בהתיעצות עם הנוירולוג שיווה אותו בתחילת הטיפול לתת רטלין בימים בהם יום הלימודים קצר כך שבמהלך השבוע מקבל רטלין וקונצרטה לפי הצורך. ואכן בימים בהם הוא מקבל רטלין יש שיפור בתאבון והוא אוכל יותר אך יש יותר קושי התנהגותי לפעמים אך לא תמיד.
מה דעתכם על השילוב ?
כרגע אנו לא במעקב נוירולוגי אך ממשיכה בטיפול אני מחכה לתור בשניידר שנמשך זמן רב

zivadina

New member
קונצרטה וריטלין הם אותו החומר

לכן אין בעיה לשלב ביניהם.
החסרון של החומר הזה, שהוא משפיע רק לכמה שעות.
הייתרון הוא, שאפשר לתת אותו רק מתי שצריך ולכמה זמן שצריך.

רשמית, ריטלין רגיל משפיע ל-4 שעות, קונצרטה ל-12 שעות.
אצל כל אחד משך ההשפעה קצת אחר.

טיפול תרופתי צריך וחייב מעקב רפואי רציני

הייתה לך שאלה מה ההקשר על התנהגות
מנסיוני
טיפול רציני צריך להיות משולב מתרופה הנחיית הורים וטיפול התנהגותי רגשי עם צריך ואיזה
בקיצור זה מערך שלם שכולל הורים, ילד, רופא, מטפל, מורה, יועצת ועם יש מורה או משהו שמטפל בבביהס
רק שילוב נכון ורציני בין כל הגורמים יעזרו לילד
רק רטלין או קונצרטה לא עושים את העבודה כמטה קסמים
בהצלחה

אבג60

New member
לא רק...

תודה על התגובה כתבתי קצר אך הסיפור ארוך
הטיפול בבני אכן משולב .הוראה מתקנת פעמיים בשבוע אך כול הזמן מחפש תרוצים לא ללכת יש קושי מצדו לשתף פעולה בהתמדה אך יש שיתוף והבנה רבה מהמטפלת ואנו מנסים לא להרפות אלה לכוון לשיתוף.
טיפול בבעלי חיים הוא מקבל רכיבה על סוסים מזה זמן רב. לא ברור לי עד כמה זה עודר
הקשר עם בית הספר רציף. ושיתוף פעולה מלא
.התחלתי עתה טיפול אצל פסיכולוג המתמחה בטיפול בארגז החול אנו רק בהתחלה הוא משתף פעולה ואף נהנה .עדיין לא ניתן לבחון את התוצאות.
מעקב אצל נוירולוג עבר אבחון לאור חוסר פנייותו של הנוירולוג לקבלת הדרכה שותפת בעיקר בהתחלה ניתקתי קשר מחכה לתור בשניידר.
במסגרת בית הספר מתקשה מאוד אך תחת השפעת הקונצרטה\ רטלין משתדל יותר עובד אך בקצב איטי רגוע ולא נאלץ להתמודד עם בעיות משמעת כבעבר הקושי העיקרי זה החוסר תאבון. כפי שציינתי הוא רזה ונמוך ובמעקב גדילה וגם לאחר תום השפעת הקונצרטה אינו אוכל כראוי
הקושי ההתנהגותי רב בעיקר כשהוא לא תחת השפעת כדור או בימים בהם הוא לוקח רטלין לטווח קצר.
שמחתי לשמוע כי השילוב בין קונצרטה לרטלין אכן אפשרי אני פותרת בעיה אחת של אוכל אך נאלצת להתמודד עם בעיה אחרת של התנהגות אחר הצהריים במסגרת הבית משפחה ועל כך רב הקושי מאוד. אני רואה ויודעת כי בעיית ההתנהגות נובעת מתום השפעת הכדור
כפי שאכתבתי אני מחכה לתור אך בנתיים קשה קשה מאוד
אשמח לשמוע כול עצה או המלצה
יום טוב

שילוב כוחות

ממה שכתבת, אתם מעניקים לילד עזרה בתחום הרפואי, הלימודי והרגשי.
משתפים פעולה עם בית הספר, ופתוחים לקבל עצות.
מה שנשאר הוא להיאזר בסבלנות..
טיפ קטן מנסיוני האישי: תבדקי אתו למה הוא לא אוהב ללכת למורה להוראה מתקנת.
לי הסתבר פעם, שריח הבישולים בביתה של המורה הפריע לבן שלי
עם מורה אחרת לא היתה כימיה
הקשבתי לו וחיפשתי עד שמצאתי מורה מקסימה, עליזה,שהתעניינה בו ולא רק בלימודים
והיא הסכימה לבוא אלינו הביתה, וגם זה עזר
בהצלחה
ציפי קוברינסקי

למעלה