התיעצות

• פותח הנושא ר34
  • פורסם בתאריך

ר34

New member
התיעצות

הבת שלי בת שנתיים וחודש מאובחנת נמצאת בגן של העמותה (שממנו אני מאוד מרוצה). בזמן האחרון שאנחנו הולכים לגינה היא נתפסת על ילד/ה שקטנים ממנה (שנה וחצי+-) ואז פעם אחת היא ממש עמדה על הילד ואמרה לקפוץ לקפוץ ואז בוא לי והילד היה די מבוהל ושהאמא באה לקחת אותו היא צרחה על האם העיפה לה את הידיים ושהאם בכל זאת לקחה את הילד היא נעמדה על ידה וממש בכתה. היום שוב ביא נתפסה לידלה ואמרה לה תני לי יד מבלי להסתכל ישירות עליה גם כאן האם באה לקחת את הילדה והבת שלי ממש הדפה אותה הילדה רצתה להתגלש והבת שלי אחזה בה. התערבתי ואמרתי לביתי לתת לה להתגלש. הבת שלי מיד התגלשה אחריה והמשיכה הפעם האלץ "תני לי יד" האם התכופפה ואמרה לביתי תחזיקי ביד של הילדה ואתן חברות הבת שלי החזיקה לה את היד ואז האם לקחת את הילדה משם (נראה לי שהיא הייתה די מבוהלת בעצמה) הילדה אגב הייתה בשוק. אני די מתוסכלת מכיוון שמצד אחד אני שמחה שהבת שלי כנראה רוצה חברה התסכול שהיא לא יודעת איך, והשאלה כיצד ניתן לעזור לה? ללמד אותה? אני מאוד אשמח לקבל כאן עצות תודה מראש

TikvaBonneh

New member
איך ללמד

כדי שהיא תלמד צריך להיות אדם לידה שיתווך לה בזמן אמת. לגבי המקרה של הילד, לא הבנתי בדיוק מה קרה. הילדה דיברה אליו והוא נבהל? האם היא דיברה בעוצמת קול חזקה מידי? זה תקין להגיד בוא אלי. לגבי לצרוח על האם ולתקוף אותה פיזית אסור להרשות לה צריך להפסיק אותה מיד. היא צריכה גבולות. תבהירי לה שזה אסור. בסיפור על הילדה נראה לי שנהגת נכון. שוב לא הבנתי ממה האם והילדה ניבהלו? תני לי יד נראה לי תקין.

ר34

New member
העניין הוא

שהיא עשתה זאת בצורה לא תקינה. אכן, היא דיברה יחסית בקול רם, והיא ממש הסתובבה סביב הילד וגם הילדה. ונראה לי שהאם והילדה קלטו שמשהו לא תקין בגלל חוסר קשר העין אולי... עדיין אני לא בדיוק יודעת איך לתווך.... מה לומר... איך להתייחס....

TikvaBonneh

New member
ליזום פעילות משותפת, להזמין חבר לפעולה משותפת

זה דבר שאפשר ללמד. כמובן בהנחה שהיא בשלב מתאים לכך לפי רמת התפקוד שלה. הדבר שצריך לעבוד עליו הוא שיתוף פעולה. תתרגלו הזמנת חבר לפעילות משותפת. תתחילו מזה שהיא מזמינה אותך או מבוגר אחר לשחק ותעברו בהדרגה לדמויות יותר צעירות עד שתגיעו להזמנת ילד בגילה. את לא יכולה לצפות שתזרקי אותה למים והיא ישר תדע לשחות. הילדים שלנו לומדים את הדברים האלה לאט יותר. בהצלחה. ואם יש לך עוד שאלות אשמח לעזור כמיטב יכולתי.

מרב געש

New member
מנסה לעזור

קודם כל כבוגרי גן העמותה אני בהחלט מפנה אותך למטפלים של הילדה שם, הם מכירים אותה וידעו לדעתי להנחות אותך הכי טוב. כמה דברים שאני יודעת א. אם קשר עיין קשה לה מדי הייתי עוזבת את זה. הבן שלי הסביר לי בזמנו שכשהסתכלו לו לתוך העיין הוא הרגיש שחודרים לתוכו - לא תחושה נעימה. ואם רוצים שהילד יהיה קשוב למה שקורה בסביבה כשהו מתקשר אם הוא במצוקה מהחובה ליצור קשר עין הוא פחות קשוב לסביבה ואולי הוא אפילו יוותר כי זה קשה מדי. ב. אם אין קשר עיין הרבה פעמים הילד השני לא מבין שפונים אליו. וזו בעיה שאפשר לפתור עם תיווך, להתקרב אליהם כשהיא מדברת אל הילד ולנסות להסב את תשומת ליבו. אם היא אומרת בו אלי לגשת אל הילד ולהגיד לו - רוצה לבא אל דנה? למשל, בנימת שאלה, וכך גם הילד ישים לב וגם הבת תקבל דוגמא יותר טובה לאיך ניגשים. ג. כשאת איתה אם תפני אליה יותר עם שאלה - רוצה לתת לי יד? ולא בהוראה - תני לי יד אולי היא תפנה כך יותר גם אל אחרים. אם היא מקבלת הוראות - כמו שאנחנו ההורים בדרך כלל עושים אז הוא נותנת הוראות.... ד, אם היא נוגעת בילדים גם הייתי מתערבת ומנחה. לא להחזיק, או להרביץ, להגיד - ואז שוב להגיד בשבילה משהו בצורת שאלה או הצעה לילד השני כדי לתת לה דוגמא. והכי נהדר - שהיא מחפשת קשר ותקשורת עם ילדים בגיל כל כך צעיר. נהדר !!!

dina199

New member

למעלה