התיעצות

איתי1239

New member
התיעצות

שלום, קוראים לי איתי ואני מנהריה. אני רוצה ללמוד תואר הקשור בתכנות- הבנתי שקיימים 2 כאלה : הנדסת תוכנה ( 4 שנים) ומדעי המחשב (3 שנים). בחיפה יש תואר למדעי המחשב- אבל שמעתי שהוא לא משהו (שמעתי את זה ממכרים שעובדים בהייטק). לטכניון אני לא מתקבל. כך שנשאר או בראודה (הנדסת תוכנה או חיפה (מדעי המחשב). אמרו לי שבן גוריון גם טוב. בדקתי וגילתי שאני מתקבל לשם. עשיתי בירורים עם מכרים וחברים ואמרו לי שחיפה לא נחשבת פקטור רציני בהייטק. ורצוי שאלמד בבן גוריון ואם כבר החלטתי ללמוד בצפון אז עדיף את בראודה. רציתי לפנות לסטודנטים או לבוגרים ושאול- האם זה עד כדי כך נורא ללמוד שם? תודה למגיבים. איתי

TheBigBrother

New member
שלום לך ידידי

אני חושב שיש לי תשובות לשאלתך, רק תוכל להבהיר לי למה אתה מתכוון כשאתה אומר "לא משהו" ? זה מושג רחב מדי

איתי1239

New member
תגובה

תראה אני לא למדתי באף מקום- ואני רק מתלבט היכן ללמוד, לכן התיעצתי עם מכרים שחלקם עובדים בהייטק. אמרו לי שאם ארצה ללמוד מדמ"ח אז עדיף טכניון או אב"ג וגם את"א. לטכניון חסרים לי איזה 3 נקודות בסכם (זה הרבה). וששאלתי על חיפה אמרו לי אם אי נשאר בצפון אז ללכת על בראודה, ואם לא אז ללכת על אב"ג או לחילופין את"א. מה ההגדרהשל לא משהו- אני לא יודע בדיוק (שוב לא למדתי באף מוסד) אני רק משער שהוא פחות טוב. גם לי זה נשמע מוזר, כי בכל זאת מדובר באונ' ולא מכללה, אבל, תראה, אמרו לי את זה כמה אנשים ולא בן אדם בודד.

TheBigBrother

New member
אני אמנם לא מהחוג למדעי מחשב

אבל בתור בוגר טכניון עם ממוצע 85 אני מניח שתדע את מקצועך יותר טוב מאשר בוגר אונ' חיפה בממוצע 85, כי טכניון יכול להרשות לעצמו להקשות בכל דרך אפשרית בלי לפגוע בשמו.מצד שני אם יש לך ממוצע טוב וידע סביר, אתה תמצא עבודה(ואם אתה לא מגה מוח יהיה לך יותר קל להשיג ממוצע גבוה במוסד פחות נחשב) .אולי חבריך מדברים על להגיע לפסגת פיתוח התוכנה - אם זה הכיוון שלך וחלומך הוא להיות העובד מתוך המאה שעליו מדברים בארוחת צהריים ובאים למשרדו להתיעץ, תשתדל להגיע לטכניון. אני אישית אף פעם לא שמעתי על מישהו שמעז לדרג את הבראודה מעל אוניברסיטה כלשהי בארץ, ואני מכיר משם גם סטודנטים וגם מרצים... תבדוק טוב על מה מסתמכת הקביעה הזאת, להערכתי יקח עוד קצת זמן עד שהמילה מכללה תשתווה למילה אוניברסיטה בארץ אפילו אם הרמה זהה נ.ב. לגבי את"א ובן גוריון אני חושב שהמיקום שלהם הוא שיערה דקה מתחת לטכניון ושיערה דקה מעל אוניברסיטה

Presto

New member
עד כמה שאני יודע

אוניברסיטת חיפה היא מוסד מוערך יותר מבראודה בקרב המעסיקים ובוגריה מוצאים עבודה בקלות רבה יותר. מציע לך לשאול גם בפורום עבודה בהייטק.

stkachov

New member
רעיון

אתה אומר שחסרות לך 3 נקודות לסכם בטכניון למדעי המחשב... תבדוק אולי את יכול להתקבל להנדסת תעשיה וניהול. בפקולטה זו ישנו מסלול של מערכות מידע, ורבים מבוגריו משתלבים בהיי-טק ובתחום התכנות בקלות יחסית.

איתי1239

New member
אמממ

קראתי קצת על המסלול שאתר של הטכניון. יש להם אפילו מסלול נפרד של מערכות מידע. אבל לא ניראה לי שזה ממש קשור לתוכנה. דרך אגב יש גם מסלול כזה באוניברסיטה, לא?

זה קשור לתוכנה (זהירות חפירה קלה)

בטכניון יש מסלול שנקרא "הנדסת מערכות מידע", וכמו שאמרו אם חסרות לך 3 נקודות יש לך מצב להתקבל לשם. בטכניון זה מסלול משולב של מדעי המחשב ותעשייה וניהול ויש דגש מאוד חזק על תכנות. לדעתי אישית, אלא אם אתה רוצה להיות מתכנת ברמות קטנות ממש, יכול לתת לך את אותה קפיצה כמו מדמ"ח וגם קצת דברים אחרים. יכול להיות שראית\שמעת במקומות אחרים על "ניהול מערכות מידע" - לא מכיר את התואר לעומק אבל ממה שהבנתי הוא יותר תואר דומה לכלכלה או מנהל עסקים (תארים מצויינים רק שלא קשורים לתכנות). אין לי מושג מה יש באוניברסיטה. כמו שציינו לפני, אפילו שאונ' חיפה היא לא מהמצויינים בתחום, לדעתי אף מעסיק שפוי יעדיף בוגר בראודה על בוגר אונ' חיפה (בהנחה שזה ההבדל היחיד מבחינתו). אולי זה היה שונה אם היינו מדברים על הבינתחומי. רק בשביל ההגינות אציין שאני חושב לעבור למסלול הזה ממסלול אחר אבל בגלל כמות ההשלמות כנראה שאוותר. אם אתה באמת רוצה עוד מידע, תעשה חיפוש בפורום "סטודנטים" היו כמה דיונים על הנושא, וגם יש שם כמה סטודנטים\בוגרים של המסלול. יום טוב

stkachov

New member
דווקא כן

וכמו שאמרתי, יש הרבה בוגרי מערכות מידע שעובדים כתכנתים.

stkachov

New member
בגדול

יש העדפה לבוגרי אוניברסיטאות לעומת בוגרי מכללות בתחום ההיי טק. מדעי המחשב באונ' חיפה זה לא "עד כדי כך נורא" כפי שאתה מתאר. לא יודע מה שמעת וממי. נכון, זה לא הבית ספר הכי טוב בארץ למדעי המחשב, אבל הוא כן מכובד ובוגריו כן מוצאים עבודה ועובדים בתחום לאחר שמסיימים.

איתי1239

New member
...

ראשית, אני מודה על התיחסותך. לא למדתי באף מוסד, לכן אני לא אוביקטיבי- כל מה שאמרתי זה על סמך שיחות שהיו לי עם "אנשי הייטק". "עד עדי כל נורא"- לא בא במטרה לפגוע, פשוט רציתי לאמוד את טיב החוג ביחס לשוק. מה גם שזה נשמע לי מוזר שאונ' נחשבת פחות ממכללה.

למעלה