התיעצות...

MooN of 1986

New member
התיעצות...

שבוע שעבר יצאתי עם חברה שלי... כמובן שהיא הייתה עם צאית, ואני עם מכנס... כשיצאנו מהבית היא ביקשה ממני שאלבש חצאית מעל, עד שנתרחק מהאיזר בו אנחנו גרות... שאלתי אותה למה, אז היא אמרה שאם אבא שלה ידע שחברה שלה(במקרה הזה, זו אני) הולכת עם מכנסיים, הוא לא יתן לה לצאת איתי... וזה דיי ידפוק את הקשר בינינו... כי היא באמת לא תוכל להפגש איתי יותר מידי מחוץ ללימודים... את אבא שלה אני מאוד מאוד מעריכה... הוא איבד את אישתו בשנה שעברה בפיגוע...(היא הייתה מורה שלי והיה לי קשר טוב מאוד איתה...) הוא היה איש בקבע, וכרגע הוא אב ל-3 מתבגרים ועוד ילדה בכיתה ו´... חברה שלי היא הגדולה בבית... ומאז שאמא שלה נרצחה הקשר בינינו התהדק... אני לא רוצה שאבא שלה יעשה לה בעיות עם זה שהיא מסתובבת איתי... כי ברור לי שבשלב מסויים היא כבר תתיאש מלשקר לו... ואני גם לא רוצה שהיא תשקר לו.... שבוע שעבר באמת שמתי חצאית, והורדתי אותו "כשכבר לא הייתה סכנה.." אני מרגישה ממש מטומטמת כשאני עושה דברים כאלו... זה כאילו שאני מתבישת בצורת לבוש שלי, ובמי שאני-ואני לא!!! אולי תתנו לי עצה? אפילו שאין כ"כ מה לייעץ...

את לא מתביישת בלבוש שלך,

את מסכימה לוותר בתחום הלבוש בזמן ובמקום שאת נדרשת לעשות זאת על מנת שלא יקרו דברים לא נעימים. זה גם מה שאני עושה כאשר אני חובש את הכיפה בפינת ז´בוטינסקי-הרב שך.

MooN of 1986

New member
אבל יש הבדל בין כיפה לחצאית...

שהרי כיפה אפשר בקלות להוריד בלי שאף אחד שם לב... אבל חצאית זה קצת יותר מסובך.... וזה נראה לי טיפשי... על אף שאני לא רוצה שיקרה מצב בו אבא שלה לא יתן לה לצאת איתי בגלל שאני לובשת מכנסיים... זה אבסורד..! נ.ב. תודה על התגובה המהירה....

חיקה

New member
מה רע בחצאית אפשר להיות חילונית עם

חצאית זה לא מסמל שום דבר.עיני ערך דידית .יש חציות יפות..

MooN of 1986

New member
אבל לא דובר על חצאיות כאלו....

אלא על חצאית ארוכה שתהיה לפי כל כללי הצניעות... גם אני הולכת עם חצאיות, וזה יפה... בלי שום קשר לדת...

שך?!

אתה מתכוון לרחוב השומר פינת זבוטינסקי? דרך אגב מה נסגר בסוף אם השם של רחוב השומר? מה לעשות שיש יותר רבנים מתים מרחובות בבני ברק עיר הקויידש

ובדיחה שכבר הייתה

למה כל הרבנים בבני ברק רוצים לגור בבנין הראשון ברחוב הזה? . . . . . . . . . . . . . . . . . כדי שיוכלו לכתוב על כרטיס הביקור שלהם: הרב פלוני הרב שך מס´ 2

תנאית

New member
אני הולכת להורים עם חצאית

מידי יום שישי , לא אומר שזה כ"כ נח , (גם אני לובשת חצאיות אבל עם גופיות)העניין הוא בכלל לא החצאית , העניין הוא לאן את\ה מקטלג\ת את עצמך בבגדים האלו . ואני מודה שמאוד לא נחמד לי להראות דוסית למהדרין מידי שבוע , וכמו שאמרת זו בהחלט הרגשה טיפשית אבל: יש דברים שבשבילם שווה לפעמים לוותר על נוחות , והחוכמה בהאבקות היא לדעת מתי להתפשר. יש דברים ששכרם יוצא בהפסדם , ולדעתי המקרה שציינת הוא אחד מאלו ואני ארחיב מעט : גם אם האבא של אותה חברה היה מרשה לה להתרועע איתך כפי שאת , לדעתי העניה אין שום סיבה לדרוך על רגשות של הסביבה , נכון , אני לא מסכימה עם הערכים " שלהם " זה עוד לא אומר שאני צריכה לנופף בזה כל הזמן , ק"ו לא לרמוס את אותם הערכים , וק"ו לא לאנשים שיקרים לך. אם את מעריכה את האבא הזה ואת המשפחה הזו כפי שציינת , אני לא רואה מדוע לא להתגמש קצת , לסבול את האי- נוחות הזמנית הזו , ולו רק כי הדברים שאת יכולה לאבד אם לא תעשי כך חשובים עשרת מונים . ועוד עניין לדעתי כמו שלא תיכנסי לכנסיה ד ו ק א עם הכובע על הראש , ולא למסגד ד ו ק א עם נעליים , כך גם כאן אני לא רואה מדוע לא לכבד נורמות, גם אם אתה לא מסכים עימם . <תנאית מתנצלת מראש על פרץ הצדקנות , אולי היא היתה צריכה להזכיר גם לעצמה למה היא מוותרת על דברים...>

MooN of 1986

New member
אני הולכת "צנוע" לבית ספר.. זה לא

העיניין... ברור לי שהקטע הוא שזה לטובתי... ולטובתה של חברה שלי.... מה שמוזר לי הצורך בצביעות הזו... ברור לי שאני "צבועה" כשאני לומדת באולפנא ואני באה לשם כמו ילדה טובה עם חצאית מתחת לברך וחולצה שואפת למרפק... אבל זה שונה מבחינתי... כי כאילו ההגבלה הזו באה רק כשאני בבית ספר... וזה מוזר לי לצאת ככה... במיוחד שזה לא מפריע לאנשים שאיתם אני מסתובבת אלא לסובבים אותם.... אני מסכימה עם כל מילה שאמרת..!!! מצטערת על אי ההבנה.... ואני כן אמשיך לכבד אנשים שזה מפריע להם...

מסכימה עם כל מילה שלך, תנאית.../images/Emo45.gif

אני לא מרגישה פחיתות כבוד להסתובב בחצאית, כדי שלא לפגוע. עם המשפחה שלי הגעתי לסטטוס קוו: בבית אסתובב בחצאית (גם קצרות) ובחולצות "מכובדות" (לאוו דוקא 3/4). גם זה משהו... (לפני זה לא הרשו לי להסתובב עם משהו שלא תואם את רוח ההלכה... תסכימו איתי שזה אבסורד: אני מסתובבת בכל המקומות ה"כשרים", עושים מעשים של "ייהרג ובל יעבור", אבל הולכת עם חצאיות ארוכות... נו, שויין. בזמנים אלו אני מתהלכת עם תיק רזרווה: להחליף בדרך... אני מנסה לאט לאט לקצר את אורך החצאיות והחולצות, בלי שהם ירגישו. מקווה שזה יילך... <נתקפתי בפרץ פתיחות ושיתוף.>

נראה לי קשור, אז אני מוסיפה...

להורים שלי, שאותם אני אוהבת מאד. האם העלתם בדעתכם? האם חשבתם, כשיצאתי מהבית בשלהי הצהרים עם שמלה ארוכה , שמתחתה מסתתרים מכנסיים ? שבשקית התמימה שאני אוחזת בידי חבויים ארנק ופלאפון? שבכמה שעות האלו שנעדרתי מהבית הספקתי לנסוע לת"א ולחזור? שאני נאלצת להחליף בגדים בחדרי מדרגות מעופשים ושוממים? שבשביל לחסוך בכסף אני הולכת שעות ברגל? שאת תחושת החופש שלי אני משיגה ב- 20 ש"ח ? (נסיעה הלוך-חזור +פחית קולה)

MooN of 1986

New member
חשבת לספר להם? או לדבר איתם?

נראה לי שזה יכול לעזור... הרי לא נראה לי שאף הורה היה שמח שזה יהיה סיכום "החופש" בחיי ביתו.... ונראה לי שאת ילדה מספיק גדולה בשביל שההורים שלך יסכימו לקבל את דרכך ולא לטעון שאת עוד סתם ילדה קטנה שלא מבינה ושהם בינתיים צריכים להורות לך את הדרך....(אם טעיתי אז סליחה...בת כמה את
)

דידית

New member
מיכל../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

"חדרי מדרגות מעופשים" מוכר לי בטרוף. תמיד חשבתי מה הקטע, אני רוצה לצאת ככה מהבית, אבל במקום לריב ולעצבן בחרתי בפתרון הזמני והקל. אני רוצה לאמר לך משהו על ההורים. יש קצת צדק במה שהם מבקשים, את חיה בבית שלהם, ואם את בבית שלהם את צריכה קצת להתחשב ולא לדרוך על יבלות. זה שהם מפלים אותך לרעה מבחינה כספית ומאד כמה בחינות זה פשוט אבסורד. אבל נראה לי שההורים שלי היו מתנהגים באותה דרך בדיוק. סגנון של את יכולה להיות פה, את יכולה לבקר גם, אבל את כבר לא משלנו, את סוג ב´. לא יעזרו דיבורים פה, לאמא שלך אולי קשה לדעת שאת הולכת עם מכנסיים יום יום אבל כל עוד שהיא לא רואה את זה ממש מול העיניים, זה לא יצער אותה אותו דבר. לדעת לחוד ולראות ממש זה לחוד. ותחשבי על זה! דידית. <אוהבת את מיכל!>

דידית

New member
זה כל כך מוכר לי!

יש הרבה פעמים שאני עושה דברים שאני לא רוצה לעשות. אני לא מאמינה במה שאני עושה אבל כדי לא לפגוע באנישם שחשובים לי אני מוותרת. אין דבר מעצבן יותר מלהחליף בגדים אחרי שיוצאים כבר מהבית. אני זוכרת שהייתי בחורה הייתי לוקחת איתי הרבה פעמים בגד אחר בשקית ומחליפה בחדר מדרגות!! היה בבנין שלנו מחסן ועשיתי ממנו כמעט חדר. היה לי שם איפור (בארון חשמל) ואת הבגדים הישנים הייתי משאירה שם. היום ברור שזה אחרת, אבל עדין לפעמים אני הולכת לא כמו שאני רוצה. זאת לא סיבה להרגיש כמו מטומטמת להיפך, אני חושבת שזה הרבה יותר בוגר. אם היית חיבת ללכת כל הזמן עם חצאיות, הייתי אומרת לך לעשות משהו,כמו לדבר עם האבא או משהו כזה. אבל אם את צריכה רק כשאת יוצאת איתה להלביש חצאית, זה לא כל כך נורא. עדין יש לך את הזמן שאת יכולה ללכת כמו שבא לך. דידית. <שיש לה עוד מלא מה לאמר בנושא>

למעלה