התיעצות

סזסז

New member
התיעצות

שלום לחברי הנהלת הפורום ולמשתתפים. ברצונו לשתף אתכם ולבקש את עזרתכם בהתלבטויות שלנו לגבי בני איתן בן ה- 7 איתן מסיים כיתה א´ בבית ספר רגיל בכיתה קטנה לליקוי למידה . בשל מחלה כרונית איתן נמצא באיחור כוללני , הוא היה בגן איבחוני שנה אחת ולאחר מכן בגן טיפולי שנתיים .בשנה שעברה על סמך אבחון שירות הפסיכולוגי ובהתיעצותם איתנו ההורים הוחלט בועדת ההשמה לשלבו בבית ספר רגיל בכיתה קטנה . כבר בתחילת הלימודים הורגש פער בינו לבין שאר התלמידים בכיתה (10 תלמידים) . המורה זימנה אותנו לשיחה והעלתה בפנינו את רמת הלימודים של איתן, השתלבותו בכיתה ושהוא מופנם בכיתה, לסיכום המפגש הבענו נכונות לעשות ככול הניתן על מנת לקדמו( שעורים פרטיים וכו´...... ) . סטאז´רית שלומדת חינוך מיוחד ומלמדת מספר פעמים בכיתה שלו לקחה אותו כפרוייקט, הן במסגרת של בית הספר והן באופן פרטי אצלנו בבית. היא קידמה אותו באופן שהפתיע אפילו את המורה. מאז שהסטאז´רית יושבת עם איתן המורה כמעט ולא מלמדת אותו . המורה זימנה אותנו לפגישה נוספת עם היועצת והצוות החינוכי והועלו בפגישה הקשיים של איתן ויחד עם זאת המורה ציינה שהוא מתקדם לאט אך מתקדם ביחס לעצמו.בסיכום הפגישה הוחלט שהמורה תרשום במחברת קשר את החומר שנלמד בכיתה ואף ביקשנו לקבל כל יום דף שיעורי בית. מאז "לא דובים ולא יער" לא שיעורי בית ולא עדכונים שוטפים. בשבוע לאחר שהסטאז´רית סיימה את עבודתה בבית הספר ,היא דיברה איתנו בגילוי לב ובעצם איששה את חחשותינו. לאמור המורה מתמקדת בתלמידים החזקים יותר בכיתה, היא לא משקיעה בו כלל ואיתן בעצם נדחף לפינה ובכל דרך מנסה להראות שהילד אינו מתאים לכיתה הזו ואף מקרינה ומשדרת זאת למורים האחרים וכך גם הם מתייחסים אליו. המורה תמשיך איתו גם בשנה הבאה: - מה ניתן לעשות במקרה זה? לדבר עם המורה בגלוי או לדבר עם היועצת? - כיצד ניתן להשיג לו עזרה בכיתה ממשרד החינוך או בכל צורה שהיא? - האם ניתן לערב גורם ממשרד החינוך ועם מי ניתן להתייעץ בסוגייה זו? - מה היית מציעה לנו לעשות ע"מ שנוכל לעקוב אחר הנלמד בכיתה מבלי ש"נקלקל היחסים עם המורה"? - מבקשים את עזרתך . רותי-

חני ב

New member
כרגע לא חשוב אם "תקלקלו" את יחסכם

עם המורה. חשובה טובתו של איתן בלבד. לפני שאתם רצים למקומות אחרים לדבר על המחנכת, תאמו איתה אתם פגישה, את ובעלך, ותשטחו בפניה את כל טענותיכם. אל תתביישו!!! אם הפעם לא יהיה שיתוף פעולה, עליכם לפנות הלאה. ואל תחכו, עוד פחות מחודש מסתיימת השנה, שלפחות תראו התקדמות מצידה כבר עכשיו!

זהבה נ

New member
התיעצות, מענינת ביותר רותי ../images/Emo140.gif

שלום לך וברוכה הבאה לפורום שלנו. את מעלה קושי מאוד עצום של בנך, מאוד חבל לי עליו, מדוע לא תעבירי אותו לכיתה שבה רמת התלמידים היא כמו רמת התפקוד שלו?. חשבת כיצד הוא מרגיש?, לשבת בכיתה מיוחדת וגם שם התלמידים יותר גבוהים מרמת התיפקוד שלו, עבורו זה מאוד מתסכל. את כותבת שגם המורה מעבירה את ההרגשה שלה למורים האחרים, לי חבל בישבילו שזה כך, זה יכול להיות אחרת בשביל כולכם,אני שומעת על הרבה הצלחות בכיתות המיוחדות, חבל. מאיזה איזור אתם בארץ? תנסי להעביר אותו לשנה הבאה לפחות לכתה אחרת באיזור מגורכם, אפילו אם צריך בשל כך הסעה, הרשות המקומית תתן לך הסעה בחינם(הם חיבים, כי הוא זכאי לחינוך מיוחד). חשוב שתבקשי כיתה שרמת התיפקוד של התלמידים באותה רמה שלו, כך יהיה לכולכם יותר קל. עדכני אותנו כאן בהתפתחויות. אל תשכחי. זהבה נ זכויות הורים

סזסז

New member
התיעצות

זהבה תודה על התשובה המהירה והתייחסותכם, אנחנו גרים בחולון, האם אנחנו לא זכאים לקבל עזרה לילד של מורה סייעת שתהיה צמודה אליו בשיעור?(כי בכל זאת הייתה התקדמות בלימודיו -אחד על אחד). כיצד אני אמורה להעביר את מה שאני מרגישה למורה בצורה ישירה ?(את המידע שהעבירה הסטאז´רית). איתן לא מתלונן על כך שאינו מעוניין ללכת לבית הספר ההיפך הוא מצפה לזה. במידה ונרצה לשנות לו מסגרת לימודים ,הדרך היחידה היא להעבירו לבית ספר מיוחד. אציין כי המסגרת החברתי שבה הילד גדל תרם לו הרבה,אחרי שעות בית הספר וגם שהיה בגן ,איתן היה במועדונית במתנ"ס ושם בעצם הוא היה בחברה רגילה.החחש שלנו מבית ספר מיוחד הוא שאיתן בנוסף גם ירכוש התנהגות שלילית. אשמח מאוד אם אוכל ליצור קשר טלפוני או שתפני אותי למקום שאפשר לדבר יותר בהרחבה. תודה, רותי 9

עצתי

אני הייתי עורכת פגישה עם המורה ואחרי זה או יחד עם זה לשיקולך, פגישה עם מנהלת בית הספר, יועצת המורה של בנך וההורים. הייתי מכינה את עצמי היטב לפגישה ורושמת כל טענה. וכמובן גם את המורה הסיעת או מישהו אחר שעובד עם הילד ויכול להוכיח שהוא התקדם מאד מסיוע הסייעת זה מה שעולה לי כרגע בהצלחה

למעלה