התיעצות

א מ ה י ת

New member
התיעצות ../images/Emo41.gif

שלום לכולכם :) בני הבכור עולה לכיתה א', מאוד מוכן לזה מכל הבחינות שאלתי היא האם צריך לעשות מין שיחת הכנה כזאת מול הילד ולספר לו מה מצפים ממנו בביה"ס ביחס לכללים בגן. כמובן שאנחנו מרבים לשוחח בעניין , אבל בכל זאת הייתי שמחה לדעת האם כדאי לתת למורה להנחיל את הכללים החדשים או לעשות כבר מול היחד שלי תאום ציפיות כזה לגבי כל מה שהוא עומד לחוות בביה"ס?

שלום אמהית

האם לא נעשו שיחות כאלה בגן ובמפגש עם בית הספר? מה כללה ההכנה שלו בגן לקראת השנה הבאה? באופן עקרוני שיחה טובה לגבי תאום ציפיות היא תמיד מועילה. הייתי מציעה לך בשלב ראשון יותר להקשיב למה הילד כבר יודע. תתחילי בשאלות פתוחות. יכול מאוד להיות שבשיחה כזו תגלי שהוא כבר יודע את כל מה שהוא צריך לדעת בשלב זה. כמו כן לא כדאי להציף באינפורמציה רבה מידי - יש דברים שזה בהחלט בסדר להשאיר אותם ברמה הכללית ואת הפרטים כבר מגלים תוך כדי. בהצלחה!!!

פלגיה

New member
שלום לך אימהית

הכל תלוי בילד שלך. יש ילדים שמפנימים בקלות כללים ואפילו מצפים להם. ילדים כאלה כבר קיבלו מספיק הכנה בגן, ומה שהמורה תגיד יהיה מקובל עליהם. אם נראה לך שהילד שלך נוטה לפריצת מסגרות וחוסר קבלה של כללים וסמכות - כדאי אולי להוסיף עוד שיחה משלך. רצוי ען זאת לא להפחיד אותו יתר על המידה מ"כללים" ומ"עונשים".

רק לא להפחיד את הילד

לפעמים אפילו משפט אחד מיותר מכניס ילד ללחץ ומוציא את כל ההנאה מהציפיה לבית הספר.

האם יש צורך בשיחת הכנה?

חשוב לשוחח עם הילד על ציפיותיו מביה"ס, אך לפני כן, כדאי לבחון מהן הציפיות שלנו כהורים. משאלתך, נשמע שאת מצפה שביה"ס יהיה מסגרת נוקשה עם חוקים וכללים שקשה לעמוד בהם. בעוד שיש בכך מן האמת, נראה לי שחשוב לתת לבנך את האפשרות לפתח את המושג שלו על ביה"ס מתוך נסיונו ולא מתוך הציפיות והחששות (המובנים, יש לומר!) שלך. במקרים רבים הגישה של המורה וביה"ס בכיתה א' היא רכה ומאפשרת הסתגלות הדרגתית, ובמקרה זה, לא כדאי להנחיל לילד ציפיות, שאולי ילחיצו וירתיעו אותו.

למעלה