התיעצות קלה...

התיעצות קלה...

למי שלא יודעת, אוטוטו מתחילה ההרשמה באוניברסיטאות, כולל לתואר שני. ואני, כפי שכבר שיתפתי אתכן פעם, מאוד מבולבלת. סיימתי לימודי תואר ראשון במדעי ההתנהגות בב"ש שנה שעברה והשנה אני בשנת חופש מלימודים שנועדה לעזור לנקות את הראש ולהחליט מה קורה איתי. מה שקרה זה שאני עוד יותר מבולבלת... אני הייתי די בטוחה שמה שאני רוצה זה פסיכולוגיה התפתחותית, ועכשיו כבר לא כ"כ בטוחה... התחלתי לחשוב על חינוך מיוחד ו/או ייעוץ חינוכי, ויש את זה באוניברסיטת ת"א, אבל אני חוששת שיש צורך בתעודת הוראה שאין לי, ולעשות אחת יקח עוד לפחות שנה אם לא יותר...ויש המון שיעורי השלמה לתואר וכו´... אני ממש לא יודעת מה לעשות... נתי אומר לי להרשם בכל מקרה, וללכת עם מה שנראה לי הכי מעניין ושימשיך לעניין אותי גם בהמשך... אבל זה לדבר באוויר, כי אין לי ממש מושג... למישהי יש עצות??? תודה עדי

רחלילי

New member
תבררי

נראה לי שלא צריך תעודהת הוראה ליעוץ חינוכי אבל שווה לבדוק יש ידיעון לאוני או תרימי טלפון בגדול תרשמי לכמה שיותר כדי לפתוח ולא לסגור אופציות

lital_helmer

New member
לפי מיטב ידיעתי

נדרשת תעודת הוראה כדי ללמות ייעוץ חינוכי...ביקרתי באתר של האוניברסיטה וזה מצוין שם. האמת שגם אני באותה סירה...לא יודעת לאן להמשיך...ואיפה...???? יש עוד איזה חודשיים להחליט לא?! (אני סתם דוחה כי אני באמת לא יודעת לאיזה כיוון ללכת) ליטל

nikit1

New member
המממ...

גם אני מתלבטת עכשיו לגבי מסלולים שונים לתואר שני וגם לי יש אופציה ללכת על משהו עם הרבה השלמות או משהו שהוא המשך די טבעי של התחום שלי. העצה שלי היא כללית היות ואני רחוקה מהתחומים בהם את מתעניינת- תרשמי לכמה מסלולים בכמה מקומות, זה אמנם כסף אבל כסף ששווה מאד להשקיעו. ככה "תקני" לעצמך עוד זמן לחשוב ולהתלבט, סה"כ יש עוד סמסטר שלם עד תחילת הלימודים- תסתכלי בזמן הזה על תוכניות לימוד של כל המסלולים, תבררי עם אנשים שעוסקים בזה. אגב- לגבי ייעוץ חינוכי- עד כמה שידוע לי אין צורך בתעודת הוראה, חברה שלי היא יועצת חינוכית (תואר ראשון אמנם, אולי זה שונה) ואין לה תעודת הוראה. אם את בטוחה שאת רוצה לעסוק בחינוך מיוחד לדעתי שווה ללמוד את זה למרות ההשלמות (וגם בטח לא יהיו כל כך הרבה, את בכ"ז באה מתחום מאד קרוב).ואם את לא משוכנעת מה מעניין אותך- תרשמי לכמה שיותר דברים שנראים לך ותחליטי סופית אח"כ. מאד מזדהה איתך...

למעלה