התיעצות קטנה...

מירב ד

New member
התיעצות קטנה...

היי לכולם! יש לי התיעצות קטנה...ואולי למישהו ממכם יהיה רעיון איך לעזור לי... אני רוצה להתחיל לעשות רשיון (לאופנוע!) בקרוב...אבל לפני שמתחילים שיעורים כמו שבטח כולכם יודעים צריך לעשות תאוריה... ושם הבעיה שלי, ניסית כבר כמה פעמים ללמוד לתאוריה, בעזרת הספר של התאוריה, בעזרת אתרים באינטרנט וכ´ו...וכשניסיתי לעשות את המבחן (באינטרנט, לא מבחן אמיתי)לא הצלחתי אפילו פעם אחת. אז אם יש למישהו רעיונות הצעות ושאר ירקות אני אודה לכם מאוד מאוד! חשוב לי מאוד לעשות את הרשיון הזה...אני מאוד אוהבת אופנועים...וזה באמת חשוב לי.. שלכם מירב (אופנוענית לעתיד!)

@זהר@

New member
בתור אופנענית עם רשיון מעל 500 סמ"ק

אני יכולה להבין את הצורך שלך ברשיון לאופנוע. האם חוסר היכולת שלך לעבור את התאוריה נובע מהפרעת קשב וריכוז או סתם לא הולך לך? (סליחה שאני שואלת, פשוט לי ציינת) לי הייתה שיטה בתאוריה (היחידה שעשיתי ולכן אני לא יודעת כמה השיטה טובה), בעיקר בגלל שכמו לכל המבחנים שעשיתי בחיים, כולל הבגרות לא למדתי (אפילו לא שעה). בתאוריה יש 4 תשובות, בדרך כלל, שתיים מהם נכונות, אחת מלאה יותר ואחת מלאה פחות, שתי האחרות בדרך כלל נשמעות טיפשיות כך שברור שהם לא נכונות. לגבי מה לבחור מהשתיים הנכונות, בדרך כלל, המלאה יותר היא הנכונה, אבל צריך לשים לב שזה לא תמיד, לפעמים התוספת לא נכונה. נשמע נורא טיפשי, נכון, אני יודעת, לי זה עבד, לא יודעת איך זה יעבוד לאחרים. אבל אז עוד לא הייתי מאובחנת ולא קיבלתי ריטלין אז לא הייתי מסוגלת לשבת. את השאלות על המנוע הצלחתי לענות בקלות כי עבדתי בחופשים במוסך

מירב ד

New member
זהר ואפרת תודה!

אני אנסה את שתי השיטות... אשלי אולי תנסי גם את...ואם א רוצה תסתכלי בדף בית של תפוז יש למעלה בצד שמאל (אם טני לא טועה) לימודים: תאוריה. משהו כזה... ואם יש לך רעיון אחר אני אשמח לדעת... זהר בקשר לשאלה שלך... אני לא מצליחה לעבור בגלל בעיות ריכוז וזיכרון קשות... ולצערי איפה שאני גרה (מצפה רמון) אפילו מוסך אין... אז אם לאעוד מישהו יש רעיונות הצעות וכ´ו אני מאוד אודה לכם. שלכם מירב

אשלונית

New member
אני באותה בעיה,

רק שאם רשיון לרכב!, קניתי את הספר תיאוריה אני חושבת לפני חודשיים פתחתי אותו פעם אחת, ומאז... כלום. כשתמצאי את הפתרון, תגידי לי, כי גם אני מחפשת אותו!! אשלי.

למה לא ללמוד עם מישהו?

למה לא להעזר בחבר או חברה שיבחנו אותכן, יתזכרו ויעברו איתכם לי זה מאוד עזר בזמנו, ישבתי עם אבא שלי ולמדנו יחד...(אבא שלי הוא בן אדם שיש לו רשיון על כל כלי רכב - אגב
) בכל מקרה אני ממליצה שתשאלו את המשתתפת "דחאנה" היא ניני גוסטפלד-מנוח, מומחית בנושא והיא פה אצלנו.

דיאנה

New member
ללמוד עם חבר - כמה הרהורים

היי אפרת, לשאלתך ללמוד עם חבר - אז קודם כל ,וזה תמיד נכון -(אני גם עוסקת בהדרכת מורים למיומנויות מילוליות , ותמיד אומרת להם שהשיטה הכי טובה היא השיטה שבאמצעותה התלמידים שלך מגיעים להישגים הכי טובים... וזה הסוד, ולכן צריך תמיד לפתח ולנסות עוד ועוד שיטות). ולעניין הלימודים עם חבר. לימודים עם חבר יכולים להיות יעילים מאוד בכמה תנאים : 1. או שאחד משניכם הוא הרבה יותר חזק בחומר, ויכול להסביר לשני. 2. או שהשניים פחות או יותר באותה רמה,ואז לומדים בנפרד ונפגשים רק בתום תהליך הבנת החומר ועוברים יחד את תהליך ההפנמה וההטמעה שלו. וזאת, דרך ליבון נקודות מסויימות שאינן ברורות, וע"י חזרה משותפת , מבנית ושיטתית - דהיינו שינון, כשזה בוחן את זה ( כמו שעשית עם אביך). 3. יש גם דרך נוספת -שהיא דרך הלימוד בחברותא - שהיתה אגב, מאוד פופולרית בעבר, וגם כיום , כך לומדים בישיבות. אני מכירה תלמידי ישיבות שהם ליקויי למידה, ומצליחים יפה בלימוד דווקא בחברותא א.משום ששם הלימוד הוא ערך ומצווה וחבריהם ללימודים סבלניים כלפיהם ובאמת רוצים לעזור להם. 2. משום שהם עוסקים עם חומר שקרוב לליבם. 3. משום שבניגוד לכיתה בת 30 או 40 תלמידים, בה אין כל סיכוי לתלמיד בעל בעיות קשב וריכוז להשתלב, בחברותא קטנה נפתרת בעיית הריכוז והסחת הדעת כמעט לחלוטין. ד. הם מדברים ומשוחחים כל הזמן ודנים בחומר הכתוב, כך שמי שמתקשה בקריאה ובהבנת הנקרא אבל יש לו רמה גבוהה של הבנת הנשמע ( ויש ליקויי למידה רבים כאלה, את בטח יודעת שגם באבחונים מבדילים בין הבנת הנקרא להבנת הנשמע, ומתגלים פערים ענקיים בין שתי מיומנויות אלה) - מגיע אל החומר והחומר מגיע אליו בנתיב בו הוא חזק יותר. זו הסיבה שהלימוד בחברותא או עם חבר - ואני מדגישה - בתנאים מסויימים בהחלט מקדם הרבה תלמידים ליקויי למידה. בהצלחה וחג שמח!!! ניני.

ניני תודה! ../images/Emo24.gif נכנס לטאג ליין

(המאמרים המופיעים בשחור אוטומטית בחלק העליון של דף הפורום)

מירב ד

New member
אני לא יכולה ללמוד עם מישהו........

אני יודעת שאפילו אם מאוד רוצים אחרי שלוש דקות מתחילים לדבר על דברים אחרים...ולא יוצא מזה כלום... אני אשמח לעוד הצעות... שלכם מירב

עוד רעיון אחד..... ../images/Emo62.gif

י בתי ספר לנהיגה שגם מלמדים תאוריה, שם אין ברירה אלא לשבת בקבוצה עם מורה וללמוד. למה שלא תבחרי לך אחד כזה?

מירב ד

New member
לא...לא רעיון טוב בשבילי.....

אני ממש לא טובה בלשבת בשיעור...עם כיתה...אני מאבדת ריכוז ממש מהר... מנסיון, זה לא יצליח... תודה בכל מקרה...ואם למישהו יש עוד הצעות....אנא... שלכם מירב

מירב ד

New member
שאלה חשובה לאפרת...... ../images/Emo61.gif ../images/Emo20.gif

מצאתי שני אתרים ללימודי נהיגה... אחד מהם פשוט נתן את הכללי התמרורים וכ´ו עם הסבר קצר על כל אחד וזהו...אבל האתר השני ממש נותן הסברים טובים והגגיונים לכל דבר... ולי כמובן כדיסלקטית היה הרבה יותר קל עם השני...רציתי לדעת אם מותר לפרסם את כתובת האתר בשביל שגם אחרים (אשלונית למשל...) יוכלו להשתמש באתר... אם לא כל מי שרוצה את הכתובת אשמח לתת לו/ה את הכתובת באופן פרטי (אימייל אי סי קיו) ולא דרך הפורום... שלכם מירב (שיושבת מול המחשב עם אוזניות והדיסק החדש של מאיר בנאי ברקע ומנסה להצליח ללמוד לתאוריה...) אני לא מצליחה להוסיף פרח...אז הוא בכותרת....סתם לד"א... :)

היי חמודה! ../images/Emo73.gif ../images/Emo61.gif

ודאי שאפשר לפרסם לינקים! את מוזמנת לעשות את זה לטובת כל מי שזקוק...

מיכל ב

New member
אולי זה יעזור ../images/Emo18.gif ../images/Emo36.gif ../images/Emo26.gif

התיאוריה האחרונה שעשיתי הייתה לפני 20 שנה אבל נדמה לי שלא הרבה השתנה. גם לי היא זכורה כמשהו לא ממש נעים. בימים ההם כ ו ל ם עברו במכה ראשונה... לא אני, זו חוויה שהייתי רוצה לשכוח. עברו שנים, אני מגדלת שני לקויים ובכל יום לומדת משהו על עצמי. אני מתחברת לעניין התמונות, אנו או חלקנו רואים כל דבר כתמונה, סמל, אם אין לנו תמונה לא נוכל לזכור זאת ולכן- נסי לעבור על התמרורים ולמצוא בהם הגיון, נדמה לי שרק מעט מהם יוותרו כסימבול סתמי, על אלו נסי להמציא סיפור, מין מעקף לקות. בעניין המכונאות - אין לי מושג איך לומדים את זה, בזמני מותר היה לשגות בחלק הזה 3 פעמים, אישית בניתי על זה. אגב זה לא אומר שהיום אני לא מטפלת ברכב שלי... יקירתי, בסופו של דבר תעברי את המבחן, יהיה לך אופנוע (גם לי היה בזמנו), ומספר הפעמים שתצטרכי לעשות ת´מבחן לא יאמר כלום בקשר ליכולת שלך כנהגת, או כאדם טכני. בהצלחה, וזהירות על הכביש בבקשה. מיכל.

אשלונית

New member
מירב

מכיוון שאפרת נתנה אישור לפירסום האתר אני אשמח מאוד אם תפרסמי אותו, או תשלחי לי אותו באיי מייל, אני כבר מתה! להתחיל ללמוד ואחותי המליצה לי לעשות קודם תיאוריה כך שאת בטח מבינה למה אני רוצה להזדרז עם זה! תודה מראש, אשלי.

מירב ד

New member
האתר!!! ../images/Emo8.gif

אשלונית זה (בעיקר) בשבילך...
אבל לכל מי שצריך... אני כבר התחלתי ללמוד...וזה ממש טוב... ביקרתי לפני זה באתר אחר, שפשוט מראה לך את התמרור ומה הוא אומר...אבל באתר הזה מסבירים לך שכל התמרורים המשולשים למשל הם תמורורי אזהרה, ואפשר לשואל שאלות אם רוצים, וזה ממש מותאם אישית... החיסרון היחיד...שגיליתי אותו רק עכשיו...מהשיעור השלישי צריך לשלם כסף....אבל ממש לא הרבה רק 67 שקל או משהו כזה... בהחלט ממולץ לכל מי שרוצה... שלכם מירב

מירב ד

New member
נראה לי שהכתובת השניה לא מדויקת...

אבל מצד שמאל למעלה יש כזה סרגל כלים עם כל מיני אופציות ורשום לימודים : נהיגה, פסיכומטרי אז לוחצים על נהיגה. אני בכל אופן ממליצה על השני לא על זה... שלכם מירב

למעלה