התיעצות צלילה בטאבה

nadiv11

New member
התיעצות צלילה בטאבה

האם משהו צלל לאחרונה בטאבה? האם לא מסוכן מבחינה ביטחונית ?מדובר על מועדון אקווה בטאבה .האם אתר הצלילה מומלץ ?האם כדאי לעבור את הגבול ללילה לישון באחד המלונות בטאבה לצלול ולחזור למחרת ?תודה

zulufox

New member
נשמע לי מסוכן ומיותר

אתה לא רואה מה קורה מסביב ?
זה שווה את הסיכון ?

yoe66

New member
אין שום בעיה לעבור את הגבול

בלבד שיש לך ביטוח חיים טוב וצוואה ברורה...

חי בר

New member
פעם אחרונה שהייתי שם היה שבועיים לפני ההפיכה

וההדחה של מובארק.

למרות שהמלון צמוד למעבר הגבול, ומיד אחרי הש"ג של מעבר הגבול נכנסים ישר למלון, ולמרות האבטחה במלון- קשה לי לומר שהרגשתי בטוח. איכשהו קשה לי לסמוך לא על החיילים המצרים ולא על המאבטחים במלון. משתי סיבות: א' הם בעצמם לא בהכרח מתים עלינו יותר מדי. ב' אי אפשר באמת לדעת אם חלק מהם לא מזדהים עם הקיצוניים, או לפחות לגבי כל מה שקשור בפגיעה בישראלים

לכן, זאת הרגשה מאוד לא נעימה של חוסר בטחון ושאם יקרה משהו יש מצב שכל הדרגים הנמוכים של חיילים מצרים ואנשי אבטחה יעבדו בקצב של שביתה איטלקית, בדיוק יקשרו שרוכים בנעליים או יסתכלו על הכוכבים בשמיים ויתנו לפיגוע או חטיפה לקרות.

בכל אופן כבר אז הרגשנו את המתיחות שאפשר לחתוך את האוויר עם סכין וכל שאר הקלישאות בלה בלה. החלטנו שזו הפעם האחרונה בהחלט, ואז שבועיים לאחר מכן כל ההתקהלויות של מיליונים בככר תחריר וההדחה של מובארק- מבחינתנו זה סגר את האופציה למצרים, לצערי זה נראה להרבה מאוד שנים.

מבחינת צלילות: בזמנו הלכנו על מלון הילטון טאבה, וצללנו עם מועדון אקווה ספורט שנמצא במתחם שלו. לעניות דעתי אתר החוף הכי יפה הוא מה שהם קורים "הקניון" ונמצא בקצה החוף של הילטון על הגבול עם מלון מובנפיק. לא שיש שפע אתרים חופיים- אחרי יום צלילות מהחוף לדעתי עדיף לקחת את הסירה של המועדון להפלגות יומיות לאתרים טיפה מרוחקים יותר.

במקומך הייתי שוקל ברצינות לוותר וללכת על עקבה.

דעה

דעה זו אינה המלצה !!!!!!!!!!!!
במידה ואתה עושה יום צלילה עם אקווה ספורט בו עוברים ועולים על הספינה וההפלגה נעשית רק עד בתי המלון של טאבה הייטס,
כלומר - הייאט, מריוט, אינטרקונטיננטל וסופיטל - אני חושב שזה בסדר ולא מהווה בעיה ביטחונית.
לא להישאר ללילה. השירות של אקווה ספורט בטיול זה הוא טוב ומקצועי.
אני חוזר - זו לא המלצה.

עם זאת, אני חושב שיומיים עקבה לוקח בגדול מבחינת איכות הצלילות ולחלוטין יותר בטוח.
אשמח לעזור

BeRo

New member
הכל בסדר שם, הרגשתי בטוח ומאוד זול.

בכל הפעמים שהייתי שם כולל את הפעם האחרונה, לפני חודשיים.

תכננתי לסוע למלון עם המשפחה בזמן הקרוב אבל זה ידחה קצת,
לא בגלל עניינים ביטחוניים.

אני חושב שאנחנו מפרשים את כל מה שקורה שם בדיוק כמו שאנשים מחוץ לישראל מפרשים את כל מה שקורה כאן.
בתכל'ס הגבול עובד כרגיל, אנשים עוברים להילטון להמר כרגיל, תיירים
עוברים כרגיל ונהגי המוניות רוצים לקחת יותר מדי כסף עבור נסיעה
של 2 דקות. כרגיל.

התאכזבתי מיום הצלילה האחרון שם, מצב השונית לא מזהיר אבל החברה באקווה תמיד אחלה.

המחירים.... 3 לילות במובנפיק על בסיס חצי פנסיון, 800 ש"ח לזוג - רצוי לציין שוב - ל3 לילות !!!
אשתי ואני מרגישים שם בטוחים, בדיוק כמו כל פעם.
אנחנו לא מעמיקים מעבר למובנפיק, אולי בעתיד כן.

אני נותן חיובי על טאבה אבל שומע לאילן ורד והולך לצלול בעקבה בגלל היופי וגם כי לא הייתי שם....

תודה

אבל: המצב שם אינו דומה כלל וכלל למה שקורה בארץ והפרשנות אינה דומה כלל גם כן.

השקט והרגשת הביטחון שאתה חש שם אינם דומים לתקופות העבר והדברים מתחת לפני השטח רועשים וגועשים.

במילים אחרות - תחושת הביטחון שלך שם היא פשוט אשליה.
זה לא המצב לצערי הרב מאד מאד מאד.
אמנם מובנפיק והילטון עדיפים על הדברים שמעבר למחסום הגדול שלפני אי האלמוגים אבל עדיין רגיש.

חברים - שיהיה ברור: סיני כרגע אינה בטוחה לישראלים, אינה בטוחה לתיירים ואינה בטוחה אפילו למצרים ולאנשי הביטחון שלהם.
חבל אבל זה מה יש

YULI9

New member
אני גם חושבת שכדאי לוותר

לפני ההפיכה נסענו לטאבה לפחות פעמיים בשנה ונהנינו מהמלונות היפים ומהמחירים הזולים, השנירקול בטאבה היה אחד הדברים שדחף אותי לעשות קורס צלילה.
היום אני חושבת שזו סכנת חיים אמתית לנסוע למצריים, ההנאה לא שווה את הסיכון.
אם אתה רוצה לנסוע בכל זאת כדאי מהארץ להזמין מונית שתחכה לך בגבול ותיקח אותך הלוך וחזור, ניראה לי בטוח יותר.

איפה, איפה הזמנים ההם....

כשכל רצועת החוף בין אילת לשארם הייתה גן עדן אחד גדול וההיית יכול לעצור איפה שבא לך, לישון על החוף, להתמכר לנוף המדברי ולשקט. ולחשוב שכל זה היה פעם ולא ישוב עוד.

רגע... לא אמרו שכובשים את שארם שוב?

נראה לי שהחבר'ה הותיקים יוכלו לספר לנכדים על הריפים של סיני
על הצלילות בבלו הול ובראס מוחמד
כי לא ניתן יהיה להכנס לשם יותר (למעט One way ticket)

למעלה