התיעצות עור

אולי כדאי לו לנסות

יש כזה סבון טבעי שמיוצר פה ונקרא סבון ים המלח של אמה לורה. הוא מיועד לבעיות עור ומסייע בטיפול באקנה. לצערי כל מיני פתרונות אחרים ויקרים להחריד רק יבהירו מעט את הכתמים וישאירו לך חור עמוק בכיס...
מלבד זאת רואקטן מאוד יעיל, מאוד מסוכן, מבחינת תופעות לוואי של דיכאונות למשל וכו' ומומלץ רק כפתרון אחרון.

moma422

New member
התיעצות עור

כמו שכבר כתבתי, המתבגר מתבגר והפנים שלו נראות כמיטב המסורת של ספרי המתבגרים. מה שנקרא פרצוף "פיצה".
לשמחתי בנתיים הוא שומר על רוח אופטימית.
אבל המצב שלו מחמיר, הופיעו לו פצעים גם על העורף והחלק העליון של הגב ועכשיו מתחיל גם על החזה. חוץ מהמפגע האסטטי, חלקם כואבים לפחות בשלבים מסוימים.
הוא משתדל לנקות עם סבון פנים פעם ביום. הוא משתדל לא לגעת. מידי פעם אני מורחת לו משחה מיבשת (בלי מרשם רופא)
אני לא רוצה להתחיל טיפול ברואקוטן.
נראה לי אבל שאולי כדאי בכל זאת להתיעץ עם רופא עור שיש לו איזו הבנה גם בנושא של מתבגרים.
מצד שני האמון שלי ברופאי עור לא משהו וממה שאני קוראת באינטרנט אין ממש מה לעשות עם הבעיה למעט לחכות שתעבור ולנסות לא להחמיר אותה.
אז מה לעשות?
יש למישהי המלצה על רופא עור או אולי טיפול אחר (דיקור? משהו אלטרנטיבי?)?
אני ממש אשמח לשמוע
בכלל תובנות והפניות למידע רלוונטי יעזרו לי.

יש תכשירים קוסמטיים שעוזרים

המרכיב הכי אפקטיבי נקרא חומצה סליצילית והוא נמצא במספר תכשירים.
אצלנו משתמשים בתכשירים של ד"ר פישר מסדרה שנקראת יאנג
גם לגרנייה וניאוטרוג'ינה יש מוצרים שיש בהם חומצה סליצילית.
גם לחברת ביורה
אם יש לך אפשרות להביא יש בארה"ב מוצרים של ביורה (biore) חזקים ומועילים יותר ממה שמייבאים לארץ.

פני פיצה

מניסיון של 3 מילדיי, אין כמו רואקוטן, תופעות הלוואי מינימאליות, ותוך 4 ח׳ בערך הפנים חלקות לחלוטין, ולתמיד,
חבל לבזבז את הזמן על תכשירים ושיקויים, חבל על הסבל של הילד, הכסף, ועוגמת הנפש.
אין מה לפח, הנסיון עם התרופה רב ומוצלח.

באיזה גיל

עם הגדול היתה לנו דיעה קדומה נגד רואקוטן, וסתם ביזבזנו זמן בטיפולים לא מוצלחים, לכן הוא סבל עד גיל 17,
אז כבר למדנו מהניסיון ועם 2 האחרים כבר בגיל 15 ( לפני זה לא היה להם יותר מידי)
וכמו קסם תוך 4 ח׳ הפנים הפכו חלקות לחלוטין.
אני מאד ממליצה ( ואין לי אחוזים בחברה)

אאל"ט, ברואקוטן צריך להיזהר מאוד מהשמש

לכן אולי כדאי להתחיל טיפול בסוף הקיץ.
ובאמת, במצבים קיצוניים זה הדבר היחידי שעוזר.

אצלי המתבגרת התחילה ראקוטן בגיל 12 וחצי

עד גיל 13. בנתיים חצי שנה אחרי לא חזר בעוצמה, אבל פה ושם יוצא פצעון. אם תהיה חזרה לא אהסס לעשות עוד סיבוב. מה שהפריע לה מאוד היה תופעת לוואי קשה של יובש בשפתיים, קניתי לה את השפתונים הכי טובים אבל כלום לא ממש עזר נגד זה.

adif11

New member
הבכור היה במצב כנ"ל. במשך כשנה ניסינו

סבונים וקרמים ולבסוף נשברנו והוא התחיל לקחת קיוריטן (כמו ראקוטן)
לקח כדורים קצת יותר מחצי שנה ועזר מאוד. היום הוא חודש וחצי כבר בלי הכדורים והפנים נראים יופי.
פעם בחודש בדיקת דם לתפקודי כבד והרבה וזלין לשפתיים. זה היה פחות נורא ממה שחשבנו.
ממליצה בחום, אם אתם מהמרכז, על ד"ר דוד ליסוגורסקי. מקבל חברי כללית. מקבל בגבעתיים ובת"א ואולי בעוד מקומות
שווה לגגל. טיפל במסירות ביעילות ובמקצועניות . נוטה לתת מינון מופחת כך שלוקח כשלושה ארבעה חודשים עד שמתחילות להיראות תוצאות
אבל תופעות הלוואי קלות יותר וניתן לעמוד בהן בלי להשבר באמצע התהליך.

adif11

New member
שכחתי לציין ש:

הבכור היה בן 15 ועשרה חודשים כשהתחיל לקחת את הכדורים ושאכן כמו שכתבו לך
יש להמנע מחשיפה לשמש כי העור רגיש בזמן הטיפול ונשרפים מאוד מהר ולכן כשניגשנו לליסוגורסקי בקיץ שעבר
הוא שלח אותנו הביתה עם משחה לפנים לצןרך נסיון אחרון וביקש שנחזור בספטמבר לקחת מרשם לכדורים אם המשחה לא תעזור
כי בכל מקרה הוא לא מתחיל טיפולים כאלה בחודשי הקיץ

moma422

New member
הילד בן 12.5. אני ממש חוששת מהרואקוטן

אבל האמת שאני לא יודעת מה יותר גרוע. רואקוטן או אנטיביטיקה למשך זמן ממושך

למה ממושך?

לקחתי לפרק זמן קצוב מאוד (בואנה, זה היה מזמן... אבל זה היה משהו רגיל לגמרי, כי אני זוכרת איך הייתי בשוק מהתוצאות).
מצד שני, הייתי מבוגרת ממנו בשש שנים..

moma422

New member
קבעתי לו תור לרופא הקרוב (בספטמבר)

ועשיתי עוד תור לרופא אחר (באוקטובר)
באינטרנט חלק אומרים שיש לקחת אנטיביוטיקה כמה חודשים
רואקוטן זה גם טיפול ממושך של כמה חודשים...
&nbsp
נקווה שלא נסתבך במשהו רציני מידי, אם נצא עם טיפול אנטיביוטי קצר אני אשמח
&nbsp

אין לי מתבגרים

אחרי שהתגייסתי חלה החרפה בחצ'קוניאדה, הגעתי לחר"פ לרופא עור, רשם לי אנטיביוטיקה, וזה פשוט נעלם ולא חזר.

orelie

New member
מניסיון אישי

הבן שלי כיום בן 14 וכבר בגיל 12.5 התחילו לו פצעים בפנים. לא חיכיתי לשניה ולקחתי אותו לרופא עור - נתן לנו 3 סוגי סבון פנים ותוך שבועיים הכל נעלם.
מידי פעם הוא עושה הפסקה עם התכשיר וכיום הפנים שלו חלקות לחלוטין ומדי פעם יוצא לו אחד פה ושם אבל לא מעבר לזה.
אין פה הרבה אפשרויות - רק רופא עור ותכשיר טוב והקפדה

projectpro

New member
רק רואקוטן

עובד מניסיון!
קצת יובש וקילופים אבל אחרי זה אין יותר פצעים.
כל השאר בחזקת כוסות רוח למת

למעלה