התיעצות עור

במקרים קלים/בינוניים לא הולכים מיד על רואקוטן

יש היום הרבה אופציות לתכשירים חיצוניים שיעילים במקרים רבים.
לי היתה משחה כזו שמרחתי באדיקות פעם ביום והיא עזרה מאד.

melosina3004

New member
היי, הגעתי מהראשי

לפני שמתחילים טיפול תרופתי כדאי לבדוק גורמים נוספים, ובעיקר הרגלי תזונה ושתייה.
שתייה מרובה (של מים!) משפרת מאוד את מצב העור, וכן הקפדה על תזונה טובה. שווה לשקול פגישה אצל דיאטנית ו/או הומיאופת לראות מה יש להם לתרום.
החצ'קונים שלי נפתרו באמצעות גלולות (לא רלוונטי אצל הבן שלך...
) - אנטיביוטיקה עשתה לי צרות אחרות, ורואוקטן פחדתי לקחת. אבל במקביל שיניתי הרגלי תזונה וזה מאוד עזר.
ניסיתם "לתקוף" את הנושא מהזווית ההורמונלית? רופאת הנשים שלי הגדילה ראש ושלחה אותי לאנדוקרינולוג, ואכן נמצאה קצת חריגה באחד ההורמונים.
אם כבר אתם הולכים על רואוקטן- רופאת עור מומחית שהייתי אצלה (ד"ר בשמת זמיר, בחיפה) המליצה להתחיל בטיפול תרופתי אחר להפחתת החצ'קונים, ולאחר שמושג שיפור להתחיל ברואוקטן- וכך תופעות הלוואי קשות פחות.
בהצלחה- זה יעבור

moma422

New member
הילד בפיקוח אנדוקרינולוג בגלל בעיה אחרת.

כשנחזור אליה לביקורת, בטח נעלה את גם את הנושא הזה.

melosina3004

New member
שווה לבדוק

רופאים נוטים לעתים לבחון את הבעיה מהפריזמה הצרה של תחום ההתמחות שלהם- ובהתאם לחפש פתרון. אולי הישועה תבוא מכיוון אחר בכלל

rasmus girl11

New member
הגעתי מהראשי,

אני יכולה לספר לך שגם אני סבלתי מפצעים בתיכון (בגיל 16 התחיל לצאת לי), עברתי המון רופאי עור וכלום לא עזר, אף משחה ואף סבון ואפילו לא משחות שרקחו לי, לקחתי תכשירים גם טבעיים וגם עם חומצה סליצילית, שמן עץ התה, אלכוהול ועוד.. וכלום לא עזר, ראקוטן אמא שלי סירבה לתת וגם רופא עור מפני שזה לא היה ברמה חמורה, ואני סבלתי, רק כשהשתחררתי מהצבא (!) התחלתי לקחת גלולות וחודשיים אחרי שהתחלתי איתם זה עבר לי לחלוטין, ומאז (5 שנים אחרי) לא חזר, אפילו שהפסקתי כבר מזמן עם הגלולות. כל הדברים שניסתי על הפנים שלי השאירו לי עור אדמומי מעט וקצת סימנים, המזל שלי שאני יכולה לשים מייקאפ. הבן שלך כמובן לא יכול לקחת גלולות, או לשים מייקאפ, באמת ממליצה לך לתת לו ראקוטן כי הוא עוד יכול לסבול מזה שנים וזה באמת סבל, זה התעסקות בלתי פוסקת בזה ובכללי זה לא נעים..

אאמאאא

New member
הזהרה מראוקטן במידה ויש הסטוריה של מחלת מעי דלקתית במשפחה

מחקרים מראים שבמידה ויש נטיה גנטית למחלות מעי דלקתיות (בעיקר UC) יש סיכון של התפרצות של המחלה.
אם אתם בקבוצת סיכון בידקו עם רופא העור ו/או הגסטרו שלכם.

היי גם אני הגעתי מהראשי

חייבת לציין שגם לי בעבר רופאת עור רשמה רואקוטן אפילו בלי שביקשתי, וכשביררתי קצת - נחרדתי מכמות הסיכון שעלולה להיות בלקיחת הכדורים האלה. אז באופן אישי בחרתי שלא לקחת אותם (מצבי היה פחות חמור ממה שתיארת)
&nbsp
כעבור כמה שנים במקרה ובלי קשר עקב בעיות עיכול הפסקתי לחלוטין לצרוך מוצרי חלב ותוך כחודש חלה הטבה משמעותית מאוד מבחינתי בפצעים בפנים ובכלל - במצבי הבריאותי.
אני מודעת לזה שלא כולם מגיבים באופן זהה, אבל אני לא העליתי על דעתי שמוצרי חלב עושים לי כ"כ רע עד שלא הפסקתי במקרה. אולי שווה לפני לקיחת כדורים, לעשות ניסוי של חודשיים שלושה ולבחון את תגובת הגוף....
&nbsp
בהצלחה

sharonbello

New member
מצטערת לשמוע. מצב חמור של אקנה

מעבר לחוסר הנעימות האסטתית פשוט כואב פיזית. גם אני סבלתי מאוד בערך מגיל 12 עד גיל 18. עברתי בערך בכל חוץ מראוקוטן. שום דבר לא באמת עזר חוץ משני הדברים הבאים:
1. בגיל 18 נתתי ניסיון אחרון לקוסטיקאית שאמא שלי מצאה והיא ביקשה ממני לעשות ניסיון ולהוריד לחלוטין את כל מוצרי החלב. זה כולל גם לבדוק את הרכיבים במוצרי מזון ולוודא שאין אבקת חלב. מה אומר לך, תוך שבוע וחצי הפנים שלי היו כמעט נקיות מפצעים. אבל באמת הקפדתי. לא חלב, לא גבינה, לא שוקולד חלב - פשוט שוב דבר שהיו בו מוצרי חלב. אני מציעה לנסות, כי במקרה הכי גרוע זה לא ישפיע ותוכלו להתקדם לדברים היותר כבדים.
2. מכיוון שעברו 20 שנה מאז גיל 18 אני שותה (יותר מידי) קפה עם חלב. אז מידי פעם יש לי התפרצות מקומית קלה. ברגע שיוצא לי פצעון אני מיד מורחת משחה שאני מכינה בבית מאבקת חימר צרפתי מעורבבת עם מים. (אפשר לקנות כמעט בכל בית טבע) זה מייבש את הפצעים תוך לילה או שניים. שוב שווה לנסות ובכל מקרה זה טבעי לגמרי.
מקווה שהמצב ישתפר. ליבי איתו.

למעלה