התיעצות משדר סונטו

zulufox

New member
תתחדש ותהנה

ותבוא איתו לטבילת נסיון..

nadiv11

New member
משדר חינם

המשדר חינם רק למי שקונה גם שעון . למי שיש שעון יכול לקנות רק את המשדר ב450 במרינה דייברס בדוק עד סוף החודש

Squid

New member
450 שח? איפה ראית כזה מבצע?

אצל היבואן זה 1350 ש"ח
. לגבי המשדר, כמות התקלות שהיו לי איתו (0) במאות צלילות לעומת כמות הפעמים שצינור לחץ גבוה נדפק לי לפני צלילה (2) בהחלט מטות את כף הבטיחות לזכות המשדר. לפני שהסוללה במשדר נגמרת יש חיווי (המחשב מאבד סינכרון אחת לכמה זמן מה שלא קורה בסוללה תקינה). להחליף סוללה זה בדיוק 5 דקות וקיט עם אורינג וסוללה עולה כמה דולרים באיביי. אני פירקתי את הקומבו המיותר ובשביל יתירות יש תמיד את הבאדי וכמו שאמר השיח, אם אין לך מד לחץ תמיד אפשר לסיים צלילה בצורה בטוחה ביחד עם בן הזוג.
כשאני שקוע בצילום, חיווי קולי על לחץ מיכל נמוך מוסיף לי המון ביטחון ומאד נח שבהסטה קטנה של העיניים יש את נתוני הNDL והלחץ.
בספארי צלילות תמיד יש לי מד לחץ בתיק למקרה שהמשדר יתקלקל, טפו טפו עדיין לא נזקקתי לו. בקיצור אתם יכולים להמשיך להיות טכנופובים, המשדר לחץ זה אחלה פטנט!

ספוקי

New member
והנה קישור למבצע של משדר חינם

http://www.dugit.co.il/?CategoryID=417

עד סוף השנה (כלומר יש עוד שבוע). זה תקף גם בחנויות אחרות שעובדות עם דוגית, כלומר אפשר לקנות באילת במנטה או בקבוצת הריף ולקבל את המשדר בחינם.

רק בגלל הצבע הורדרד הייתי קונה, אבל...

לא הייתי מסתמכת עליו לחלוטין בלב שלם, ואני כל הזמן הייתי מוודא עם הקומבו שהוא אכן דובר אמת.

כך שמבחינתי חבל על הכסף ואני לא רואה במשדר דבר נחוץ באמת. לא מזיק, וגם לא מועיל במיוחד.

ReefDiver

New member
אני עברתי לקונפיגורציה הזאת לאחרונה

באופן כללי אני משתמש כבר הרבה שנים במחשב שמראה גם לחץ ללא יתירות. במקרה שהמכשיר יפסיק לעבוד, פשוט אפסיק את הצלילה.
עד היום לא קרתה לי תקלה כזאת, ואני מדבר על EON בן 20, קוברה בן 3 ו-d4i בן חצי שנה עם משדר. כולם עדיין עובדים ומשרתים אותנו נאמנה.

כמו שצביקה כתב, לקוברה יש יתרון של גודל התוים. אחרי גיל 40-50 הגודל של התוים ב-d4i יכול להיות מאתגר
אני עם +1 לקריאה, ועדיין יכול להשתמש ב-d4i אבל אני מניח שאם המספר יעלה, אחזור לקוברה.

אם אתה מתכוון לא לוותר על מד לחץ רגיל, אז אני לא רואה יתרון למשדר או לקוברה. אבל אם אתה סומך עליו אז אתה מרויח כמה מאות גרם במשקל הכולל של הציוד. זה שיקול בעיקר בטיסות ...

laviy

New member
יש לי את המשדר על גלילאו של אוווטק

אחלה דבר , יותר נוח כיוון שיש פחות צינור על הדרגה הראשונה ,
יש דיוק לגבי לחץ המיכל שנותר , שגם משנה כל הזמן את תוכנית הצלילה לגבי זמן תחתית .
יש לי אותו כמה שנים ללא כל איבוד קשר בין המשדר למחשב , בהרבה צלילות כולל כמה ספארים .
אכן , עם נופל המיכל אז יש חשש לשבר , אך זה יכול להגרם מכל דבר עם לא נזהרים .
בכל מקרה תמיד ישנה אפשרות שעם יש קלקול , מפתח 12 פותר תעניין ומרכיבים מד לחץ רגיל ...
דעתי - שזה אחלה דבר

ספוקי

New member
מה ז"א שהמחשב משנה את הזמן ביחס לאוויר?

אני לא משתמש במחשב עם משדר, אז מעולם לא התעמקתי בנושא.
כתבו פה מספר פעמים שהמחשב משנה את הזמנים של הצלילה לפי מצב האוויר וצריכת האוויר של הצולל.
הדבר הזה לא ברור לי. זמן NDL הוא תלוי עומק, לא מצב האוויר. מבחינתי, יכול להיות עלי עוד מיכל גז נוסף (ר"ע השרשור של גל"ש) והמחשב צלילה לא "יודע" את זה. אם אם בעומק נתון אני יכול לשהות X דקות NDL, אני מצפה שהמחשב יראה לי את ה-X הזה בלי קשר למצב האוויר שיש לי במיכל.

זה כמו שמחשבי אווטק (בעבר? אולי עדיין?) מתחשבים באלגוריתם שלהם בטמפ' המים. אם המים מאוד קרים אז הם מפחיתים את זמן ה-NDL. זה דבר שאני מאוד לא אוהב, כי המחשב לי "יודע" איזו חליפה יש לי. יכול להיות שאני צולל בטמפ' של 10 מעלות צלזיוס עם חליפה יבשה ומערכת חימום, חם לי ונעים לי ואני אפילו מזיע מתחת לחליפה. בעוד שבמקרה אחר טמפ' המים היא 24 מעלות צלזיוס אבל אני בלי חליפה ורועד מקור.

אני לא אוהב שהמחשבים לוקחים יותר מידי חופש פעולה ומתחילים להוסיף או להחסיר לי זמנים על דעת "עצמם". אני צולל מוסמך, אני רוצה לדעת כמה זמן אני יכול לשהות בעומק מסויים, ושהמחשב ישאיר לי לחשב אם כמות האוויר במיכל מספיקה לי או אם לבחור להשתין בחליפה בשביל להתחמם....

zulufox

New member
זה די פשוט

יש לך שני מגבלות.. זמן NDL וזמן אויר...
כמובן שהקצר יותר יקבע

שניהם מוצגים על מחשב הצלילה..

Squid

New member
או במילים אחרות אין קשר בין הNDL

לבין זמן אויר. המחשב נותן לך את שניהם. זמן האויר לוקח בחשבון את צריכת האויר שלך (DP/DT) והלחץ במיכל.

למעלה