התיעצות לפני משבר

התיעצות לפני משבר

היי לכולם, אני בחורה בת 25 רוצה להוריד 4 קילו ממשקלי.
התחלתי לנהל יומן אכילה ולאכול 1200 קלוריות ביום בצורת 3 ארוחות מרכזיות ו2 ארוחות ביניים בנוסף מקפידה לשתות ליטר וחצי מים ביום
אני מבצעת זאת כבר 3 שבועות ולא ראיתי ירידה בכלל במשקל
רציתי לשאול אם למישהו יש רעיון (חוץ מפעילות גופנית) איך ניתן "לשכנע" את הגוף להתחיל לרדת?

פצית219

New member
פעילות גופנית חשובה גם בלי קשר לירידה במשקל

אולי תשימי פה תפריט לדוגמא? החשד הראשון שלי במקרה כזה הוא שספירת הקלוריות לא נכונה.

אני סופרת בעזרת אפליקציה

תפריט לדוגמא- כמעט כל בוקר וערב אני אוכלת אותו דבר רק הארוחת צהריים משתנה-
בוקר- יוגורט 0 אחוז קפה עם מעט חלב
ביניים חצי חטיף nature vally
צהריים- 2 קציצות בשר מבושלות, פירה, קישוא אפוי עם קצת תרסיס שמן _(ארוחת צהריים משתנה בהתאם למה שאני מבשלת)
ביניים אפרסק, קפה
ערב סלט גדול שכל פעם הירקות משתנים בו בעיקר חסה, עגבניה, מלפפון, קולורבי, צנונית
2 פרוסות לחם קל מעט קוטג

וביחד עם זה אני שותה בבוקר תה ירוק ובמהלך כל היום ליטר וחצי מים.

התפריט הזה בסדר?

Natasha Mo

New member
נשמע בסדר גמור

אבל בנושא ארוחות הבוקר והערב כדאי שתגווני.. עם הזמן את תשתעממי ותעברי לדברים אחרים..
ולמה יוגורט 0% שומן? את כמעט ולא צורכת שומנים ושומנים מן הצומח זה חשוב וגם בריא, אז לפחות תעברי ליוגורט של 1.5% שומן.. כמעט ואין הבדל באחוזי שומן ובקלוריות אך יש הבדל משמעותי מבחינת מה שזה יעניק לך.. שומן מאוד חשוב לספיגה של ויטמינים בגוף..

פעילות גופנית את עושה? כדאי שתשלבי הליכה לפחות פעם ביום..

המון המון בהצלחה!!!

Natasha Mo

New member
נ.ב.

כדאיי שתשימי לב יותר למקור של הקלוריות (חלבון, פחמימה, שומן) יותר מאשר למספר הקלוריות..
100 קלוריות של כדור גלידה (שמכיל בעיקר סוכרים פשוטים ושומן)- ישמינו לעומת 100 קלוריות של קוטג' 3% שומן..

אבו זקן

New member
חוששני שאת טועה

100 קלוריות של כדור גלידה ישמינו בדיוק כמו 100 קלוריות של קוטג' 3% . לקוטג' יש יתרונות רבים, אבל מבחינת ההשמנה קלוריה היא קלוריה.

Natasha Mo

New member
אוקיי

יתקבל מבחינתי כשתוכיח לי את זה..
אז בעצם אתה טוען שאני יכולה לאכול (ניקח דוגמא 1500 קלוריות) ביום שכל הקלוריות יגיעו משומן ופחמימות? ואני לא אשמין מזה?
תוכיח.

אבו זקן

New member
חובת ההוכחה

אני טוען שאם תאכלי 1500 קלוריות ביום בשעה שאת מוציאה יותר מ 1500 קלוריות ביום את תרדי במשקל, כן. קוראים לזה "חוק שימור האנרגיה" ואני לא מתכוון להוכיח לך את זה. בכלל, ה"תוכיח" הזה שלך נשמע כאילו יש לי איזה אינטרס מיוחד לשכנע אותך. אז אין לי. תוכיחי לי את שאם תאכלי 1500 קלוריות משומן ופחמימות את תשמיני.

אני לא טוען שהירידה במשקל תהיה מיידית כי ייתכן ובהתחלה הגוף שלך יגיב באצירת נוזלים שיעלו את המשקל, אבל אלה פשוט נוזלים ולאחר זמן קצר יהיה שיווי משקל חדש ואז תרדי גם במשקל שאת רואה כשאת נשקלת.

ברור שאם לא תאכלי בכלל חלבונים, כמו בדיאטה שהצעת לדוגמא, יהיו לך כל מיני צרות, ובסופו של דבר תחלי, אבל עד שזה יקרה את תרדי במשקל, כאילו קיבלת את אותן 1500 קלוריות מחלבונים. טוב, האמת היא טיפה יותר מורכבת כי הגוף *יכול* להגיב על דיאטות קיצוניות גם בשינוי קצב המטבוליזם, אבל לגבי אדם עם דיאטה פחות או יותר מאוזנת, קלוריה היא קלוריה בין אם הגיעה משומן, פחמימה פשוטה, פחמימה מורכבת, חלבון או ביקוע גרעיני.

Natasha Mo

New member
ועדיין

אני לא מסכימה..
אני אוכלת ביום בין 1200-1300 קלוריות ואני בהחלט לא שורפת יותר מזה למרות שאני כן עושה פעילות גופנית ועדיין אני מצליחה לרדת במשקל..
מעניין למה..

פצית219

New member
את רצינית? רוב הקלוריות שאת שורפת הן על

הפעילויות הבסיסיות של הגוף (פעולות כמו תחזוקה של השרירים, נשימה, מערכת החיסון, עיכול וכו'). ולא על פעילות גופנית יזומה. עם 1200 קלוריות ביום גם אם תשכבי במיטה ולא תזוזי כנראה שתרדי במשקל.

אבו זקן

New member
לא חייבים להסכים, אבל כדאי להבין

חישבת את ה RMR וה BMR שלך? הוספת לזה את הקלוריות שאת שורפת באימונים? יצא לך פחות מ 1300? את אוכלת יותר ממה שיצא לך שם? את יורדת במשקל?

ברור שאם התשובה חיובית על כל השאלות האלה יש לך טעות באיזשהו מקום (או שיש לך בעיות עיכול משמעותיות שגורמות לספיגה לא טובה של המזון. במקרה כזה כדאי לך לעשות בדיקות דם כלליות, כי סביר מאד שיש לך חוסרים בכל מיני מינרלים וויטמינים. אבל ההסתברות לתסריט הזה מאד נמוכה).

אני מרשה לעצמי לנחש שאת לא באמת יודעת כמה קלוריות את שורפת ביום. אחרת, מה, לדעתך, קורה עם עודף הקלוריות?

Natasha Mo

New member
איך

איך מהתגובה שלי הסקת שזה מה שאמרתי? אמרתי ששומן מן הצומח בריא אבל לא אמרתי שהשומן שביוגורט הוא מהצומח..

פצית219

New member
מוזר, זה צריך להיות בסדר. אפשרויות נוספות הן

שאולי את כבר גם ככה רזה מאוד, או אולי תת פעילות של בלוטת התריס?

אני בהחלט לא מאוד רזה

גובה 1.62 משקל כרגע 58.7 רוצה להיות בסביבות ה55
אני יתמיד ויוסיף הליכות מהירות ונראה אם משהו יקרה :)

Pink Lily

New member
לא תמיד הגוף מגיב כמו שאנחנו רוצים בסה"כ את

כותבת שאת צריכה להוריד 4 קילו אז הירידה אצלך היא יותר איטית מאשר אצל אדם שהוא שמן , הגוף הוא לא מכונה אם מתמידים בתהליך רואים תוצאות גם אם זה לוקח זמן... בהצלחה:)

תשובה

שלום רב,
האם עשית דיאטות בעבר? דיאטות מרובות בעיקר אם היו דיאטות קיצוניות גורמות לירידה בחילוטף החומרים מה שיכול להסביר את הקושי הנוכחי לרדת במשקל. בדברים הללו הסבלנות משתלמת אם הדיאטה שלך באמת טובה היי סבלנית והירידה כבר תגיע. אם את עדיין לא יורדת במשקל הייתי מציעה לך לפנות לדיאטנית להתאמת תפריט אישית.
בהצלחה

בדיקת תפריט והסתכלות מחודשת

כדי שתקרה ירידה במשקל אמור להיות מאזן קלוריות שלילי.
זה בבסיס של הכל.
במידה ואכן את מקיימת מאזן קלוריות שלילי ואין ירידה במשקל נשאר לראות מה את אוכלת ובאיזו חלוקה.
בכל מקרה, הצמדות לקלוריות וספירה שלהן גורמת לטעויות בחשיבה.
אין דין קלוריות הנובעות משוקולד חלב (ובכוונה הקצנתי לאבסורד) לכאילו המתקבלות מסלט מרובה צבעים או מנת חלבון איכותית.
התרומה שלהם לגוף אחרת.
אני כאילו כותבת את המובן מאליו אבל אילו טעויות שנופלים עליהם כשמתחילים לעשות ספירות של קלוריות.
בכל מקרה, שוה לבדוק מה קורה מעבר למזון שאת אוכלת ולעשות את השיקלול של המכלול כולו.
קצת מוקדם לקפוץ לשאלות לגבי בדיקות דם.

למעלה