התיעצות לגבי פגיעה בזכויות הפנסיה שלי

yairrub

New member
התיעצות לגבי פגיעה בזכויות הפנסיה שלי

מנהל פורום יקר, חברי פורום - ברצוני לקבל ממכם רעיונות והתייחסות לגבי בעיה אקוטית שיש לי והיא: על-פי דוחות ובסיס הנתונים בקרן " מקפת " הוותיקה : החל מחודש יוני 2006 ועד לחודש נובמבר 2007, הופקדו לטובתי בקרן פנסיה מקפת סכומים נמוכים בהרבה מהמצויין בתלוש המשכורת שלי..מדובר בהפרשה משכר הבסיס בלבד , לא כולל את שכר על עבודה נוספת ( להם קוד מעסיק שונה ). הואיל וחישוב הפנסיה שלי מבוסס על ממוצעים , הרי שבמשך שנה וחצי המשכורת המבוטחת שלי היתה קטנה פי 4 מהמשכורת האמיתית בתלוש המשכורת , דבר אשר יפגע בי משמעותית בעתיד. כמו כן מדובר על סכומי כסף רבים אשר הופקדו בקרן מקפת הוותיקה על ידי ועל ידי המעביד והם נמצאים היכן שהוא בקרן ואינם מעניקים לי כל זכות לפנסיה ולזכויות נלוות . פניתי במכתבים אל: המעביד שלי + חשב קרן מקפת הוותיקה+ מנהלת עמיתים של קרנות הפנסיה הוותיקות ובנתיים מזה מספר חודשים אין כל תזוזה משמעותית. ( מדובר על סכום של כ- 50.000 ש"ח שהופרשו ממני וממעבידי לטובת קרן מקפת הוותיקה והם נמצאים היכן שהוא בקרן - לא על שמי ולטובתי) שאלותי הם: א. של מי כאן האחריות בנושא : של המעביד, קרן מקפת וותיקה , שלי כעובד ? ב. כיצד עלי לנהוג בכדי לקדם את הפיתרון ? ג. מי יכול ליצג אותי נאמנה ?

mashkiayeruka

New member
אני מציעה לך לפנות לעו"ד המתמחה בדיני עבודה.

אם אכן נגרם לך עוול, בית המשפט יחייב את הצד השני גם בחלק מההוצאות שייגרמו לך בעקבות הצורך לפנות לעו"ד (שכר טירחה, הוצאות משפט). אני עו"ד שכבר לא עובדת בתחום אך בעבר עבדתי אצל עו"ד מומחה בדיני עבודה והוא טיפל בדיוק במקרים מסוג זה. לעניות דעתי, שווה לפנות לעו"ד טוב ולא לנסות לפטור דברים כאלה לבד. בהצלחה

yairrub

New member
תודה על ההצעה- אנא פרטי לי יותר לגבי העזרה|כן

אנא פרטי לי ב E-MAIL עו"ד מומחה לדיני עבודה

assaf el

New member
תגובה

אי הפקדה נכונה של דמי גמולים לקרן פנסיה וותיקה ניתנת לתיקון על ידי כך שהמעסיק יעביר כסף נוסף, המבטא את הפרש הסכום לפי המשכורת האמיתית ( כפי שנהג בעבר ובהווה ) - כל זאת במסגרת של עד תום 24 חדשים מתחילת הבעיה. לאחר מכן לא יוכל להסדיר זאת וזאת בכדי לשמור על הממוצעים. קשה לי מאוד להתייחס לנושא במידה וכבר ערכת בדיקה מול המעסיק וגם מול הקרן -תמוה מאוד שהכספים לא נמצאו בד"כ האפשרות הסבירה היא שהם הועברו לקופת הפיצויים כהשלמה,אך מקפת הותיקה מכרה את הקופות כבר בסוף 2006.

yairrub

New member
תודה על התגובה אך....

הבעיה יותר מורכבת ומסובכת. אני מעוניין מאוד להבהירה על מנת : א. להבין מי אשם / התרשל כאן ב. להזהיר עובדים אחרים והדריך אותם לבדוק היטב את דף פירוט דוחות הפנסיה שלהם.כל דבר שאיננו ברור לשאול ולדרוש הסבר מפורט. עד 2005 המעביד העביר תשלומי הפנסיה בצורה מסודרת לקרן פנסיה וותיקה. מינואר 2005 המעביד החליט מרצון טוב להפריש תשלומי פנסיה, מעבר לתשלומים שהוא כבר מעביר, עבור שכר של שעות נוספות. המעביד החליט להעביר את התשלומים הנוספים לקרנות פנסיה חדשות ובחודש יוני 2006 מתוך רצון טוב להיטיב עם העובדים ועם חשבונו הכלכלי הוא העביר את הכספים בצורה חד צדדית לקרנות הפנסיה הוותיקות ( שכידוע אסור להם לקבל כספים חדשים מיום שהם נסגרו ). הקרן הוותיקה לא דיווחה ברישומים הרשמיים על קבל תשלומים נוספים מחודש יוני 2006 ולכן נוצר פער בין הדיווחים בתלוש המשכורת לבין הדיווח של הקרן ( היא דיווחה על קבלת כספים משכר הבסיס בלבד ללא התשלומים הנוספים על שעות נוספות ). עליתי על הפער הזה באיחור של חצי שנה ומזה כחצי שנה אני מתכתב עם המעביד וקרן הפנסיה הוותיקה - ללא הואיל. על פי שיחות עם נציגי הקרן הפנסיה, הכספים שלי י ומהמעביד מגיעים והם מופקדים מידי חודש החשבון זמני והם לא נרשמים בצורה רשמית ומסודרת בדוח חצי שנתי/ שנתי. מה לעשות ? של מי האחריות לבעיה : המעביד או קרן הפנסיה ? אנא עזרו לי.

ד...

New member
בקרן פנסיה ותיקה

לא ניתן להגדיל שכר מעל 2% ריאלי בשנה. מאז הרפורמה ישנה הקפדה בנושא. היות והועבר סכום גדול וחריג מניחה שיושב כפי שציינת באיזה חשבון זמני ותקבלל את חלקו כסוג של החזר. למרות שלא הצלחתי להבין מה בדיוק המעביד שלך התכוון לעשות, על תחפש אשמים, תנסה שהמעביד יפנה למקפת ויגיד כי הכספים הללו הופרשו בטעות ותבקש העברתם לקרן פנסיה חדשה.

למעלה