התיעצות חדר עתידית

התיעצות חדר עתידית

אנחנו מתחילים לחשוב על לסדר חדר לגילי, חדר של "גדולים" הבית שלנו בנוי כך שבקומה העליונה ישנם 3 חדרי ילדים, אחד שצמוד לחדר השינה שלנו, אותו יעדנו להיות תמיד (בשלב זה של חיינו) חדר תינוקות. ובצד השני של המסדרון יש עוד שני חדרי ילדים. גילי שהיא היום בת שנה וכמעט 8 חודשים, כמובן ישנה בחדר התינוקות. כשהיא תהיה בת שנתיים וחצי היא תהפוך לאחות גדולה
התוכנית היא להעביר אותה לאחד החדרים של ה"גדולים" כדי לפנות מקום לתינוק שיגיע. בחדרים היום יש רק פרקט, והתחלנו לחשוב על לסדר לה חדר של גדולים, שיהיה שלה בעצם עד שתעזוב את הבית (עוד מליון שנה כן?)
בהנחה שיש לנו את האפשרות לעשות כבר עכשיו חדר קומפלט שיהיו בו מיטה (נניח בסגנון עצמלה) ארון בגדים גדול כוורת לצעצועים ולמליון ספרים שלה האם כדאי כבר בשלב זה להוסיף שולחן כתיבה וכסא, ומעל נניח מדפים תלויים? ברור לי שזה יהיה חדר שיותר יתאים לילדה שמתחילה כיתה א, וככל שאני ממשיכה לכתוב, הרעיון נראה לי עוד יותר גרוע מצד שני יכול להיות שככל שתגדל, היא כן תעשה שימוש בשולחן כתיבה בקיצור קשה לי קצת להסתכל כמה שנים קדימה ולהחליט האם עדיף לעשות לה חדר ולגמור עם זה להרבה הרבה זמן, או שעדיף לעשות לה חדר בחלקים מה אתם אומרים?

למה בעצם שהיא לא תהיה

עם האח / אחות הקטנים באותו חדר? אני יודעת שזה לא מה ששאלת, אז אם החלטתם שאתם רוצים אותם בחדרים נפרדים, לדעתי עדיף לעשות חדר בחלקים, מכמה סיבות. קודם כל, שולחן כתיבה וכסא תופסים המון מקום בחדר וייקח עוד המון זמן עד שהיא ממש תצטרך את זה. ועד אז, לה כבר יהיה טעם משלה, הטעם שלכם יכול להשתנות, אולי תעברו דירה ואולי עוד המון דברים אחרים, אז קצת חבל מעכשיו שסתם המקום יהיה תפוס. רק כדי לסבר את האוזן, הגדולה שלי עולה לכיתה ה' ועדיין עושה (בשמחה) שיעורים בשולחן המטבח, ליד איפה שאני מסתובבת כל הזמן
ואין בכלל מה לדבר על הסנדויצ'ית שבדיוק סיימה כיתה א' - הם בדרך כלל לא רוצים, ולא אוהבים לעשות שיעורים לחוד בחדר. הרבה פעמים הם צריכים עזרה או סתם עידוד וככה גם את יכולה לשים עין על מה הם לומדים ואיך (אבל באמת שיש עוד ה-מ-ו-ן זמן עד אז). וחוץ מזה, אולי כשהם יגדלו, הילדים, הם יבקשו לישון ביחד, ואז כדאי שיהיה מקום (מה שמחזיר אותי להתחלה בעצם, למה להפריד אותם?)

בלי ניסיון מעשי, אבל-

לא הייתי שמה ילדה בת פחות משנתיים בחדר של גדולים, פשוט מהסיבה שהיא עוד לא גדולה. היא לא תמצא את עצמה שם. מגיע לה חדר של ילדים קטנים שמתאים לגודל שלה ולצרכים העכשוויים שלה. מה גם ששולחן עבודה זה מסוכן כי אפשר לטפס עליו ולסגור את המגירות שלו על האצבעות. כשתגדל, תוכלו לעשות טקס לקראת כיתה א' עם חדר חדש, או לפחות עם חלקו, ואולי כשהיא תעבור לחטיבה/תיכון היא תגיד לכם שהעיצוב של החדר ילדותי מדי ושהיא רוצה משהו אחר. ששלא לדבר על העבודה שכשהיא תהיה בתיכון שולחן כתיבה בטח יהיה מיותר לחלוטין מפני שאת כל השיעורים היא תעשה על המחשב הנייד. :) כן הייתי מעבירה אותה לחדר ילדים, אם יש לכם המון מקום ולא מתאים לכם לשכן את שני הילדים ביחד. אם את רוצה, תוכלי לשים לה בחדר שולחן וכסאות מפלסטיק או מעץ, שמתאימים בגודל לפעוטות, תוכלי לרהט את החדר במטבח צעצוע, לארגן סלון פעוטות עם ספות מוקטנות ופופים... יש המון דברים יפייפיים שאפשר לעשות עם מקום וכסף. אבל לא הייתי עושה לה חדר של גדולים בגילה.

GalGula

New member
היי ../images/Emo13.gif

אני יכולה לספר לך מה אנחנו עושים: כידוע לך אנחנו בשיפוצים כרגע, יש לנו שני חדרי ילדים ושני ילדים קטנים. התכנית שלנו היא שהילדים בשלב זה יהיו יחד בחדר. אז יהיה להם חדר שינה משותף, עם מיטות, ארון ופחות או יותר זהו. חדר רגוע ונעים. ויהיה חדר משחקים, שאני מניחה שייקרא "חדר הבלאגן" די מהר
. התכנית שלי היא לעצב אותו כך שיהיה נעים לשחק בו וליצור ולארח חברים - כוורות, מדפים לספרים, שולחן יצירה וכסאות, ארגזים לצעצועים וכו' וכו'. אני מאד מבינה מאיפה מגיעה השאלה שלך, היות וגם אנחנו ביקרנו בעצמלה ודומיו ממש בימים אלה, מה שלגמרי עשה לי חשק כבר מעכשיו להכין חדר קומפלט לכל ילד
. אבל אני מסכימה שאין טעם להקדים את המאוחר, עדיף לארגן לקטנים חדרים של קטנים. מה גם שלטעמי יש ערך מוסף למגורים באותו חדר (עד גיל מסויים כמובן), אם זה משהו שאתם מעוניינים לשקול בכלל, כמובן. אגב - למה לעשות לה חדר ולגמור עם זה להרבה זמן בעצם? זה הרי נורא כיף ההתעסקות עם זה, התכנון של חדר חדש וכו', לא? מה גם שאני בטוחה שבעוד כמה שנים יהיו בעצמלה עיצובים לא פחות יפים מהיום |שכנועצמי|
...

לא אפשרי ששניים יהיו יחד

עונה לכולכן חדר התינוקות שצמוד לחדר השינה הוא חדר קטן אין מצב להכניס לשם עוד מיטה אני מניחה גם שיהיה לי פחות נוח עם יהיו לי שניים באותו חדר מבחינת ההנקה (אוהבת להניק בחדר תינוקות עם אור קטן) זה נראה לי מאד לא נוח ועלול להפריע לגילי, יש לה שינה יחסית קלה והיא מתעוררת מרעשים אולי בעתיד הרחוק כששני הילדים יהיו כבר גדולים, אז בהחלט אפשר יהיה לישון שניים באותו חדר (עד אז בטח כבר יהיה תינוק שלישי
) אני בכל מקרה מתכוונת לקנות לגילי מיטה כפולה (מיטה מתחת למיטה) כך שאם בעתיד שני ילדים ירצו לישון יחד הם יוכלו. שני חדרי הילדים האחרים הם ענקיים, ותמיד נוכל לשחק עם זה איך שנרצה, אבל בשלב הזה של החיים שיהיו לי בבית תינוקות רכים, אני מעדיפה שיהיה חדר ניפרד. אשמח לשמוע עוד דיעות לגבי שימוש בשולחן בחדר וכו תודה

חמדת35

New member
לדעתי לא לרהט "לכל החיים"

אני עדיין זוכרת את הפעמים שבהן הלכתי עם הורי או עם אבי לבחור מיטה חדשה (פעמיים בילדותי) ושולחן כתיבה של גדולים. היה כיף.

לדעתי הלא קובעת...

זה ממש מוקדם לשים ילדה כל כך רכה בחדר עם שולחן כתיבה וכסא של מבוגרים. זה פשוט לא מתאים. אין בעיה לעשות ממש "חדר חדר", עם כוננית ושידה וארון ומיטה וכו', אבל למה את חייבת בגיל כזה גם שולחן וכסא? היא הרי לא תשתמש בהם עד כיתה א'... אז מה הטעם בעצם. נראה לי שזה ממש להקדים את המאוחר, וגם מבחינה בטיחותית אני לא הייתי שקטה. וחוץ מזה - מה יקרה אם בגיל 6 היא תבוא ותגיד לך שהיא רוצה שולחן בצבע ורוד ולא לבן? הרי בכל מקרה תחליפי לה...

UmaGuza

New member
עדיף בהדרגה

מיותר בעיני למלא את החדר בשלב הזה ברהיטים של גדולים שלא נחוצים לה, סתם תופס מקום. אני בעד חדר שמתאים בתוכן ובעיצוב לגיל ולצרכים של הילד.

בחלקים...

הבן שלי מתקרב לגיל שנתיים וחצי ושולחן כתיבה בחדר שלו... מה אגיד לך קשה לי לחשוב עליו כגדול כזה אני בעד שכל חלק בחדר יגיע בזמנו (צריך להתחשב גם באמא... לא?) תחשבי גם על ההתרגשות לקראת כיתה א בחופש של לפני ללכת ולבחור יחד את השולחן והכוננית היא כבר תהיה בעלת דיעה וטעם משלה היא תבחר את השולחן והכסא ואולי זה יעזור גם הלאה בלאהוב לשבת ולהכין עליו שיעורים ואיייייייי כמה רחוק זה נשמע לי

הבלדרית

New member
אני ואת -אותו דבר.....

אותו סידור בית,ילד קיים שצריך לעבור לחדר של גדולים ובהריון ועוד הרבה דימיון והתלבטויות לפי הנתונים שציינת...... אני עשיתי ככה: בקרוב הוא עובר לחדר של גדולים ובו ריהוט שנועד לטווח הארוך והוזמן בהזמנה מיוחדת מחנות מעצבים לרהיטי ילדים ועלה בהתאם (לא אציין מי ,מבחינתי עד שלא יגיעו הדברים ואווכח שיש תמורה בעד האגרה אני עוד לא מפרגנת...). ברהיטים הגדולים שהם מיטה-ארון-שידת לילה-ספריה,הלכנו על קו מודרני נקי וחלק שמתאים גם לגיל 18.המטרה היא שזה ישאר שם הרבה זמן ולכן השקענו.לא רכשנו כרגע שולחן כתיבה וכסא של גדולים כי אין לזה כעת שימוש וחבל שיהרס...אך מבחינת תכנון החדר השארנו מקום שיועד בעתיד בדיוק לכך (אורך 1.85) ,כאשר כרגע- בהווה יהיה שם שולחן ציור ו-2 כסאות .מכוון שאני לא סובלת "טלאים" ,המקום שממו הזמנו ידוע וותיק,כאשר הם משתמשים בגוונים מעורבבים משלהם לרהיטים ומתחייבים להם לאורך זמן,כך שהיה לנו יסוד סביר להאמין שהם יהיו קיימים עוד 3 שנים ונוכל להזמין כשיהיה בכך צורך את השולחן כתיבה ,מדפים נוספים אם יהיה צריך וכדומה.את כל שאר החדר איבזרתי בפריטים שמחליפים כל כמה שנים והם בקו ילדותי שמתאים כרגע לבן 3 (קרניזים לוילונות,וילונות,כריות,טקסטיל נוסף,שולחן ציור וכסאות,ארגז צעצועים ועוד). זהו.מקווה שקצת עזרתי ...... בעצמי הקדשתי הרבה זמן ואנרגיה לנושא מה להזמין ואיך לעצב.

הבלדרית

New member
אגב עצמלה-חברה שלי ואחותי רכשו מהם מיטה

,ארון ועוד והבנתי מהן שרמת הגימור של המוצרים שקיבלו לא תאמה למה שהזמינו והתרשמו בחנות...נקודה למחשבה.אני מניחה שיש שמרוצים אחרת הם לא היו קיימים....בכל מקרה אנחנו הלכנו על ליין אחר לגמרי (לא ילדותי אלא קלאסי-נקי).

לאט לאט

לא כדאי למלא את החדר ברהיטים, ועדיף להשאיר לה את המקום למשחקים של קטנים. יש המון משחקי דמיון שדורשים מקום (מטבח, מיטה לבובה, בימבות וכו'). מה גם שכאשר תגדל, יהיה לה מה להגיד על הסגנון, הרהיטים, הצבע וכו', וככל הנראו תתחשבו בדעתה, לא ? אז חבל לרוץ כבר עכשיו לקנות את המיטה וחצי שתצטרך בגיל 16

ועוד משהו...

אנחנו בדיוק לפני כשבוע קיבלנו רהיטים לזאטוטון שלנו שהוא כבר בן שנה ו-10. הוא ואחותו באותו החדר, והזמנו מאותו המקום שהזמנו עבורה (5 נגרים) לפני 3 שנים, וקיבלנו רהיטים באותו הצבע ובאותו הסגנון כאילו שזה הוזמן יחד. אפשר לעשות תכנון עתידי, אבל לא לקנות עכשיו את הרהיטים.

מהנסיון שלנו..

כשהקטן נולד, סידרנו לבן הגדול חדר. הזמנו ציורי קיר של "גדולים" (בהנחה שבסביבות גיל 6-7 נצטרך לצבוע ולהחליף, כי הציורים יהיו ילדותיים מידי), קנינו ארון קיר גדול, מיטת 2 קומות והוספנו שידת מגירות קטנה. היום - הקטן כבר "גדול" בן שנתיים וארבע חודשים, ונראה שהתוכנית שלכל אחד יהיה חדר משתנה, לפחות לתקופה הקרובה. הם רוצים להיות יחד. לשים את הבן הקטן במיטה התחתונה זה לא פתרון טוב כ"כ. אין למיטה התחתונה ראש מיטה, המיטה צרה יותר מהמיטה העליונה, אין מעקה, המזרון יותר דק וכו'. אז נכון, אפשר לקנות עוד מעקה, אבל עדיין אין ראש מיטה, והוא אוהב "לטייל" לכל הכיוונים. בקיצור - הפתרון יהיה כנראה להכניס לחדר עוד מיטה. אז - מזל שלא קנינו גם כוורת, שולחן וכו', כי ממילא הכל לא יכנס בחדר אחד. בקיצור - ההמלצה שלי - לא לקנות מראש ולמלא את החדר. לקנות מה שצריך. תוסיפו את השאר כשהיא תגיע לגיל בי"ס.

למעלה