כמה הצעות כמי שנמצא קרוב לשנתיים במערכת החולה
אני מבין שמעוניינת בבסיס סגור.
יש לקחת בחשבון שהעבודה שם לעיתים יותר קשה, עובדים גם בערבים, יש עומסים לפעמים.
בבסיס פתוח אין את זה, לרוב העבודה עד 4-5 בצהריים, והולכים הביתה, מקסימום נשארים פעם בשבוע - שבועיים לשמירה, ושבת פעם באיזה חודש וחצי או חודשיים...
לדעתי בסיס סגור טוב (אם כי אני לא מכיר את כל האנשים), זה מל"י בצאלים.
אמנם קצת חור, אבל יש שם מגורים טובים יחסית, אוכל טוב (ביחס לאוכל צבאי), שק"ם מעולה עם חלביה וסטקייה, יש אפילו שק"ם לילה שפתוח עד 11 בלילה, וממה שהתרשמתי (אני משרת בבסיס ליד ומגיע למל"י הרבה), יש אנשים בסדר גמור.
עוד אופציה, לבסיס שהוא הרבה פחות חור, זה בה"ד 7. הייתי שם בתור קורסיסט וטירון. בתור טירון היו לי תנאים מעולים, בקורס סבירים. לסגל יש תנאים טובים. גם שם יש אחלה של שק"ם, קרוב לצריפין, אפשר לקפוץ להביא אוכל מהקניון שנמצא מול הבה"ד, יש כאלו שעושים יומיות גם כן (בעיקר מי שגר במרכז), לא סוגרים הרבה שבתות בתור סגל הבסיס, והבסיס במצב טוב יחסית, הכול מודרני ומסודר.
מה שכן צריך לקחת בחשבון שבגלל שזה בסיס הדרכה, ומעבירים שם טירונות וקורסים, המשמעת תהיה יותר מציקה ומעיקה מסתם בסיס רגיל.
אלו בסיסים שאני מכיר יותר לעומק, אני מכיר גם בסיסים אחרים אך פחות לעומק, או שהתרשמתי מהם פחות לטובה ולכן לא מציין אותם.
אני באופן אישי העדפתי לשרת ביחידה פתוחה, להיות קרוב לבית, והתנאים הטובים זה לישון בבית ולא לישון כמעט בבסיס, האנשים דווקא סבבה לגמרי (רובם הגדול). המפקדים מצוינים. כן, אני כנראה בין היחידים שירשום כאן שטוב לו בצבא.