התיעצות דחופה

התיעצות דחופה

שלום לכולם,
בתי מסיימת קורס משקי שלישות והיא מחפשת לשיבוץ שלה המלצות לבסיס בגור עם תנאים טובים יחסית, כמו חתך החיילים , תנאים של שינה, שקם וכו,
נכון שזו מאוד סוביקטיבי אבל בכל זאת נשמח לשמוע מכם,
היא כבר שאלה כמה מהחברה שלה אבל הם צעירים בצבא, ובבסיסים כך שהמלצתם די נטולת בסיס מהותי.
תודה מראש למשיבים .
שבת שלום.

DorSht

New member
כמה הצעות כמי שנמצא קרוב לשנתיים במערכת החולה

אני מבין שמעוניינת בבסיס סגור.
יש לקחת בחשבון שהעבודה שם לעיתים יותר קשה, עובדים גם בערבים, יש עומסים לפעמים.
בבסיס פתוח אין את זה, לרוב העבודה עד 4-5 בצהריים, והולכים הביתה, מקסימום נשארים פעם בשבוע - שבועיים לשמירה, ושבת פעם באיזה חודש וחצי או חודשיים...

לדעתי בסיס סגור טוב (אם כי אני לא מכיר את כל האנשים), זה מל"י בצאלים.
אמנם קצת חור, אבל יש שם מגורים טובים יחסית, אוכל טוב (ביחס לאוכל צבאי), שק"ם מעולה עם חלביה וסטקייה, יש אפילו שק"ם לילה שפתוח עד 11 בלילה, וממה שהתרשמתי (אני משרת בבסיס ליד ומגיע למל"י הרבה), יש אנשים בסדר גמור.

עוד אופציה, לבסיס שהוא הרבה פחות חור, זה בה"ד 7. הייתי שם בתור קורסיסט וטירון. בתור טירון היו לי תנאים מעולים, בקורס סבירים. לסגל יש תנאים טובים. גם שם יש אחלה של שק"ם, קרוב לצריפין, אפשר לקפוץ להביא אוכל מהקניון שנמצא מול הבה"ד, יש כאלו שעושים יומיות גם כן (בעיקר מי שגר במרכז), לא סוגרים הרבה שבתות בתור סגל הבסיס, והבסיס במצב טוב יחסית, הכול מודרני ומסודר.
מה שכן צריך לקחת בחשבון שבגלל שזה בסיס הדרכה, ומעבירים שם טירונות וקורסים, המשמעת תהיה יותר מציקה ומעיקה מסתם בסיס רגיל.

אלו בסיסים שאני מכיר יותר לעומק, אני מכיר גם בסיסים אחרים אך פחות לעומק, או שהתרשמתי מהם פחות לטובה ולכן לא מציין אותם.
אני באופן אישי העדפתי לשרת ביחידה פתוחה, להיות קרוב לבית, והתנאים הטובים זה לישון בבית ולא לישון כמעט בבסיס, האנשים דווקא סבבה לגמרי (רובם הגדול). המפקדים מצוינים. כן, אני כנראה בין היחידים שירשום כאן שטוב לו בצבא.

ממש תודה ואשמח אם יש עוד חברה עם

מידע ממקור ראשון.
מחר היא צריכה למסור תשובות!!

DorSht

New member
אולי שתגיד מה האופציות שלה?

ולפי זה יגידו לה מה מומלץ ומה לא?

אושי231

New member
אני שירתתי בזמנו בפיקוד צפון (פצ"ן)

אחלה בסיס, אחלה אנשים.
אמנם נמצא בחור- צפת. דיי רחוק מהכל, אבל יש תחבורה, לא קשה להגיע לשם, ויש אנשים מאוד איכותיים.
בתקופה שלי היה גם אוכל מעולה.

תודה לכולם האמת ש

האופציות שלה לא נמסרו אלא היא התבקשה למסור 5 בסיסים שהיא רוצה לשרת, העניין הוא שתאורטית יכול להיות שבכל ה 5 נכון לכרגע אין תקן אז ממש לא משנה מה היא כתבה, הייתי מצפה שהצבא יתן לה רשימה של בסיסים סגורים שבהם יש תקן ושהיא תעביר להם שמות, אבל זה צבא כנראה שהכל עובד הפוך.
בכל אופן תודה לכולם

DorSht

New member
זה טיפשי.

אני קיבלתי את השיבוצים האפשריים בערך שבוע וחצי - שבועיים לפני סיום הקורס, ובנוסף שוחחנו עם קצין מיון.
היינו צריכים לדרג 3 העדפות.

הבנתי שעכשיו באותו בסיס מדובר (בה"ד 7), לא שואלים מה החיילים רוצים, אומרים להם בכללי מה יש, ומי שמצליח לקבל מה שהוא רוצה סבבה, ומי שלא - בעיה שלו.

SuperShiro

New member
היגיון של בה"ד 11.....

למעלה