התיעצות דחופה בבקשה...

Elizab3th

New member
התיעצות דחופה בבקשה...

קבענו מחר לבן בדיקת טובה בשמונה וחצי בבוקר במכון "ברק" בכ"ס, מכירה שהמכון הזה מוכר, קיבלתי מבי"ח מאיר מהמכון להתפתחות הילד את הפרטים של המכון הנ"ל. בבוקר השארתי הודעות בכמה מכונים, כשהתחלתי עם בית לוינשטיין ששם אמרו לי שלא מאבחנים ילד בן 7 אלא רק מנוער ומעלה, ואז פניתי למכון רותם שנמצא כאן בקישורים גם כן ופערי המחירים בין המכון הזה למכון ברק בכ"ס הוא לא קטן, ברותם רוצים 420 שקל על הבדיקה ללא הרטלין, ואם יש צורך בבדיקה חוזרת עם הרטלים יש להוסיף עוד כ-260 שקל. אין נוירולוג צמוד בכלל במהלך הבדיקה, הכל נעשה דרך הטלפון בהתיעצויות. אותו הדבר במכון ברק בכ"ס, בדיקה ללא רטלין 300 שקל, אם בתוצאות הבדיקה ללא הרטלין יש איזושהי אינדיקציה לבעית ריכוז או שהתוצאות יוצאות גבוליות, מתקשרים על המקום לנוירולוג שמפקח את הבדיקה, (שוב בשלט רחוק), והוא קובע אם לעשות בדיקה חוזרת הפעם עם רטלין הוא גם אומר מה המינון, אם התוצאות של הבדיקה הראשונה יוצאות בסדר אז לא צריך לעשות את השניה, האם כל זה נשמע לכם אמין? לחכות לתור במרפאות של מכבי בהרצליה זה כמה חודשים, ואני רוצה שהבן שלי יגיע לביה"ס אחרי חופשת פסח מתוגבר כבר מכל הבחינות משום שקיבלנו לשמחתי את האישור לשיבוץ בביה"ס החדש ולא רוצה שיתחיל שוב ברגל שמאל. האם יש להתעקש על הבדיקה עם הרטלין גם אם התוצאות במבחן הראשון יוצאות בסדר? שוב אני לא יודעת מה לעשות.

נסיכה ג

New member
אליזבת עד כמה שאני יודעת

את הבדיקה עושה בד"כ סטודנית או מתמחה או משהו כזה בכל אופן לא פסיכיאטר או נוירולוג, הם מצידם רק מפענחים את התוצאות. לגבי מחירים אני ממש לא יודעת, אנחנו עשינו את הבדיקה לפני 3 או 4 שנים ושילמנו 240 ש"ח על שני חלקי הבדיקה. עד כמה שידוע לי ונכתב פה רבות גם ע"י זיוהדינה ושאר המנהלות: 1. ילדים אינטיליגנטים יכולים להראות תוצאות תקינות במבדק הטובה ולמרות זאת כאשר נותנים ריטלין רואים שיפור. 2. יחד עם זאת גם כשאין שיפור משמעותי עם הריטלין - במבחן המיציאות (בכיתה) הרבה פעמים השיפור הוא עצום (שזה המקרה אצלנו!) בכל אופן עושה רושם שהמכונים מצאו עוד דרך לשנורר אותנו ההורים! תקנו אותי אם אני טועה...

Elizab3th

New member
זה בדיוק מה שגם אני חושבת

וכששוחחתי קודם עם המורה להוראה מתקנת היא שאלה אותי גם כן, אם המבחן יראה על תוצאות טובות, האם בכל זאת ניתן לבקש מהנוירולוג רטלין, השאלה אם מותר לנו לעשות את זה?

asher95

New member
ריטלין

סליחה על התערבותי, אך מדוע ריטלין? למה לא לפנות לרפואה האלטרנטיבית? יש לי שתי ידידות שטיפלו בילדיהן בעזרת מוצר טבעי והתוצאות מדהימות, ללא תופעות לוואי,להפך חל שיפור מדהים בהתנהגות הילד, שיפור בלימודים. תרצי, אפנה אותך אליהן.

zivadina

New member
נשמח אם האמהות יספרו לנו

על התוצאות המדהימות. אנחנו לא מקבלים המלצות מ"יד שלישית".

asher95

New member
"יד שלישית"

לא נראה לי שאת עושה עבודתך נאמנה כשאת מדברת ברבים "אנחנו" תני לי את המייל שלך ואעביר לך את שמות ומס' טלפון של אמהות "יד ראשונה" ורופא M.D. שהוא גם N.D.. חשבתי שהמטרה היא לעזור לילדים, תוקפנות איננה תורמת לכך.

בדיקת טובה, על מנת לוודא שיהיו

התוצאות עד כמה שיותר תואמות את המציאות, מומלץ לעשות את שני השלבים. עם ובלי ריטלין. כך מתקבלת תמונה מדויקת יותר. את הבדיקה עושה טכנאי/ת שזו עבודתם, בדרך כלל. כל מכון גובה תשלום אחר, היו צרכנים נבונים, חשובה איכות המכון ובקיאותו כמו גם גובה התשלום. ישנם מקרים בהם התוצאות אינן מאפשרות לדעת בודאות. אם עדיין אבחון הרופא קובע כי קיימת הפרעת קשב וריכוז, יתאים את הטיפול. קרוב לודאי שיתחיל עם מתן ריטלין.

zivadina

New member
כדאי להתעקש על שתי הבדיקות

ומומלץ להוסיף שאלה בנושא לד"ר עדי אדר, אשר מאבחן אלפי ילדים בעזרת TOVA הגישה של המכונים האלה איננה רצינית כבר מראש.

Elizab3th

New member
תוצאות האבחון...

לשמחתי גיליתי שמי שערכה את בדיקת הטובה במכון שאליו לקחתי את בני, היא אשתו של הנוירולוג ד"ר ברק, התוצאה לא יצאה טובה בכלל, בחלק הראשון שלפני הריטלין התוצאה היתה 4.87- ושעה אחרי מתן הריטלין התוצאה היתה 4.02- הטכנאית הדגישה שהיתה השפעה חלקית של הריטלין, היא התיעצה עם בעלה שאמר לה לתת לבני חצי כדור, 5 מ"ג, היה שיפור בריכוז ב"המחצית" - במחצית 2 בלבד. שיפור בזמן התגובה במחצית 2 בלבד, יותר עקבי במחצית 1 יותר לחיצות יתר מאשר באבחון הקודם (ללא הריטלין), לא היה שיפור בהתנהגות (משום שאין לו בעיות התנהגות), אמר שהיה נורא בשני האבחונים. כמובן שאנחנו חוזרים לנוירולוג עם התוצאות, יש לנו עוד בדיקה אחת לעשות והיא ה-EEG, אני רוצה להתחיל כבר בטיפול התרופתי לפני המעבר לביה"ס החדש, שזה אחרי חופשת פסח.

נסיכה ג

New member
אליזבת עושה רושם (לא מקצועי)

שהחצי כדור כנראה לא מספיק, עם מינון גבוה יותר כנראה שתהיינה תוצאות טובות יותר.

zivadina

New member
לפי דעתי הלא מקצועית

זה מראה שהריטלין עדיין לא הגיע למלוא ההשפעה שלו במחצית הראשונה של האבחון "עם". אני מכירה מכונים שמחכים שעה וחצי מאז מתן הריטלין, כדי לחכות שהריטלין יהיה בשיא ההשפעה שלו כאשר עורכים את האבחון השני. אבל תשימי לב שבכל זאת היה שיפור. כדאי לך להפנות את שאלתך לד"ר עדי אדר שמייעץ היום, ותכתבי גם את משקל הילד. ד"ר אדר מתמחה מאוד בבדיקת TOVA.

למעלה