התיעצות אלימות בגן

maya lo

New member
התיעצות אלימות בגן

הקטנה שלי (כמעט 4) חזרה אתמול עם שריטה על הלחי. לטענתה אחד הבנים (שידוע שיש לו בעיות אלימות והשתלבות בגן) שרט אותה עם מקל בפנים(להערכתי היא לא רצתה לשתף אותו במשחק ). לטענתה הגננת והסיעת הושיבו אותו בעונש.
לא ברור אם זה קרה בתוך הגן או מחוצה לו (בחצר). אחותה (שאיתה בגן) מגבה את דבריה ומוסיפה שזה קרה בחוץ ושאף אחד לא השגיח עליהם. אף אחד מהצוות לא דיבר איתי על הנושא. שלחתי סמס לגננת אם היה משהו כזה, והיא כתבה שהיא לא ראתה שריטה כשהלכה הביתה.
מרגיז אותי שמישהו משקר - כי הרי הילדה לא נשרטה מעצמה!
היום הבת שלי אמרה שהיא לא רוצה ללכת לגן בגלל הילד הזה (שלחתי אותה לגן עם הבטחה שאדבר עם הגננת).

מערכת היחסים שלי עם הגננת לא מדהימה - למרות שאני כן אוהבת אותה וסומכת עליה (היא מאוד מתגוננת ממני, ומאוד תוקפנית כשבאים לדבר איתה על בעיות). תכננתי לקבוע איתה פגישה לפתיחת מערכת היחסים אחרי החג (אתמול היה היום האחרון שלה לפני החופשת פסח). מרגיז אותי מאוד מאוד שאף אחד לא סיפר לי כלום, ושמסתירים ממני משהו. מה היתן עושות? מתקשרות לגננת היום? מערבות פיקוח? לדעתי לילד הזה יש בעיה חמורה, וגם הסיפור של הבת הגדולה שלי שלטענתה הם היו בחצר לבד לא נשמע לי בכלל.
(הקטנה טוענת שכן היה צוות בחצר). להזכירכן אני גרה במושב, והילד האמור הוא שכן, ואין לי רצון להתעמת עם הוריו. אני רק רוצה שאם יש בעיה היא תטופל בהתאם.

D X 9

New member
מכל מה שכתבת הכי מטריד אותי התנהגות הגננת

כי ילדים עם הפרעות התנהגות יש בכל מקום וקורה שלא שמים לב, לא בסדר אבל קורה. איך את יודעת שיש בעיה עם הילד? מהילדות או מהצוות?
ההתנהגות התוקפנית שלה כשאת מעירה על משהו מאד מפריעה לי.
מה שהייתי עושה ועשיתי בסיטואציה כזו - קובעת שיחה ומגיעה עם בן הזוג. מולו היא נזהרה מאד בדבריה, וכשהוא הרגיש שאני עדינה מידי הוא הבהיר בתקיפות מנומסת מה הוא מצפה שייקרה מעתה והלאה.
חשוב לפני כן לעשות שיחה מקדימה בינכם ולתאם עמדות.

עוד משהו - אם הילדים היו בחצר ללא השגחה זה לחלוטין לא מקובל ולא תקין והייתי מציינת את זה בשיחה מול הגננת ומהבהירה שאם ייקרה שוב איידע את הפיקוח.

נצלש

יכול להיות שאיזה דרדס לחץ לי על כל מיני כפתורים וביקש ממך חברות?
מתנצלת בשמו... כלומר בטח שאני רוצה להיות חברה שלך לעד, אני פשוט לא נוהגת לבקש את זה דרך תפוזים...

D X 9

New member
אכן...

ובאמת התפלאתי קצת ותהיתי. אישרתי, ואת אחת החברות הבודדות שיש לי במערכת. לא הבנתי מה המטרה של זה.......

את באמת חושבת שאפשר להסתיר בעיה כזו?

אני מבינה את הרגישות לנושא, אבל גם כשהגננות סופר דיסקרטיות, בד"כ הדברים האלה ידועים.

לפעמים זה מידע שזולג מהורים וממכרים, ולפעמים הורים בגן סתם עושים אחד ועוד אחד.

סתם כדוגמא - בגן של בני (טרום-טרום חובה) יש סייעת נוספת שהוצמדה לאחד הילדים שמשולב בגן. מעולם לא אמרו לי מי הילד, וכמובן שמעולם לא עלה בדעתי לשאול, אבל די ברור לי מי הוא (והבעיה שלו היא לא בעיה שנראית לעין ויזואלית).

D X 9

New member
אני חושבת שאפשר לפרש אותה לא נכון

היא כתבה שזה ילד שידוע שיש לו בעית השתלבות והתנהגות, משהו כזה.
ואני נזהרת בלשוני מאד, אבל - מי יודע איזה בעיות יש לילד? אולי אחת הבעיות היא שהצוות לא נמצא ליד הילדים לתווך וללמד אותם איך להתנהג?
אולי כמו אצלנו הילד תוייג והילדים למדו שתמיד הוא אשם בהכל, ואף אחד לא בודק מה קרה ולמה - ישר מאשימים אותו?

אם יש משהו שהסיפור שלנו לימד אותי זה ת-מיד לבדוק לעומק מה קורה ולא לקבל את מה שאנחנו שומעים מהילדים וגם מהצוות כמובן מאילו. ומאד להזהר לפני שמתייגים ומאשימים ילדים, שלא יכולים להגן על עצמם.

ראי עדכון שלי מהבוקר...

מסכימה עם D ועוד משהו

גם אנחנו מגיעים לעיתים לאחר שיקול לשיחה זוגית, כך יהיה לה "קשה לסובב" את הסיטואציה.
כי עוד זוג אוזניים מקשיבות ומעירות.

אני לא חושבת שאת צריכה לערב את ההורים זה תפקיד הגננת.

סליחה על התשובה הלא P.C

אבל אם את חשה שאת לא יכולה לדבר עם הגננת כמו שצריך, אבל אני הייתי מדברת עם ההורה של הילד המציק. מה קרה? אי אפשר לומר: את יודעת, אימאשלילדמציק, הבת שלי נעלבת שהוא קצת מתייחס אליה לא יפה לפעמים בגן, אני מניחה שאת בכלל לא מודעת לזה, אלא אם הגננת דיברה איתך. אולי תזרקי לו איזה מילה, בבקשה?
אי אפשר לומר את זה בעדינות?
רוצה לומר לך, שהבן שלי הציק ולא ידעתי בכלל. במקרה הוא לא היה המציק היחידי, הייתה חבורה של מציקנים בני ארבע שהציקו לילד אחד בן 3 חדש בגן, אבל אף אחד מההורים לא ידע. הכל טופל במסגרת הגן, וכגיליתי שהבן שלי גם היה מעורב ממש התביישתי שלא ידעתי ושלא נתנו לי הזדמנות לתקן.

אני לא חושבת שיש מקום לערב את ההורים

אני חושבת שבזמן הגן האחריות היא של הגננת. ההורים לא נמצאים שם ואין להם שליטה על אירועים שקורים במהלך היום.

גם לשיחה בבית מן הסתם לא יהיה ערך של ממש - אחה"צ הילד כבר מזמן ישכח את האירוע המדובר, והשיחה סתם תיצור אצלו אנטגוניזם.

לדעתי הגננות אמורות למנוע אלימות, ואם לא הספיקו למנוע, להגיב תגובה חינוכית הולמת בזמן אמת.

D X 9

New member

והגננת אמורה ליידע את ההורים, אם אמא תיידע אמא אחרת על משהו שהילד שלה עשה - היא בעיקר תובך, ולא תדע איך להגיב בצורה נכונה.

למעלה