התיעצות אירוח

maysher

New member
התיעצות אירוח

יש לי סידור עם שתי אמהות שאני פעם בשבוע אוספת את הבנות שלהם אלינו (אני עובדת מהבית במשרה מאוד מאוד חלקית) נותנת צהרים, הן מבלות אצלנו עד 16 ואז ההורים אוספים אותם. בעיקרון אין לי בעיה עם הסידור וגם לא לבת שלי, כי שתי הבנות חברות שלה, אבל העניין שהבת שלי, מתאמנת לתחרות שתתקים באפריל ומבקשת כל הזמן להזמין חברות מהנבחרת להתאמן איתם אצלנו בבית, לפני התחרות. העניין שמכל מיני שיקולים וסיבות, היום, בו אני אוספת את החברות שלה מהכיתה, הוא היום היחיד שהיא יכולה להפגש עם הבנות מהנבחרת להתאמן. ואני לא יודעת מה לעשות. מצד אחד התחייבתי, מצד שני אני זאת שהתחייבתי ולא הבת שלי.
היא אמרה לאחת החברות שהיא מתכננת להזמין ילדות מהנבחרת להתאמן איתם והחברה ממש נעלבה. אמרה שלא הגיוני שאת תארחי אותנו ובמקביל תתעלמי מאיתנו.
התחרות מאוד מאוד חשובה לה והיא חיה ונושמת את הנבחרת. אני מבינה את הרצון שלה להתאמן בבית (יש להם גם קטע קבוצתי) אבל כאמור, יש התחייבויות קודמות. שאם פעם היה לה סבבה, היום מבחינתה זה מעיק (אגב, רק עד אפריל, למרות שבמאי כנראה תהיה תחרות נוספת, אבל פחות חשובה).

maysher

New member
ומי שמזהה לא לגלות

אני לא מוכנה עדיין לצאת מהארון

לדעתי כדאי לך ליידע את האימהות

ועם זה אפשר לצפות שהבנות יקבלו את זה קצת יותר בקלילות. הן יכולות למשל לשמש קהל, או לשחק זו עם זו במשהו אחר. בקיצור - להעביר את זה בלי לעשות עניין גדול.

ואם את מי שאני מקווה שאת - ברוכה השבה השווה

rnavina

New member
אולי הבת שלך תלך להתאמן אצל החברות

מהנבחרת? ואז את ממשיכה לקיים את המחויבות שלך כלפי האמהות ואוספת את הבנות. בכל זאת הן שתיים ויכולות לשחק זו עם זו ולא חייבות בכל שבוע גם את נוכחות בתך.
עוד אפשרות היא בכל זאת להתאמץ ולנסות למצוא יום אחר שבו בתך תארח את החברות מהנבחרת.
אפשרות אחרונה היא להזמין את החברות מהנבחרת בשעה 16 או מאוחר יותר.
בהצלחה
נ.ב.
לא זיהיתי מי את. מוכנה לגלות במסר?

פרמלה

New member
נראה לי שהעניין כאן הוא אם

לנוכח פוטנציאל הנפיצות החברתית בגלל תחושת העלבון שכבר קיימת אצל הקבועה, ובגלל אלמנט השופוני והשוויץ האינהרנטי בהתעמלות, ועוד בטח מול קהל שבוי, אכן תוכלי לדאוג לכך ששתי המתארחות הקבועות לא יידחקו הצדה בגלל שאינן חברות נבחרת ושהמתעמלות לא יתנשאו או סתם יהיו כה עסוקות בענייניהן שפשוט יתעלמו משתי המתארחות הקבועות (ולדעתי זה יהיה תפקידך בתור המבוגרת האחראית). אם יש לך ספק, ההתחייבות שלך לשתי האמהות גוברת לדעתי על הרצון של בתך להזמין את חברותיה לאימון.
.
אפשר לתת למתארחות הקבועות תפקיד כלשהו - לצלם אולי?
לדאוג להן לסרט שווה בווידאו?

באמת אין שום הזדמנות אחרת לפגישת נבחרת? סוף שבוע? אחרי ארבע? בבית של מישהי אחרת?

בורוד1

New member
דעה קצת אחרת

לדעתי הסידור הוא שלך מול האמהות - כמו בייביסיטר או צהרון, וזה לא מחייב את בתך. מה למשל אם רבו באותו יום, או סתם לא מתחשק לבתך לארח אותן? הן עדין תמשכנה לבוא כמובן - ובתך לא חייבת לשחק איתן, וכך גם כאן. ברור שאם אפשרי לארח אותן אחרי ארבע או ביום אחר, זה עדיף (וגם יעמיס עליך פחות כמארחת), אך אם לא, בהחלט לא סוף העולם, ואפילו הגיוני, שהבנות תשחקנה זו עם זו או תעשנה משהו אחר ובתך לא תהיה איתן, וזה נראה לי ממש לגיטימי במקרה של תחרות שהיא מתכוננת אליה - כך שהיא לא יוצאת בלתי חברותית, או לא נחמדה.

moma422

New member
אולי תיקני להן ערכת יצירה חמודה?

רק לשתי האורחות הקבועות
אולי איזה שקית גומיות מיוחדות, או חוברת אוריגמי חמודה או סתם משהו מחנות יצירה. לא יקר...
אבל רק לשתיהן.
וכשהנבחרת תתחיל באימונים תגידי שיש לך הפתעה נחמדה בשבילן ותפרידי. אחרי זה אם הענינים יזרמו לביחד בחזרה סבבה. ואם לא , לא נורא פעם אחת.
תעבירי את המסר, הרי הן בנות בית אצלך ואפשר לדבר ולהסביר ולרכך את העלבון... קצת תארחי , אני בטוחה שהן ילדות נחמדות

אם אפשר שיבואו אחרי ארבע - מה טוב

אם לא - זה תלוי בטיב ההסכם שלך עם האמהות של הילדות האחרות. אם זה בגדר התחייבות שלך שהן בונות עליה - תצטרכו להתמודד עם זה ולנסות למצוא פתרון שלא יבטל את בואן. אולי כן להזמין את בנות הנבחרת כשגם הן שם ולהסביר להן שזה חד פעמי ומחוסר ברירה ולתת לבנות משהו אחר לעשות (סך הכל הן שתיים - כך שלא תהיינה לבד). גם אפשר להסביר שזה לא שהיא מזמינה אותן לבוא ואז מתעלמת מהן, כי כשזה סידור קבוע יש גם אילוצים אחרים שנכנסים.
אם זו לא התחייבות אלא נוהג שמאושרר כל שבוע מחדש - לומר שהשבוע זה לא נוח לכם. מה קורה נניח עם הבת שלך חולה? אם יש לה תור לרופא? איך הילדות האחרות מסתדרות?
ולהבא - אין בעיניי בעיה עם סידור כזה כל עוד הוא טנטטיבי ולא מחייב. אני לא הייתי מתחייבת על אירוח קבוע שאי אפשר לבטל. (ככה אגב זה עובד אצלנו עם סבתא - היא אוספת את הילדים ביום קבוע, אבל באופן טנטטיבי ומאשררים כל שבוע ביום שלפני. לפעמים לה זה לא נוח, לפעמים דווקא הילדים קובעים משהו אחר, ואף צד לא נעלב כי זה לא משהו שקבענו ובוטל).

maysher

New member
תודה, בכל מיני שיקולים לוגיסטים

אי אפשר מ16.
אי אפשר אצל הילדות האחרות שוב בגלל שיקולים לוגיסטים
כנראה שאדבר עם האמא שבאמת זקוקה לי (יש שתיים, אחת משחררת ואין לה בעיה שהילדה שלה תלך הביתה ברגל והשניה שלא מוכנה לשמוע על זה) ואגיד לה ששלי תארח עוד שתי חברות אבל הבת שלה מוזמנת לבוא אלינו בכל מקרה. היא ילדה הכי שקטה ורגועה בעולם, ברמות בלתי נתפסות ממש, לא עושה דרמות משום דבר ואני בטוחה שתקבל את זה בהבנה (בניגוד לשניה, שהרבה יותר "רגישה")

אשרז4

New member
אני חושבת שאת פשוט צרכה ליידע מראש

בזמנו לקחתי לבית ספר חברה של הבת כל יום שלישי ושכן שלנו כל יום אחר.

אני ראיתי את זה כטובה שאני עושה לאמא.
כלומר זה בין האמהות ולא נעשה לבקשת הילדים או כטובה/כייף לידים.

אני חושבת שצריך לידע את האמהות ואת החברות
שעכשיו תקופה לחוצה עם האימונים.
שיבואו חברות נבחרת להתאמן
שתשמחי לעזור לאמהות ולהמשיך את הסידור
רק צריך להבין ולזכור שיהיה להן קצת זמן יחד לאכול וכו'
אבל משעה X יגיעו החברות להתאמן.
אין בעיה ש"הנאספות" יצפו/ יקראו ספר/ יעשו שיעורים / ישחקו בינהן/ ישחקו עם האחות או כל דבר אחר שאת מרשה.

ולהדגיש (לילדות) שזה לא אישי
זה לא שהבת שלך הזמינה אותן ומתעלמת
זה סידור בינך לבין אמא שלהן
סידור שגורם גם להן הנאה, לרוב
וכרגע יש מצב נתון שצריך להסתדר איתו

למעלה