התיעצות: אז לאן השנה?

משהZ

New member
תודה בהחלט שווה בדיקה

אני אבדוק איתם אך אם אין שם הדרכה פרטית לצערי הם נפסלים
מבחינתי זה אחד המסט בגלל שאני שואף לצאת פעם בשנה (אך בתכלס ביחס לאירופים או אמריקאים זה כלום) כל שנותר לי בתור מתחיל זה להשתפר עם מדריך אישי ולא לבזבז את זמננו היקר בלהמתין שתורי יגיע...

אנחנו מוזילים מעת את עלות החופשה כי רק היא צריכה להשכיר ציוד :)
(מקווה שנמצא טיסה שלא תגזול את מה שחסכנו)

איל שחר

New member
לצורך חופשות בהרכבה עצמית יענו כאן אחרים.

לנו התאימו החופשות של קלאב מד.

לדעתי הוא דווקא מושלם

כי הוא ייתן לה הרבה ביטחון. היא יכולה להיות די חופשית ולנצל את מרחב הגלישה לא רע - למעט הקרחון אולי, רוב האתר הוא מסלולים כחולים.
אני גלשתי שם אחרי שהייתי בבורובץ - והרבה יותר נהניתי שם. אני מדברת כמובן רק מניסיון אישי, אבל לדעתי גם ככה בשבוע-שבועיים הראשונים לא מנצלים הרבה מהתארים הגדולים. זו יכולה להיות חוויה מתקנת לא רעה.

בהחלט, לגבי זה אתה צודק

איתי היה בן הזוג, שהיה בשבוע השני בסנואובורד, ולרוב הוא גם ממש נהנה, למעט כמה מסלולים (מעטים מאוד) שהיו מבחינתו מישוריים מאוד ומעצבנים מאוד.

איל שחר

New member
אני מניח שחלק מהזכרונות הפחות טובים שלי משם קשורים

לזה שנסענו עם סקי-זול

המסלול היורד מהקרחון אמנם תלול (שחרחר כזה) אבל השלג עליו היה מעולה.

איל שחר

New member
אם מספיקים לכם עשרות ק"מ מסלולים ייתכן שאתר זה יתאים.

מה שכן, כדאי גם לשמוע את דעתם של סנובורדיסטים שגלשו שם.
לפעמים, מסלול שנחשב לירוק ידידותי לגולשי סקי הוא בחזקת מישור מעצבן ומעייף לבורד.

אני הצלחתי 'לצנוח' שם מסלול שחור כבר בשבוע הראשון

(טעות בניווט, כמובן. אל תסמכו עליי כשאני אומרת "סמכו עליי, גלשתי שם אתמול".)
לגבי סקי דיל קראתי ביקורות מעורבות. חברים שנסעו איתם נהנו, לי החבילות תמיד נראו פחות משתלמות. לפאסו טונאלה נסענו בארגון עצמי לחלוטין, אך במלון פגשנו משפחה ישראלית שהגיעה דרך סקי-דיל, לאחר שהיה אובר-בוקינג למלון שהם הזמינו. הם היו מבסוטים מהשינוי, ומהשוואה קלה התברר שאנחנו שילמנו פחות, למרות שנסענו לקצת יותר זמן, וטסנו בטיסה סדירה ולא זולה.

היי משה,

אני נסעתי לפאסו טונאלה שנה אחרי שנסעתי לבולגריה. בבולגריה עשינו סנואובורד, לא נהניתי, ונסענו שנה אחר כך מתוך מחשבה לתת צ'אנס נוסף - כמו אישתך. אני החלטתי לנסות סקי, והתאהבתי לחלוטין.
האתר אולי פחות איכותי מצרפת וכו', אבל הרבה יותר איכותי מבולגריה, וזה מה שחשוב. לי האתר הרגיש נהדר, ונהניתי בטירוף.
אנחנו טסנו לורונה ומשם לקחנו שאטל. אם תתעניין אני יכולה לחפש לך את חברת השאטלים.
לנו במלון בשם Flora Alpina - אחרי יום של סקי אין לי סבלנות לבשל, ומאוד נהנינו שם. המלון פשוט מאוד, אבל נחמד, והאירוח על בסיס חצי פנסיון. המלון נמצא ממש מול המעליות, וזה יתרון עצום. אולי אפשר למצוא חבילות של סקי דיל לאתר, אני העדפתי לארגן לבד ולשלוט במרכיבים, בין היתר בגלל ביקורות לא טובות שקראתי. כך, למשל, בחרנו לבד חנות השכרה, בלי תור למדידות ובלי שום בעיה.

משהZ

New member
הטיסה

הטיסה הינה טיסה ישירה או שזה קונקשן לורונה?
כמה זמן נסיעה זה מורונה לאתר עצמו?
את זוכרת בערך עלויות?
גם אני מעדיף לארגן לבד, לא מרגיש צורך שחברה חיצונית תארגן לי חופשה :)

אנחנו הזמנו טיסה עם קונקשן

אני חושבת שיש טיסות צ'רטר לורונה בחורף, אבל הן בדרך כלל מתפרסמות די מאוחר ואנחנו הזמנו מוקדם יותר.
זמני נסיעה היו בערך 3 שעות, אולי קצת פחות. אתה יכול לבדוק בגוגל מפס.
עלויות אני לא ממש זוכרת - כנראה סביב ה-1,100-1,200 יורו, אולי קצת פחות, אבל כנראה שנסענו באמצע-סוף פברואר. אני לא זוכרת תאריכים מדויקים אבל זה בטוח התנגש עם תקופת בחינות
אני זוכרת שהתבאסתי שבערך בכל תאריך אחר של השנה, חוץ מהשבוע בו נסענו, היו 'דילים' של מלון+סקי פס...

daniweb

New member
טוב, אז אם כולם ממליצים, גם אני לא אקפח

טין, זה האתר שהייתי בו בפעם הראשונה, דיל דרך דוקטור סקי, לא יקר מדי(לפני שנתיים - שילמנו 1070 ל 3 אנשים כולל ציוד וחצי פנסיון וסקיפס מורחב) חבילה מקיפה וטובה, אחלה אתר לסנובורד ומצוין גם למתחילים - כי יש שם המון מסלולים רחבים ולא קשים ומצד שני, מעולה למתקדמים(מלא סנופארקים, המון מסלולים מגוונים).
אתר גבוה מאוד והכל ליד המעליות, ההדרכה שלי, היתה קבוצתית ולמזלי היתה טובה.
ואני גם מאוד ממליץ על דיל מדוקטור סקי, דואג לכל הפרטים הקטנים, הארוחות שהוא נותן, זה במסעדות ליד החדרים, אחלה מסעדות.
החדר ל 3 היה קצת קטן, אבל המחיר היה שווה את זה, מן הסתם לזוג זה יהיה קצת יותר.
דני.

משהZ

New member
תודה על ההמלצה

הכיוון הרכבה עצמית (אפילו אם המחירים זהיים, התמורה לעולם לא תהייה זהה:)

daniweb

New member
הכוונה היתה בעיקר להמליץ על האתר והחוויה הטובה משם

ההמלצה על הספק, היתה אקסטרא:)

משהZ

New member
אתה צודק, הייתי צריך כתוב את זה ברור יותר

בלי ספק נתנת לי עוד מידע וכיוון מחשבה
השאלה האם גלישה בצרפת זה לא מוקדם מידי (לא זול ואתרים גדולים שלא ננצל) מה דעתך?
&nbsp
&nbsp

daniweb

New member
לדעתי אחלה אתר, וגם למתחילים הוא מעולה

זה נכון שלא תנצלו שליש ממנו(בסקיפס המורחב - כ 450 ק"מ), אבל גם כשאתה טס ללונדון ל 4 ימים, אתה לא רואה הכל.
אחלה אתר - מעולה לסנובורדיסטים, מקום נעים לאללה.
אתה מחפש חוויה מתקנת, צריך שזה יהיה באמת משהו טוב.
החיסרון היחיד שלו לטעמי, זה המרחק משדה התעופה של ג'נבה, שזה כ - 4 שעות נסיעה, בסוף היום - אתה כבר מגיע עם הלשון בחוץ למלון.
שנה שעברה הייתי בואל טורנס - בשבילי הוא היה גדול, גדול מדי(אני מתחיל ++ :))
דני.

משהZ

New member
גם טין?

אוקי אז גם טין (טין זה ואל טורס?) נכנס למשוואה :)

אם תוכל בבקשה לכתוב מעט מידע כגון עלויות אזור של מקום לינה מומלץ (בקרבת מקום)
שאלה נוספת בקשר לטיסה לג'נבה
האם שווה לטוס עם איזי ג'ט כאשר יש לנו סט אחד של סנובורד (בטח מיקר מאוד את הטיסה)
ואם משלמים כל כול מזוודה שהולכת לבטן המטוס (מלבד הקריאון)

תודה

daniweb

New member
טין זו עיירה באיזור espace kelly

ושם נמצא גם ואל דיזר.
ואל תורנס נמצא באיזור 3 העמקים (les 3 valleys) שמכיל גם את קרושבל ומריבל.
המשותף לשניהם - זה ששניהם צרפתים - חוצמזה - אין קשר בין האתרים.
לגבי הטיסה לג'נבה - הטסת ציוד עולה כ 80$ תוספת, זה העלות הנוספת, אתם יכולים לקחת מזוודה אחת לשניכם ותיק ציוד אחד לשניכם ולדחוף בו עוד בגדים.
לגבי לינה בטין,
אנחנו לנו בעיירה שנקראת lavachet,
הנה רשמים שרשמתי לעצמי לאחר החופשה:
להרחיב לסקיפס של ולדיזר
הדירות A של דוקטור סקי קטנות
ישנו באיזור שנקרא lavachet -
יש אוטובוס כל 15 דקות שעובר בעיירה.
val claret - איזור יותר גדול
יש סנופרקים טובים
יש רכבת בתוך ההר
יש המון מסלולים רחבים ולא קשים מדי למתחילים
דני.

marceloros

Member
מנהל
גם אני לא אקפח, אבל התשובה מורכבת

לכן דבר ראשון למקרה שלא ידוע לך, יש לנו כאן למעלה לשונית בשם "כלים ומידע" ובה סעיף "מאמרים" ושם ניתן למצוא מגוון סיכומי חופשה והמלצות לכל דורש.
&nbsp
אני אתחיל מנושא התקציב - בין כל האפשרויות מוצאות חופשות למפונקים ועשירים, למשל קלאב 4 קילשונים או מתחם 5 קילשונים עם ארוחת בוקר לחדר ושמפניה חופשית בעלות 1500, 1800 וגם 2000 יורו ומעלה לגולש.
מוצאות חופשות לגולשי מעמד הביניים, בכל האתרים באירופה, אם זה חבילות של סוכנויות ואם זה קלאבים בעלות של כ-1200 ועד 1400 יורו.
בנוסף (ואני לא אזכיר את המושג "התכלבות" שהיה בשימוש בפורום, אויש הזכרתי) ניתן להשיג חבילות או להרכיב לבד כאלה בעלות 1100 יורו, וגם 1000 ואף פחות. בד"כ ומכל הניסיון שרכשתי כאן בפורום במשך שנים, הורדת העלות תלויה בכל מיני גורמי חיסכון החל במציאת טיסה זולה (חשוב מאוד) או טיסה בנקודות צבורות, מבצע על רכב שכור או העברה לא יקרה, הרכב של 3-4 ואף יותר בחדר או דירה וחלוקת העלות (גורם מכריע שכולל חלוקת עלות רכב שכור), בישול עצמי (חיסכון גדול), מבצעי תרום עונה באתר - שלם על דירה קבל סקי פס חינם, בעלי ציוד מלא שאינם שוכרים ועוד גורמי חיסכון כיד הדימיון.
עוד אופציה לחיסכון כבר מוכרת לך, מזרח אירופה שממש זול גם בחבילות או אנדורה.
כאמור ניתן להשיג חיסכון גם ברכישת חבילות כמו שציינו באתר מוביל כמו טין, או בהרכבה עצמית.
&nbsp
אני בהרכבה עצמית לאוסטריה (מופיע במאמרים), בתחילת עונה ובמלון בקצה העיירה, הגעתי ל-1300 יורו כי לא חסכתי בסעיפים השונים מלבד העברות, הייתי בחדר סינגל וללא הדרכה בכלל.
לסיכום הנושא הכל פתוח העניין מה מעוניינים להשיג.
&nbsp
השאלה האם נושא התקציב הוא הכי חשוב מבחינתך ועל כך יפול דבר, או שלא פחות חשוב שהאשה תהנה.
אני לא יכול להגיד, אבל האם היא נהנית מכל החופשה, גם אם המגורים בדירה קטנה ובישול עצמי, או שבאמת רק הסקי חשוב (אתר, שלג).
&nbsp
אם לא הייתם אף פעם בקלאב-מד יש כיום מבצעים לחברים חדשים עם 100 יורו הנחה, ועוד 100 אפשר להוריד עם טיסת low cost. רק במקרה שלך תרצה לוותר על ההדרכה ולקחת מדריך פרטי, זה לא הכי זול באתר מכובד.
&nbsp
עוד עצה מבוססת על חברה לעבודה - היא השיגה טיסות איזיג'ט במחיר טוב, הזמינה לבד חופשה בפליין (צרפת) במועדון השמש Club Du Soleil (פינגווין גם מוכרים), ורכב למשפחתה. אמרה שיצא לה 700 לאדם זוג ו-2 ילדים, חופשה כמעט כמו קלאב מד.
&nbsp
המון אפשרויות, רק תבחר מה מתאים לך.
בהצלחה ושנה טובה.

משהZ

New member
הציפיות שלנו

תודה מרסלו על התגובה המפורטת
דברים שחשובים לנו:(על פי סדר חשיבות פחות או יותר)
1.החשוב לנו ביותר זה להנות ללא ספק (אך ששוקלד תפוז הגדירה חוויה מתקנת), וזאת הסיבה שכולם נוסעים (נו טוב כמעט כולם).
2.חשוב לנו הדרכה פרטית, ושתהיה ברמה גבוהה (מזל?)
3.קירבה יחסית לגונדולה (גם 500-600 מטר הליכה זה בסדר ואפשרי יותר אם זה הכרחי), אין צורך בסקי אין אוט.
4.חדר פשוט לזוג, רצוי עם מטבחון, מקלחת חמה או דוש (גם חם:) חימום לצורך יבוש לנעלים (לכפפות וכו'),
5.טיסה רצוי בלי קונקשן (חשש לאיבוד ציוד) אבל לא מאסט כמובן לקחת בחשבון שאנחנו מטיסים סט אחד של ציוד (לבדוק אם החברה גובה על זה כסף ולשכלל בעלות כרטיס הטיסה כאשר אנו משווים לחברה אחרת).
6.מחיר רצוי לא להגזים, בכל זאת חופשה שניה שלנו אני אומנם "מתקדם" יותר מזוגתי אך חבל להשקיע הרבה כסף על אתר שננצל רק עשירית מימנו
7.רצוי אתר לא עמוס מידי הכוונה בעיקר שהמסלולים לא נראים כמו "יציאת מצרים" כך היה בבנסקו (עקב מצב השלג פתחו רק 4 מסלולים וכל האתר גלש ב4 מסלולים שאחד שחור ואחד חוזר לעיירה...) דבר שדי הפריע לה ללמוד לגלוש עקב הצמדות של אנשים
8.רצוי אוירה נחמדה.

הכיוון הכללים (הכללי מאוד)
אנדורה גרנד
איטליה
אוסטריה?

אשמח להמלצות ספציפיות נוספות
בתודה מראש

רק לגבי אוסטריה

לדעתי, אם בוחרים באוסטריה, חשוב לבחור את האתר בזהירות ועם הרבה תשומת לב. הייתי מהמרת על זולדן או על זאאלבאך כאתרים שיש בהם יחסית הרבה מסלולים כחולים, אבל לא הייתי בשניהם אז אני לא יודעת להמליץ עד כמה הם מקושרים זה לזה וכו'. אם היא תעשה את אותו מסלול שוב ושוב יום שלם, היא עלולה להתאכזב. אתה צריך לבחור אתר שמתאים בעיקר לה - גם אם קצת פחות תאתגר את עצמך הפעם, זה לא רע. ובשביל לשפר את הטכניקה לא חייבים מסלולים שחורים. בכל מקרה אתם תהנו לגלוש ביחד.
(בן הזוג שלי הרבה יותר מתקדם ממני, והוא אמנם משנמך את עצמו בשבילי, אני מקווה שהוא לא סובל
)

למעלה