התיעצות אוכל

מתי התחילו לתת לה סטייקים?

מעניין אותי למה אחרי שבוע הפסיקו אם אוכל מרוסק, היא גידלה שיניים? למדה ללעוס?

ליבי777

New member
טעימות התחלנו מהרגע שנולד ואני לא

מדברת על כמויות אלא על טעימות קטנות ונוזליות. ככל שגדל הטעימות התגוונו. לא נראה לי מזיק. למה לא בעצם?

lulyK

New member
הרבה סיבות:

כי מערכת העיכול עוד לא בשלה. כי חשיפה מוקדמת (לפני גיל חצי שנה) עלולה לגרום לאלרגיות (שיכולות להופיע גם שנים אח"כ). כי בגילאים קטנים כל דבר שממלא מקום בקיבה על חשבון חלב אם או תמ"ל, עלול לפגוע בהתפתחות ובמאגרי הברזל. יש עוד.

ליבי777

New member
אני מדברת על טעימות לא על אכילה ממש

קצת מהרוטב של הסלט על הלשון לא עושה כלום. אני מכירה אנשים שפוחדים גם לעשות את זה. זה ממש מוגזם בעיני.

michal@gal

Active member
מנהל
גם טעימות ממש קטנות

בגיל מוקדם מדי, יכולות לגרום לאלרגיה להתפרץ. ויכול להיות שזו אלרגיה שלא הייתה מתפרצת בכלל, אם החשיפה הייתה בגיל יותר מאוחר.

lulyK

New member
כל אחד יכול להחליט לעשות מה שהוא

רוצה. עדיף לעשות את זה אחרי שמודעים להמלצות (שלא הומצאו סתם מהאוויר. הן מתבססות על נתונים אמיתיים).

hagitb1

New member
בדיוק היום חזרתי מטיפת חלב והאחות

אמרה לי שבגיל 5 חודשים אני יכולה להתחיל בטעיצות של פירות וירקות ואז בשאיפה שבחצי שנה המוצקים יחליפו את התמ"ל.

../images/Emo207.gifלגבי מוצרי חלב, יוגורט טבעי

למה בעצם אסור מבחינה מדעית לתת אותם בגיל נגיד חצי שנה? לפני יומיים אכלתי יוגורט רגיל טבעי ועמית ממש הסתכל, אז נתתי לו ממש על קצי כפית והוא נורא התלהב, יתחיל לקפוץ בהתרגשות ולפתוח פה ענק. אז נתתי לו7 עוד כמה מריחות קטנות וכשהפסקתי הוא בכה מעצבים. אז למה לא?

ליבי777

New member
מישהי נתנה הסבר בשרשור קודם שהיה

תנסי לאתר. אני התחלתי לתת בגיל 7 חו'.

למעלה