התינוק שלי לא ישן...

rmmiri

New member
התינוק שלי לא ישן...

הי חברות, רציתי לבדוק, אולי כאן אוכל לקבל סיוע נפשי או טיפים ליעול... אמיתי עוד שבוע וקצת יהי בן 5 חודשים (בע"ה). תינוק חמוד, חייכן, ערני, גדול יחסית (בערך 9 ק"ג), בהנקה מלאה. הכל טוב ויפה חוץ מהשינה... מאז שנולד יונק כל שעתיים שלוש ביום ובלילה. לפני כחודש וחצי התחיל כבר לעשות הפסקות של 5-6 שעות בלילות ופתאום משהו קרה... ולא נראה לי שהוא רעב...מה זה יכול להיות? כאבי בטן? רעב? שיניים? אף? הוא מתעורר כל חצי שעה-שעה בלילה. אני או בעלי מרימים אותו, מערסלים קצת, לפעמים נותנים מעט מים או תה והוא חוזר לישון. לאחרונה מסכים לקחת מוצץ (מעט בלילות). כששום דבר לא מרגיע, אז הנקה. גם ביום הוא לא מרבה לישון (מאז שנולד) ישן כ-3 פעמים במשך היום, בין חצי שעה לשעה כל פעם. איך לדעתכן ניתן לפתור את בעיית השינה? למי לפנות? מה לעשות ומה לא לעשות? כל עצה/הפנייה/הרגעה ייתקבלו בברכה תודה רבה מראש לכל עונה, שבוע נעים ורגוע שלכן, מירי (ביחד ננצח1)

זה הגיל ../images/Emo3.gif

גם תינוקות שכבר ישנו היטב בלילה נוטים להתחיל להתעורר יותר סביב גיל חמישה חודשים. לא ממש יודעים למה. לנו מה שעזר היה לינה משפחתית. אני שמה "בטן אל בטן" וישנה בנעימים, אבל ברור שלא לכל אחד זה מתאים. נייטי אלופה בזה (כלומר, כיש ילד שמשתף עם זה פעולה
) היא בטח תקשר לך אחר כך הודעות על יועצת השינה שלהם. אני די גרועה בעצות בתחום מלבד שה
עושה את שלו.

rmmiri

New member
צרת רבים חצי נחמה... תודה שענית לי../images/Emo6.gif

נראה לי שבסופו של דבר לא תהיה לי ברירה ואעבור ללינה משותפת, השאלה כמה זמן זה ייקח? אולי ככה בכלל לא ארדם... בנתיים בעלי איתו בלילות ומביא אותו בעיקר להנקות ושננו גמורים. תודה לך מתוקה, הרגעת אותי קצת, יש תקווה שעוד מעט זה יפסק...אולי לא לגמרי, רק קצת לפחות... נשיקות לך, למנטוס ולכל החבורה

דיא

New member
מעבר למה שכתבתי בעבר

בגיל הזה, למרות שהוא לא קטן בכלל, אבל הוא יונק, לא כדאי לתת מים או תה, במיוחד אם את אומרת שהוא מתעורר הרבה. עדיף כבר לתת לו לינוק, דבר שימלא לו קצת יותר את הבטן. בנוסף, לעשות תורנויות - אין שום טעם ששניכם תהיו מתים מעייפות. אם את מצליחה לשאוב תתני לאבא פעם בכמה ימים להיות אחראי לכמה שעות, שתוכלי לצבור שעות שינה רצופות. העניין הזה של "הוא מביא להנקה" הוא מקסים, אבל לא פרקטי (מלבד החלק של "אם אני ערה אז לפחות שגם הוא יהיה"). זו תקופה קשה ומתישה, ולצערי לא עוברת כל כך מהר. צריך לנשום עמוק, לישון מתי שרק אפשר, ולדעת שזה עובר, בסופו של דבר.

rmmiri

New member
התשובה שלך מאוד מעודדת

הי דיא, הקטע של "מביא להנקה" זה שפעמים רבות הוא מצליח להרגיע אותו גם ללא הנקה בעזרת מוצץ ונידנוד, כך שאני יכולה לישון ברצף שעתיים ולפעמים שלוש ולא כדי שגם הבעל המקסים שלי לא יישן... הוא נרדם מהר ולי אחרי כל התעוררות לוקח הרבה זמן להירדם ואני פשוט לא מספיקה להירדם בין לבין ונשארת ערה ועייפה בימים ובלילות. כבר פעמיים חליתי, כי הגוף חלש מעייפות (ואני בדרך כלל מאוד בריאה, בקושי חולה פעם בשנה, אם בכלל, טפו טפו טפו). אני לא מתבכיינת, אני מאושרת בחלקי, יש לנו תינוק מתוק ואני מודה על כל רגע שהוא איתנו והוא שלנו. רק רוצה קצת לישון כדי ליהנות יותר ממנו ומאחותו המתוקה ומהבעל שמוזנח לאחרונה בצורה שקשה לתאר... תודה רבה רבה לך על העצות ועל היחס. היום נשתדל להסתדר ללא התה/מים. רוצה שאכתוב ברומנית? (סתם, אני לא בטוחה שאצליח, שוכחת כל שנה יותר ויותר כי אין שימוש בשפה) מירי (ביחד ננצח1).

rmmiri

New member
הי

דיא, בהמלצתך לא נתנו מים או תה בלילה. במקרה או לא, אמיתי ישן יותר טוב (קם לינוק כל שעתיים-שלוש) ולא כל רבע שעה. זו התקדמות משמעותית... תודה רבה לך נשיקות מירי

נעיתה

New member
את נשמעת טוב יותר../images/Emo199.gif

אני בעד להכין סטוק קטן במקפיא ולנסות להתחלק בלילות עם בקבוק , זה יעזור לך להתאושש קצת

למעלה