התינוקת שלי נושכת

yaeliz22

New member
התינוקת שלי נושכת

יש לי תינוקת בת 11 חודשים, עדיין יונקת. בחודש האחרון היא התחילה לנשוך אותי. בהתחלה זה היה רק בהנקה ורק לפעמים, ועכשיו זה התחיל להיות ככה שכל כמה דקות היא מסתערת במהירות שקשה לעצור, ונושכת כל פלג גוף חשוף שלי שהיא רואה - ידיים, רגליים, צוואר. יש לה כבר שיניים גם למעלה וגם למטה ככה שזה מאוד כואב. מהתחלה שהיא היתה עושה את זה, נהגתי לפי מיטב ההמלצות - הרחקתי אותה ממני ואמרתי לה ´אסור לנשוך!´ בקול כועס. לפעמים אני לא שולטת על עצמי מרוב כאבים וממש צועקת עליה שזה אסור. אבל זה לא עוזר. היא מחייכת חיוך מלאכי ועושה לי ´לא´ עם הראש. וזה לא מפסיק. ניסיתי להתעלם ממנה כשהיא עושה את זה, לתת לה תשומת לב בזמנים אחרים, וזה לא עוזר. היא נושכת גם כשהיא על הידיים וגם כשאנחנו משחקות, ככה שלא נראה לי שזה קשור לתשומת לב. היא מקבלת המון תשומת לב. היא נושכת בעיקר אותי, אבל לפעמים גם אחרים. ניסיתי לתת לה דברים אחרים לנשוך, אבל היא לא מצאה אותם אטרקטיביים כמוני. זה מאוד מפריע לי כי אני כבר כמעט נרתעת ממגע שלה מפחד הנשיכות. מה לעשות?

פלגיה

New member
קודם כל תמשיכי בהתנהגות שלך

ותרחיקי אותה בעקביות בכל פעם שהיא נושכת. מעבר לכך - היא אוכלת "אוכל אצבעות"? מוצצת מוצץ? את מצחצחת לה שיניים?

yaeliz22

New member
תודה על התגובה

היא אוכלת כמעט הכל, אני כבר לא מועכת לה מאכלים. לא יודעת אם זה קשור - היא מאוד רזה ואף פעם לא אוכלת הרבה. מוצץ היא לא רצתה כבר מגיל ארבעה חודשים, ואני מנסה לצחצח לה שיניים, זה לא בדיוק הולך אבל היא אוהבת לשחק עם המברשת בפה. הבעיה שההתנהגות נמשכת כבר המון זמן וזה לא נראה שהתגובה שלי משפיעה עליה בכלל

פלגיה

New member
לי זה נשמע עודף נשיכות

ואולי יש כאן קושי תחושתי בפה, שצריך לטפל גם בו.

הקטנצ'יק שלי בדיוק באותו הגיל

גם עדיין יונק וכבר חודשיים בערך נושך אותי, בעיקר בסוף יניקה או סתם כדי לשחק, באותו הרגע אני כועסת עליו, מחליפה לו את הפיטמה למוצץ ואם הוא שוב נושך כאשר אני מחזירה אותו לינוק, אני מסיימת את ההנקה. שמתי לב שהוא בעיקר עושה זאת כדי לשחק.. מצחיק אותו שאני כועסת עליו, הוא יודע שזה אסור וצוחק... מתוקים הקטנטנים האלו
נראה לי שלב בהתפתחות ולא יותר מזה - אל תלחצי !

למעלה