התייקרות מעניינת...

התייקרות מעניינת...

הלילה זינקו מחירי הסיגריות בכ-2 ש"ח לחפיסה.. המטרה העיקרית - הפחתת ציבור המעשנים - בעיקר בקרב הנוער.. המטרה העוד יותר עיקרית - האוצר צופה הכנסה נוספת של כ-700 מליון שקלים בשנה.. בעד או נגד?

פאמקי

New member
בעד. ו... נגד.

אם זה יגרום לאנשים (ובעיקר לנוער!) להפסיק לעשן, אני בעד. אך ברור שלא כך הוא המצב. אנשים מעשנים כי הם מכורים ולא בגלל שהסיגריות כל כך זולות. לעשירים, שני השקלים הללו, לא יזיזו את קצה הציפורן. כך ששוב, הניפגעים העיקריים זו השכבה החלשה, הענייה. אז אני נגד- עד שיוכיחו שזה גרם להפסקת עישון
.

בעד כי

למרות ההתמכרות אפשרי להפסיק, ואני אומרת את זה מניסיון. אני שלא היה מצב שאני בלי סיגריה בפה, הפסקתי. אז המשקל קצת עולה, למרות שאחר כך הוא גם יורד, וקצת קשה, וקצת עצבנים,, אבל בהחלט אפשרי. אז כשאני רואה אנשים שקשה להם לקנות אוכל, אבל מוכנים להוציא 500 ש"ח בחודש על סיגריות- אני אומרת שזו בחירה שלהם. הוצאות על סיגריות הן לחלוטין בחירה של האנשים. אם זה יגרום להם להפסיק- הלוואי. ועל אף שבת הזוג שלי היא מקבוצת המעשנים, אני בעד!

ומזוית אחרת..

נניח שבאמת המון אנשים יפסיקו לעשן או "יבזבזו פחות כסף על סיגריות" - אז משרד האוצר לא יקבל את ה- 700 מליון ש"ח לשנה - מהיכן הם יגבו את זה אז?.. מה יהייה הצעד הבא של משרד האוצר?.. אז אני מקווה שאנשים ימשיכו לקנות סיגריות - שכולם יקבלו את מה שהם רוצים..

שיוותרו על וולבו וכל ההנחות והפינוקים

שלא לדבר על המשכורות המטורפות של כל הפוליטיקאים ואז יהיה כסף!

שהם יוותרו??

לשם כך הם הטילו את המס - כדי לא לוותר... והנה ציטוט מהפורום של Ynet שנכתב ע"י אחד הגולשים - "לכל החברים שחושבים כי מהלך זה נועד לשרת את בריאות הציבור אני יכול לבשר-טעות גדולה בידכם. העלאת המס נועדה להעלות את הכנסות המדינה על גבם הצר של המכורים שרוב הסיכויים לא יפסיקו לעשן עקב העלאת המס והמחיר. הדבר היחיד שיקרה הוא שמשפחות הפשע יזהו את הפוטנציאל בהברחת סיגריות שעתה הוא משתלם שבעתיים וסוג זה של עבריינות ישגשג על כל נספחיו(מאבקי כח,רציחות,עבריינות רחוב וכו')." אני בהחלט מסכימה! נשמע מאוד הגיוני..

נגד!!!!!!!!!!!

במובן הכיס פוגע בי....... במובן הכלכלה רבותי אינפלציה זה דבר טוב למשק ??????????.

אשה9

New member
אז ככה

הסגריות התייקרו והדלק הוזל, אני בעד לעשן דלק

למעלה