התייצעות

זה לא בדיוק ככה

במרפאתו הפרטית הוא מוכר ניתוחים בכל מחיר, ממש כמו איש מכירות, וכל בעיה שיש למישהי מבטיח שהניתוח יפתור אותה. זה מה שאני לא אהבתי. ותה"ש זוהי מרפאה עם יחס מחפיר למטופלות ולכן לא ממש מתלהבת לחזור לשם, מקווה שאוכל להרשות לעצמי להימנע מכך. ומי שצריכה ניתוח צריכה ניתוח, דיכוי זה לא תחליף לניתוח. אתן לא צריכות לתרץ את התנהגותו, הוא גם לא שונה מרופאי נשים אחרים שנתקלתי בהם (כך זה היה כשהייתי בהריון ורציתי לעשות בדיקות, וקיבלתי יחס שונה לחלוטין כשבאתי דרך הקופה ובאופן פרטי, ועכשיו אני חווה את זה בנושא האנדו ואני כבר לא מופתעת כמו בהתחלה), משום מה זהו זן חמדני במיוחד של רופאים.

galias3

New member
Doctors are not different species

With all the ideals in our mind about doctors, I think it is a very old fashion conept... Doctors today push us to do everything private in order to sponsor their good life. Medicine today unfortunately is no different than any kind of business. The sad part is that it is us and our bodies and pain that involved in the middle of this.... I had laparoscopy before and somehow didn't feel better after, maybe even worse. Therefore, now after 5 years when Suriano tells me I need to have another one I take my time to think. We should not always blindly believe or trust what they say.... My mother thinks he only wants money so pushing to this direction... It is very confusing. But it's not only him. Also Dr. Bargabel from Gastro wanted me to come to his private clinic to do the colonoscopy. Let's don't be naive, if they have opportunity to make money on our account they do that. The question is only if to believe them or not

זואילי

New member
אז זה ברור! והנה גלים פירשנה

את התשובה. בתה"ש צריך לתת דין וחשבון. יש נהלים (גם אם הם מעצבנים/מפגרים וכו') וסדר מסויים לדברים. ויש קיצורי דרך לאותה מטרה בפרטי. לעיתים הדרך הארוכה דווקא יכולה לגרום להקלה (אם הדיכוי עזר). לעיתים לא. אני מבינה מאוד את הרגשתך ובטח זה לא ממש עוזר כשאת מרגישה כ"כ לא טוב. אבל אם אין לך את האופציה הפרטית (גם לי לא הייתה) - אז יש פה ברירה במצבך? הכעס על האיש לא נראה לי רלוונטי אחרי שמובן מאיפה הגיעו התשובות השונות שקיבלת.

אמאעדי33

New member
אני לא כועסת !

אני מתוסכלת, מאוכזבת...התחננתי שיעזור לי... אני מבינה את הבעיה של הרפואה הציבורית מול הרפואה הפרטית אבל אני במצב כל כך קשה שציפיתי שמישהו יעזור...

זואילי

New member
אמאעדי יקרה

עד כמה שזה נורא, אנחנו לבד מול המערכת. כל רופא יהפוך עולמות אם מדובר בבתו או אישתו או אמו וכו'. אנחנו רק פציינטיות. כל הזמן ריצות וטירטורים, גם בשביל הטיפול בנו וגם בשביל הצעד הבא. זה מתסכל ומעצבן ומעליב ולא תורם למצבנו הכללי בכלל, אבל זו מציאות מחורבנת שאין לנו ברירה אלא להתמודד עמה.

galias3

New member
No must

How can a doctor tells you what you must do? it is up to you, he can only recommend. I refused to take the injection and insisted on pills, I have my own reasons and I was not forced, they just told me it might be not as efficient. We can go to Tel Hashomer and still decide what we want and what not!....

זואילי

New member
גליה, אני מסכימה איתך בעניין זה

גם אני סירבתי לבדיקה שלא מצאתי בה טעם למרות שהוצעה, וסירבתי להיכנס לנושא ההריון שבועיים לאחר הניתוח, וסירבתי לקבל דיכוי בגלולות אחרי הניתוח. בדיוק כמו שכולנו מציעות פה מנסיוננו וכל אחת בסופו של דבר מחליטה מה היא עושה עם גופה ובריאותה.

galim29

New member
גליה, את אדון לעצמך

או יותר נכון גברת... כל אחת צריכה להיות עם מספיק חכמה כדי לדעת שההחלטה הסופית היא שלה. אין לאף אחד בעולם זכות להחילט על הגוף שלך. וזה משהו שהוא אמור להיות מובן מאליו ואם לא אז זה חמור מאוד. דם סוריאנו, כשאומר את דבריו הם בגדר המלצה וכל אחת צריכה לקבל או לא לקבל.

חלי80

New member
אני חייבת להגיב לכן

אני יתחיל מזה שלא אמרתי שד"ר סוריאנו לא מקצועי או שנתן לי יחס לא טוב אלה להפך הוא ישב איתנו שעתיים כמעט ולא הפסיק להסביר ולענות לכל שאלה ששאלנו. שהייתי אצלו במרפאה הפרטית הוא באמת נתן לי תחושת ביטחון ואימון שזה שאני יושבת מולו יודע מה הוא אומר לי ובמיוחד שאתן לא מפסיקות לשבח אותו. לכן היה לי מוזר מאוד בהסבר שלו בשינוי פרצוף מי שבועיים לפני "את חייבת לעשות ניתוח וכמה שיותר מהר" אל שבועיים אחרי "עדיף שנתחה את הניתוח בעוד חודשיים מכוון שלקחת דקפפיל וזה לא טוב לגוף שלך" זה מה שעצבן אותי השינוי הקיצוני שלו אי התמדה בהסבר וממה שהוא אומר. הייתי חייבת להגיד את העמדה שלי לגביו

ultras plo

New member
חלי-גם אני שמעתי על פנסקי מרדכי טובות

אומרים שהוא בן אדם מקסים ורופא נשמה שלא רודף בצע ועושה עבודתו בנאמנות. דודה שלי עובדת בקופת חולים וסיפרה לי גם שמדברים עליו רק טובות.

לוואנדר

New member
עצה שלי אלייך

ממליצה לך בחום לבדוק אפשרות לעבור ניתוח דרך ד"ר פנסקי מרדכי שעובד גם עם כללית מושלם(באם את בכללית) בעלות השתתפות של כ- 1500 ש"ח בלבד- מדובר ברופא שעובד לשם הרפואה ולא לשם הפרסום+ הכסף + והאגו. מאוד מאוד מומלץ! לוואנדר יעידו על כך עוד בנות של הפורום

חלי80

New member
תודה לוואנדר

אבל לשמוע עוד שם של רופא חדש מספיק לי. וזה לא עניין כספי של 1500 ש"ח יש לי תור לניתוח עוד חודשיים ואני מקווה שיהיה טוב תודה בכל אופן

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo41.gif דעתי

רופא צריך לתת את חוות הדעת המקצועית ביותר רופא צריך להמליץ על דרך הטיפול הנכונה ביותר והטובה ביותר עבור המטופלת ולא משנה באיזה סיטואציה הם נפגשו. ההבדל היחיד אותו אני יכולה לקבל בין פרטי לציבורי הוא בזמינות הטיפול. סה טו.

רק רגע בבקשה

לפני שהולכים רחוק כל כך עם השערות שאין להן ממש בסיס מוצק במציאות ופוגעות בשמו של מישהו (במקרה זה סוריאנו), כדאי גם לזכור דברים אחרים.אני מכבדת כל חוויה שמישהי פה עברה. אין לי ויכוח עם חויה כזו או אחרת. אבל לכתוב פה שאולי סוריאנו קיבל מישהי בגלל שהיא שילמה לו מתחת לשולחן זו הכפשה שחבל שבכלל נכתבה. אני פגשתי אותו בקליניקה הפרטית ואח"כ החלטתי ללכת לתה"ש. דבריו היו זהים, הציע לי טיפול זהה בשני המקומות וממש לא הרגשתי שהוא מנסה לדחוף אותי לבחור באופציה של טיפול וניתוח בקליניקה. הוא אכן הבהיר שיש לבחור בין השניים ולא לדלג. וזה מאד הגיוני והגון לדעתי. נותחתי בעבר ב"אסותא" ולא על ידיו ולפני כשבוע נותחתי בתה"ש. לו הייתי יודעת אז מה שאני יודעת היום, הייתי בוחרת מלכתחילה בתל השומר. ובואו נזכור שעד לפני כמה שנים לא הייתה בכלל מרפאה של טיפול מיוחד באנדו. וזה מאד חשוב ומאד לטובתינו שיש אחת כזו. גם אם היא לא מושלמת. ומאחוריה עומד האיש שהקים אותה וזה לא משהו שעושים כשלא איכפת או כשרק הכסף מדבר. גם אם יש לו לפעמים בעיות בתקשורת בין אישית, הוא מאד איכפתי ויש לו גם צד מאד אנושי ומאד קשוב. אני לא חוויתי ממנו יחס שונה בקליניקה ובתל השומר וכשהיה מתח ואי שביעות רצון, הבעתי את זה וישבנו ודברנו.רציתי להזכיר את זה ולו רק למען אותן נשים ש"רק" קוראות פה ולפניהן עומדת ההחלטה להיכן ולמי לפנות. וכל זה כשאני בכלל לא מזכירה את המובן מאליו-אין רופא מקצועי יותר ממנו בתחום הזה. הלוואי שנרגיש כולנו יותר ויותר טוב ופחות נזדקק לרופאים בכלל, אניש.

ר ו מ י ה

New member
לא מסכימה

נשים פה כתבו מחוויתיהן. נשים פה סיפרו מה קרה להן. גם אם לך, כמו לרבות אחרות , היתה חוויה טובה, אין מקום בעיני להפחית מחוויתה של אחרת. חשוב שכל דעה תשמע כאן, גם אלו הפחות מחמיאות.

אחיות יקרות-כאחת שעברה מס' רופאים-לצערי כל

הרופאים אותו דבר. הכסף עומד לנגד עיניהם. עברתי הפריות והייתי אצל מס' רופאים. אכן יחס ציבורי ויחס פרטי הוא שונה לאין ערוך. חייבת לספר שהיה רופא אחד שחשב שבאתי באופן ציבורי ואמר לי בגסות שהוא פעם ראה מישהי שחתכו לך את האגן בגלל אנדומט'. כששמע שבאתי בכלל בפרטי שינה את גרסתו ופתאום נטף דבש. ואני מדברת על רופא מפורסם וגדול. אין מה לעשות. הרופאים מזמן כבר שכחו את שבועתם כשקבלו את תעודתם. ידוע לכולם שמשכורת בבית החולים אינה מגיעה לשליש מהכסף הפרטי שהם עושים. תנסו לבקש מרופא במרפאה ציבורית שיכניס אתכם לתור או ממזכירתו? יגידו לכם שאין מקום ואי אפשר. ברגע שתגידו לרופא שאתם באים בפרטי הוא יחכה לכם בכליון עיניים. וידוע לכולנו שהכסף מדבר. זו כל התורה.

למעלה