התייצעות

חלי80

New member
התייצעות

חשבתי וחשבתי אבל החלטתי לשתף אותכם במה שעברתי לפני שבועיים. ב11.11 היה צריך להיות לי ניתוח וכשהגעתי ב-5.11 לטרום ניתוח כאשר חיכיתי ד"ר סוריאנו אמר יש בעיה עם הניתוח שלך תחכי אני יבדוק ואז תכנסי אליי. בקיצור הוא שעה אפילו שעה וחצי דיבר ותוך כדי הדיבור שלו אני מבינה שאני לא נכנסת לניתוח שאמור להיות עוד שבוע. וההסבר שלו היה כך לכן אני חייבת להתייצץ איתכם כי הוא דחה לי את הניתוח בחודשיים כן כן אני תולשת שערות כי חשבתי שאני יהיה כבר אחרי. כל העוגמת נפש, כל הדילמות, המוכנות לניתוח ומצבי רוח כבר נמאס. אז בקצרה... שבועיים לפני שהגעתי אליו ב17.10 הייתי אצלו במרפאה פרטית עם ציסטה בגודל של 7 ס"מ וCA-125 של 38.5 ואם זריקה של דקפפטיל יומיים לפני ובמרפאה הפרטית שלו הוא אמר שאני חייבת לעשות את הניתוח כמה שיותר מהר ואיך חיכתי שהיא תגיע לגודל של 7 ס"מ כשהגעתי לשיבא בדיוק אחרי שבועיים הייתי עם ציסטה של 9 ס"מ וCA-125 של 435 הוא אומר האם לקחתי את הדפטטיל אני חייבת לקחת 3 חודשים ואז לעשות את הניתוח כדי שהניתוח יהיה יותר קל ואולי הציסטה גם תקן. כי גודל של 9 ס"מ זה כבר ניתוח די מסובך. ואני ובעלי עומדים מולו חסרי אונים לא יודעים מה להגיד לו ורק מבינים שעוד שבוע אין ניתוח . מה דעתכם? הוא הסביר או שאני לוקחת דקפפטיל 3חודשים לפני הניתוח או 3 חודשים אחרי הניתוח (למרות שאני רוצה להכנס להריון). מה שמטריד אותי הכי שהוא אמר שבועיים לפני זה במרפה הפרטית שלו דברים אחרים לגמרי. מה שהרגשתי שמישהי שלמה לו מתחת לשולחן אם כל הכאב וכמה שאתם אוהבים אותו כי אני הייתי אחרונה בתור וכל הזמן שהוא אומר לי שאני לא נכנסת לניתוח הוא מחפש תיק של בחורה אחרת ממש בלחץ ומטריד כל שניה את המזכירות שלו. זה ההרגשה שיצאתי מהמרפאה

ליאל ד

New member
לגבי הציסטה

ככל שידוע לי (בעלת 2 ציסטות לשעבר בגודל 10-11 ס"מ כל אחת ו-CA125= 713) - אז כשמדובר בגדלים כאלה כמו שלנו, אז נוטים לנתח כמה שיותר מהר - כדי למנוע ניתוח חירום. אבל מצד שני, לפני הניתוח לא הייתי מאובחנת כאנדואית, כך שלא דיברו איתי על דיכויים שיכולים להקטין ציסטות. האם יש לך ציסטות רגילות או שוקולד (אנדומטריומות)? כי אני יודעת שדיכויים לא משפיעים על ציסטות שוקולד.. ולגבי הגישה של סוריאנו - עוד לא יצא לי לבקר בתה"ש או בפרטי אצלו - אז אני לא יכולה להיגד לך כלום.. חוץ מאשר להסכים איתך שדחיית ניתוח - זה פשוט סיוט נפשי ופיזי (לצערי גם לי יצא להתמודד עם דחייה קטנה עקב תקלות טכניות)..

זואילי

New member
וסתם ככה, בעניין ../images/Emo211.gif

הלוקרין הידוע פה לשימצה, הקטין לי את השוקולדים ואחרי חצי שנה העלים אותן. ולפני הלוקרין, מגיל 16 נטלתי מליון סוגים של גלולות בצורה הרגילה ולא היו ציסטות בכלל. (הסוג הראשון, "דיאנה" המשמינה היו בגלל ציסטות, אבל אני בספק אם אז ידעו אם הן גם היו צ'וקולטות). כרגיל - כל אחת ודיכויה היא.

איזה יחס מזלזל

ולדבר בשתי לשונות, פעם כן ניתוח, פעם לא ניתוח, ממש לא יאומן. השיקולים שצריכים להנחות רופא כשממליץ על ניתוח או על כל טיפול הם מקצועיים בלבד, וזה לא אמור להיות פונקציה של הכסף שאמור לקבל, אני ממש מרגישה גועל מהסיטואציה, הזו וגם לא הייתי סומכת על רופא כזה בחדר ניתוח, כי זה ברור שמה שעומד לנגד עיניו זה לא בריאותה של המטופלת. פשוט איכססססססססססססס

חלי80

New member
רציתי להגיב

רציתי להגיב אחרת בזמן שישבתי מולו רציתי לעמוד על שלי ולהגיד שלא מעניין אותי אני מחליטה לעשות את הניתוח ויהי מה. אבל פחדתי שבזמן שאני רדומה הוא לא יעשה את הניתוח בצורה מושלמת ואז גם עשיתי ניתוח לשווא בגלל שאם הוא לא ינקה אותי כמו שצריך אז זה יכול לגדול שוב. לכן לא היה לי מה לעשות או להגיד פשוט לשתוק ולהנהן

ר ו מ י ה

New member
לשתוק ולהנהן?

זכותה של חולה להבין וזכותך לשאול ע"מ לקבל תשובות. הרי אין אנו יכולות לספק תשובות במקום סוריאנו, אלא רק לשער... מתקשה להגיב על ההתנהלות, אך סיפורך מזכיר את סיפורה של גולשת אחרת אני חושבת אמא של עדי. אני ממליצה לך לבקש הבהרות מהמקור שיכול לספק לך אותן הכי טוב . מבינה את האכזבה

זאת בדיוק הבעיה את צריכה אותו ולא להפך

אבל זה שהוא מנצל את זה ככה לטובתו זה לא בסדר. הייתי אצלו במרפאה הפרטית, וכמובן שהמליץ לי על ניתוח, אבל אני לא אהבתי את הטיפוס ולקחתי מהיעוץ שלו את מה שטוב בשבילי ואני ממש לא מתייחסת לדבריו כתורה מסיני, אבל אני מבינה שהוא מנתח מאוד מוכשר למי שבאמת זקוקה לניתוח, לכן אין לי מושג מה לייעץ לך, חוץ מלשלוח לך איחולים לבריאות והריון וחיבוקים וירטואליים.

חלי-הוא בחו"ל לכן לא עשה לך את הניתוח וחוץ

מזה גם אני הייתי אצלו בתה"ש וגם בפרטי. וכמו שנראה לי הוא שש לעשות ניתוחים באופן פרטי. יש עוד רופאים טובים ותעשי אצלם. אל תחכי לו.

חלי-הוא בחו"ל לכן לא עשה לך את הניתוח וחוץ

מזה גם אני הייתי אצלו בתה"ש וגם בפרטי. וכמו שנראה לי הוא שש לעשות ניתוחים באופן פרטי. יש עוד רופאים טובים ותעשי אצלם. אל תחכי לו.

חלי80

New member
אני לא מחכה

אני פשוט רציתי לנתח לא חשוב מי. למרות ששמעתי עליו דברים פה על המקצועיות שלו. זה בטוח לא בגלל שהוא בחו"ל. תודה לכולם

לא נעים לשמוע שוב ושוב על ד"ר סוריאנו....

שמשתנה כל כך כשזה בפרטי או בציבורי
וחבל כי הוא, מסתבר, ה- מנתח לבעיותינו.

galim29

New member
אני מהבודדות עם הרבה סימפטיה אליו../images/Emo140.gif

הגעתי אליו דרך המרפאה והיחס שלו אלי היה נפלא. חשוב גם להגיד את הדברים הטובים שיש עליו ויש לא מעט גם מהצד הזה. מבחינה מקצועית הוא בין הטובים בתחום אם לא המוביל. מבחינת היחס? קראתי הרבה שרשורים של נשים שפגשו את הצד הפחות נעים שלו. אני עדיין לא פגשתי את הצד הזה ולשמחתי עד היום הוא מעניק לי יחס נפלא, עונה לשאלות, זמין תמיד לעזרה וכל מה שפניתי אליו עד היום קיבלתי מענה מהיר ואמפתי. יש עליו המון עליהום לאחרונה ולכן חשוב לי לצאת ולהגיד שיש לו צד מאוד נעים ותומך מעבר למקצועיות. מה יש?
שתהיה גם דעה חיובית פורום מדי פעם..
יש עוד כמה כמוני שנהנות מיחס מצוין ולא בפרטי.

זואילי

New member
הדיון הקבוע...

כל כמה זמן אנחנו מגיעות לשירשור המוכר הזה... ציבורי מול פרטי, סוריאנו כן או לא. לדעתי סוגיית המקצוענות היא ראשונה. כי מישהו אמור לנתח אותנו ואם לא נסמוך על המנתח אז אבוי לנו. כולנו נדדנו מרופא לרופא, אם במשך שנים או חודשים. עד שמוצאים. גם אני אמליץ לכל מי שצריכה לעבור לפה' לטיפול באנדו - לעשות את זה רק אצל סוריאנו. פרטי או ציבורי (זו כבר שאלה כלכלית). לגביי - הוא היחיד שהתייחס אלי ברצינות, הוא היחיד שידע לענות על שאלות, היחיד שיודע אנדו מהו (למרות שכמובן, הוא לעולם לא ידע מה זה כאבי אנדו), הופניתי לבדיקות הנכונות (ואני בחרתי איזה בדיקות לעשות ואיזה בדיקות אין מצב שאעשה) הוא היחיד שטיפל במה שהיה צריך ומה שהיה יכול לטפל. הוא היחיד שגם ראה מולו את הרצונות שלי וקיבל ע"פ זה שיקולים במהלך הניתוח. ואם כל אחת מודעת למצבה ויודעת כל מה שאפשר לדעת על אנדו - אז גם יש עם מי לדבר. ואז מגלים שהוא איש נחמד בסופו של דבר.

אז איך את מסבירה את היחס שלו לבנות אחרות?

מה כולנו מדמיינות?? והשאלה אם ניתוח פרטי או ציבורי אינה רק שאלה כלכלית כמו שאת חושבת אלא גם איכותית, דהיינו בציבורי ישנן "פתאום" שיטות אחרות לטיפול במחלה ולא ישר ניתוח, נו באמת. אנחנו אומנם חולות אנדו אבל זה לא מחק לנו את המוח, ואנחנו יכולות לקלוט כשמשחקים בנו.

galim29

New member
אף אחד לא אמר שאתן מדמיינות

אבל יש לאיש גם צדדים חיובים וחשוב להגיד גם אותם. בדיוק כמו שאתן חושבות עליו שלילית יש גם כאלה שיש להן דעה חיובית עליו.

לא מכירה את ד"ר סוריאנו,חוץ מבכנס שהיה מזמן

לא ראיתיו (נו טוב, בתמונות של הפורומים
) אז בטח שאיני יכולה לומר דברים טובים ו/או רעים עליו... פשוט הבנתי מהבנות שה
יחס
שלו שונה מהפרטי לציבורי (וכמובן שהוא לא היחיד ויש עוד כמותו בכל התחומים). ברור שניתוח יהיה מהיר יותר אם משלמים
בפרטי ובציבורי צריך לחכות יותר.... אבל.. היחס צריך להיות אותו יחס! אם שואלים שאלות, להקשיב ולענות לעניין, גם אם זה בציבורי, להסביר בצורה נעימה את מה שצריך להבין... וזו לא תורה מסיני, יש רופאים ש(גם) כשהם מטפלים בציבורי, הם יודעים לתת מענה כנדרש. ונכון, הרבה מאוד פעמים זאת כימיה בין הרופא למטופל וזה משתנה בין פציאנט אחד למשנהו. אז יכול להיות שאני טועה בהבנתי לגבי מה שבנות כתבו כאן לאורך הפורום ובעצם הכל כאן (גם) עניין של כימיה...ואז ראו הודעתי זאת כמבוטלת
.

זואילי

New member
אין לי הסבר

אינני יכולה לדעת מה מתחולל בראשו. מדוע לא שאלתן אותו בעצם? אני לא אומרת שהסיפורים שלכן הם פרי הדמיון. ממש לא. אבל נראה לי שכשיושבים מול מישהו שהיום אומר X ומחר Y, צריך לשאול אותו למה כוונתו, או לפחות לבקש לקבל הסבר על ההגיון (אם יש כזה). כולנו ראינו בימים האחרונים איך חברתנו זק חיכתה ימים ארוכים לניתוח שלה, ככה זה בציבורי. בטח כשזה בכלל לא היה מתוכנן. את הניתוחים בתה"ש קובעים מראש ולא מהיום למחר. (לא מדברת על חירום כמובן) אני אומרת את זה אך ורק ממה שהבנתי שככה הדברים עובדים שם. ולא רק בהקשר לאנדו. לא מסכימה לטענתך בעניין האיכות ושיטות אחרות לטיפול. לאנדו יש את שיטת הלפה' והדיכוי. ולא משנה היכן תטופלי. ואם תנותחי ע"י סוריאנו - האיכות היא הטובה ביותר, וגם פה לא משנה אם שילמת או קיבלת השתתפות מהקופה. בהיסטוריה של הפורום נכתב רבות על המגמה לשלוח לניתוח בלי היסוס ועל היד שקלה על הסכין, ואז המהירות הייתה אישיו חם. לדעתי, הנושא המדובר כרגע הוא טווח הזמן שהתארך - מההמלצה על הניתוח ועד שזה קורה, והפחד מהדיכוי (מתופעות הלוואי) שמוצע בדרך לניתוח.

אמאעדי33

New member
אני שאלתי את ד''ר סוריאנו !

הוא אמר לי שברגע שהחלטתי להיות מטופלת בתל השומר אני חייבת לקבל את הזריקה, אחר כך לעשות כל מיני בדיקות (שכבר עשו לי כי אני כבר כמעט שנה חולה מאוד) ואז נחשוב על לפרסקופיה. הוא הוסיף שאני תמיד מוזמנת לחזור למרפאה הפרטית שלו ואז הדרך לניתוח קצרה הרבה יותר (בלי זריקה בשלב הראשון ובלי לחזור על בדיקות שכבר עשיתי !). אותי זה מקומם במיוחד שאני מרגישה במעמד חלש גם בגלל שאני מרגישה מאוד לא טוב וגם כי כרגע אין לי כסף לניתוח פרטי...

galim29

New member
מן הסתם החוקים שונים בין פרטי לציבורי../images/Emo4.gif

אני לא מבינה על מה המהומה. הרי ברור לגמרי שיש חוקים שונים בין פרטי לציבורי. בפרטי אנחנו משלמות הרבה כסף כדי לקבל את מה שמתאים לנו במהירות יותר גדולה ויותר אפקטיבית (בעצם כמו כל דבר שנשלם עליו פרטי, למשל רופא שיניים או כל רופא אחר...) ואילו בציבורי הרופאים כפופים לחוקי בתי החולים ומחוייבים קודם כל לעשות בדיקות ולנסות אופציות אחרות. מי שלא מוכנה לעבור דרך הציבורי ויש לה אפשרות לשלם פרטי אז תקצר לעצמה את הדרך. אי אפשר לצפות מהרופא שיתנהג אותו הדבר מאחר והוא כפוף לחוקי בית החולים. אני חושבת שאנחנו קצת מאבדות את הפרופורציות. ומה לעושת שלרובנו אין כסף לשלם לפרטי (כולל אותי מובן) ולכן נאלץ לעבור את הבירוקרטיה של בית החולים.בסה"כ אני חושבת שיש לנו מזל גדול שלפחות מבחינה מקצועית נקבל את הצוות של הרופאים שנחשב היום מומחה בתחום עם מרפאה היחידה בארץ (והלוואי ויהיו עוד מרפאות שלא נצארך להסתמך רק על תל השומר) לטיפול והבנת המחלה.

למעלה