התייצעות

חלי80

New member
התייצעות

יש לי ניתוח עוד חודש ואני הייתי בתל השומר אתמול אצל רופאת פריון. יש לי 2 אפרויות או לעשות ניתוח ולהוציא את הציסטה בגודל 6.5 ס,מ או כמו שרופאת הפריון המליצה לקחת גלולות חצי שנה ולאחר שהציסטה יורדת לנסות להרות עם IVF האם יש אפרות לקחת את הזריקה שאתן לוקחות כדי לא לקבל מחזור ("דקא" אני חושבת) במקום גלולות ולעקוב אחרי הציסטה וברגע שהיא מגיעה לגודל קטן ואפשר לחיות איתו לנסות בו זמנית גם דקא וגם זריקות הורמונים כדי לעבור טיפולים. בנוסף יש לציין שאני לא ממהרת לניתוח כי רמת החיים שלי היא בסדר רק חסר לי הריון. אשמח לקבל תגובות שיהיה לכולן יום מקסים חלי

היי חלי

לדעתי את בהחלט יכולה לבקש לקבל זריקת דקפפטיל ולראות אם הציסטה תקטן, אבל קחי בחשבון שזה יכול לקחת מספר חודשים. תמיד תוכלי אח"כ לעבור ניתוח אם הציסטה לא תקטן. בהצלחה ותעדכני

חלי80

New member
תודה מיקי אבל...

נניח שאני לוקחת את הזריקה דקפפטיל כמה חודשים ולאחר מכן הציסטה תוקטן האם יש אפשרות להמשיך לקחת דקפפטיל ובנוסף גם הורמונים כדי לעשות טיפול פוריות? תודה חלי

לפי מה ששמעתי

יש סוגי טיפולים שבהם מקבלים זריקת דיכוי של דקפפטיל ובנוסף זריקה נוספת שתגרום לביוץ. אבל על זה יכולות לענות לך הכי טוב הבנות שעברו טיפולים.

מנסיוני

אני עשיתי טיפולים עם ציסטה של 5 ס"מ .. זה לא היווה בעיה מבחינת בטיפולים אבל בעקבות 3 מחזורי טיפולים הציסטה גדלה במהירות מוגברת בהחלט !!!! והגיע ל- 10 ס"מ והניתוח הפך להיות בלתי נמנע .. אם זו ציסטה מסוג אנדומטריומה אני לא בטוחה שיש כ"כ משמעות להקטנתה מעט ע"י דיכוי או גלולות ואז להפציץ עם הורמונים של טיפולים היא תגדל בכל מקרה לדעתי האישית תתייעצי עם עוד רופא פריון .. ..

חלי80

New member
אני רוצה להבין...

לפי הבנתי גדילת הציסטה נובעת מקבלת מחזור חודשי לכן אני בדילמה הי התייצעתי עם רופאת פיריון וגם אם זולטי מתל השומר ושניהם סוטרים אחד את השני ואני מרגישה כאילו אני צריכה להיות רופא לעצמי ולהחליט את ההחלטה. את הטיפולים שעברת קבלת מחזור רגיל או שלקחת במקביל דקפפטיל זה השאלה החשובה כדי שאני ידע אם להכנס לזה או לא? את הצלחת להכנס להריון עם הציסטה של 5 מ"מ או שהפסקת ועשית ניתוח? תודה על תשובתך חלי

liatsw1

New member
דקא וטיפולי IVF

בס"ד הדקא מונעת ביוץ ולכן רלבנטית לנו בנות האנדו. יש לה שימוש נוסף גם בטיפולי פוריות. אם הולכים על דיכוי ארוך, הזריקה הראשונה היא דקא, לאחר שקיים דיכוי מתחילים עם הזריקות ליצירת זקיקים. הם למעשה עושים איזושהי "עבודה" הפוכה לדקא. סביר להניח שאם תקחי דקא מספר חודשים ותהיי בדיכוי על הדיכוי הזה יתחילו לך את הטיפול והזריקות. ברגע שמקבלים זריקות - את כבר לא בדיכוי ולכן יש סיכוי שהציסטות תגדלנה. בהצלחה.

תשובות

לצערי 3 הטיפולים לא צלחו .. (היו עוברים נהדרים אבל לא נקלט)וועזבתי את הטיפולים ותוך שנה 1 בלבד הציסטה גדלה ב- 5 ס"מ למצד שחייב ניתוח בטיפולים גם לאישה שאין אנדו' ... נותנים מהיום ה- 21 למחזור זירקות דקא פפטיל יומיות .. ואז מקבלים מחזור "חלש " יחסית .. ואז ביום ה-3 למחזור מתחילים לקבל הורמונים + דקא .. .. הדקא גורם לכך שלרופא יש שליטה מלאה על ההורמונים .. (יש רופאים שונים עם פרוטוקולים שונים .. אבל העיקרון דומה - דיכוי קודם לטיפול תמיד) בין טיפול לטיפול עשיתי הפסקה של חודש חודשיים .. שבהן קיבלתי מחזור רגיל .. את צריכה רופא פריון טוב אם את שייכת ללאומית או מכבי ממליצה בחום על ד" ברקוביץ. אפילו אם את גרה רחוק שווה את ההשקעה!!

למעלה