התייצעות לגבי הכנת עוגת אורז מאודה (אם מישהו יודע...)

התייצעות לגבי הכנת עוגת אורז מאודה (אם מישהו יודע...)

בוקר טוב וחג שמח
נכנס בי חשק להכין עוגת אורז מאודה (steamed rice cake) מהמטבח הפיליפיני/ויאטנמי.
במתכון צריך כ-400 גרם קמח אורז. רצה הגורל וכרגע אין לי בנמצא קמח שכזה (היה לי קמח אורז של "דג"ש", אבל הוא טחון גס, מעט פירורי, ולא מתאים למתכון הזה).
חשבתי להחליף את קמח האורז בקמח טפיוקה (אולי בשילוב עם קמח תפו"א), שאני יודע שגם הוא נותן תוצאה אלסטית-משהו, ואף מוזכר בחלק ממתכונים אחרים של אותו מטבח אסיאתי.
האם יש למישהו מושג? אשמח לרעיונות...
 

טל1492

New member
לא מומלץ ההרכב שכתבת

קמח טפיוקה וקמח תפוחי אדמה שניהם עמילנים טהורים
קמח אורז מכיל גם חלבונים וגם עמילן ולכן ייתן תוצאה שונה לגמרי. אפשר להחליף בקמח סורגום אם יש לך או כל דגן/קטניה נ"ג שטחון בשלמותו (יש לקחת בחשבון את הטעמים האופיניים למשל קמח חומוס או סויה יוסיפו טעמים
אני לא בטוח מה הסטטוס היום של קמח האורז שטחון דק של מזרח ומערב אבל דווקא הוא נפוץ מאוד בכל סופר כמעט בסטנד של מוצרי המזרח הרחוק
 
למעלה