התייעצות

התייעצות

כיום יש לי YAMAHA PACIFICA 012 אני מנגן כבר שנה ו8 חודשים שמתוכם הרוב על החשמלית. יש לי 3000 ש"ח והיום הולדת שלי עוד חודשים (ככה שאם צריך להוסיף כסף בשביל המכ"ס וכאלה אפשר לבקש מההורים בתור מתנה). שער הדולר הוא די נמוך ויש לי משפחה בחו"ל אני חושב להזמין את ה: Gibson SG Special היא בטווח המחירים שלי עכשיו כמה שאלות: זה נראה לך מוקדם מידי להחלפה? לאיזה סיגננונות הגיטרה הזאת בעיקר מתאימה? אני יודע שלרוק השאלה היא אם זה רק זה? איך הכי כדאי להביא אותה מחו"ל? אם יהיה מכ"ס כמה בערך יקחו? אם שולחים לי אותה לארץ כדי לי לקנות קייס? סתם בשביל שתבינו המחיר של שניהם ביחד עדיין לא מגיע ל3000

The Walrus

New member
דבר ראשון

שים לב שהגיטרה שציינת באה כבר עם קייס. בקשר למוקדם מדי, זה תלוי בך - אם אתה מרגיש שאתה רציני ורוצה להתקדם, שאתה באמת אוהב את הגיטרה, ואתה לא מרוצה מהסאונד ומהגיטרה הנוכחית שלך, לך על זה. אם אתה חושב שזה סתם תחביב שיחלוף, יש לך משהו אחר שיותר מעניין אותך (ספורט כלשהו, נניח), או שאתה לא באמת מבדיל בין הגיטרות ואתה רוצה SG רק כי כתוב על זה גיבסון - אז אל תקנה. הגיטרה בעיקרון מתאימה לרוק, אבל היא לא תנשך אותך אם תנגן עליה סגנונות אחרים. למרות שקשה לי לדמיין שום נגן ג'ז מקצועי מנגן בSG, בהחלט אפשר להתאמן עליה. אם אתה רוצה ג'ז, תקנה גיטרה אחרת. אם אתה רוצה מטאל, תקנה גיטרה אחרת. אם אתה רוצה רוק סטייל AC/DC, זפלין וכו' - SG בהחלט תתאים. עכשיו עצה ממני - תקנה יד שנייה. אתה לא תאמין מה תוכל למצוא. במחיר כזה אתה יכול להשיג SG Standart בכיף. אם יש לך קרובים באמריקה, שווה להזמין מאיביי. לדוגמה: הנה לך SG Standart באותו מחיר של הפידד שלך. ואפילו, הנה SG Standart עם חתימה של הSTEREOPHONICS. לא שאני יודע מי אלה, אבל בכיף. וזה רק על קצה המזלג. אולי תשאל - מה באמת ההבדל בין הspecial לstandart? אז הרעיון מאחורי הספיישל היה ליצור גיטרה שכתוב עליה גיבסון במחיר נמוך יותר, כך שגם מי שלא רוצה\יכול לבזבז 1200 דולר על גיטרה יכול ליהנות ממנה. המטרה מאחורי הייצור שלה היה ליצור דגם הרבה יותר זול משאר הגיבסונים, ולכן האיכות בהתאם; הבנייה פחות מוקפדת, החומרים פחות איכותיים וכו'. כרגע קשה לי להאמין שתשים לב להבדל בין הפיידד לסטנדרט, אבל אם אתה מתכנן לקחת אותה הרבה שנים - אני בטוח שעוד כמה שנים תתבאס שלא קנית סטנדרט. בהצלחה!

תודה על התשובה

נגינה בשבילי היא לא תחביב אני נהנה לנגן ואני אמשיך עם זה (אני הולך לעשות על זה בגרות כנראה) על ebay אני לא כל כך סומך זה די מפחיד אותי להזמין ממקום כזה!! בקשר לסיגנון מוזיקה כעיקרון מה שאני רוצה לנגן בסוף זה רוק הקטע הוא שאני עכשיו עוד תלמיד ואני לומד קטעי גאז בלוז וכד' ואני לא רוצה שהגיטרה תמנע ממני ללמוד עוד סיגננונות.

The Walrus

New member
כמו שאמרתי

הגיטרה לא תנשך אותך אם תנגן עליה ג'ז ובלוז. זה פשוט יישמע קצת פחות מתאים, אבל זה גם לא יהיה כל כך נורא (זה לא כמו לנגן מטאל בכינור, לדוגמה). ובקשר לebay - כל עוד נוקטים באמצעי הזהירות המתאימים אין סיבה לא לקנות משם. בשביל זה המציאו דבר שקוראים לו feedbacks - לאחר כל קנייה\מכירה, שני הצדדים (הקונה והמוכר) רושמים לשני פידבק (שלילי או חיובי), ומפרט אותו - כמה מהיר היה המשלוח\תשלום, האם המוצר תואם לתיאור וכו'. יש חוקים ברורים - אל תקנה ממי שיש לו פחות מ99% פידבק חיובי, ותמיד תקרא את השליליים והניטרליים (לרוב יש שם תגובה של המוכר). לדוגמה בזה הראשון, יש לו 317 פידבקים, מתוכם 99.7% חיוביים. נשמע לי טוב מספיק, אני הייתי קונה. בכל מקרה, יש מאמרים שלמים על איביי, ויש פה גם פורום איביי שיסביר לך יותר טוב ממני למה זה משתלם ובאיזה אמצעי זהירות כדי לקנות. חבל לקבל מוצר פחות טוב בגלל פחדנות.

sheepeH

New member
בלוז לא מתאים?

SG זאת אחת הגיטרות לבלוז.. שמתחבר גם לרוק קלאסי. לעזאזל, הSG שלי נותנת בראש עם כל דבר שאני נותן לה. אני מאוהב בגיטרה הזאת.. ג'אז, בלוז, רוק, אפילו מטאל רוצח אני עושה איתה. רק קפה היא לא עושה. [מיץ גויאבות כן]

גילי162

New member
מה עם פנדר ?

שמעת את הסטראט ? לדעתי זה יתאים לך ..... בעקרון היא מתאימה לכל הסגנונות . לך תשמע זה לא יזיק . לדעתי ? ה אס ג'י לא שווה כל כך ... יותר מידי מקובעת ולא נוחה בכלל ! (יש אומרים שהיא נוחה .... אני לא מרגיש את זה :).

The Walrus

New member
זה עניין של דעה

אני הייתי הולך על הSG. היא מאוד נוחה ואני יותר אוהב את הסאונד שלה.

Sham 69

New member
לא נוחה זה עניין של טעם

לי הצוואר הבשרני של האס ג`י מרגיש כל כך הרבה יותר טוב מהצוואר של הפנדר.. האס ג`י גם וריסטלית מאוד ודרך אתרים כמו הרמוני סנטרל אתה יכול לראות שאנשים משתמשים בה בשביל כל כך הרבה סגנונות שביניהם גם ג`אז .. היא גיטרה נוחה בטירוף, קלה, יש לה את אחת הצורות היפות, והסאונד של הסטנדרט בשרני חם ומלא, לך תנגן עליה בכלי זמר לפני שאתה קונה אותה ותראה אם היא מרגישה לך טוב..

Y036

New member
../images/Emo45.gif

מחזק בתור אחד שלפני חודש עבר מסטראט לSG.

לי היא יותר נוחה

מהרבה גיטרות אחרות, ועם הציוד המתאים היא יכולה פשוט לנבוח עליך שתחרבן במכנסיים. אני כל כך מרוצה ממנה כל פעם שאני מחזיר לקייס אני עם חיוך של סיפוק

jazzisco

New member
אני אגיד לך את האמת,

אני התאכזבתי מאוד מהSG ספיישל. לדעתי הגימור לא לעניין, וגם הסאונד לא. לדעתי זה מאחד הדגמים שקצת מביכים את המותג הענק בשם גיבסון. היא גם מאוד לא נוחה לי, אבל זה כבר עניין אישי. אבל זאת דעתי, אני יכול להגיד לך שהחבר שלי מאוד מרוצה ממנה.

החלטתי משהו

החלטתי לוותר על זה בנתיים ולחכות אולי עוד שנה אבא שלי יהיה מוכן לשים כסף ושאני אקנה les paul קלאסיק תודה רבה על המידע

למעלה