התייעצות..

BenisaaC

New member
אממ

אני מכיר אנשים שחיכו עד גיל 26 כדי ללמוד משהו שהם באמת רוצים אני אומר תחכי קצת, תחליטי מה מעניין אותך ורק אז תרשמי וכן על הדרך תעשי עוד פסיכומטרי למה לא

moshavnikit

New member
../images/Emo45.gif מקווה שתקשיבי לעצה הזאת

ולא שתרשתי ואח"כ תתחרטי :0(

sedate99

New member
היי נטע מה שלומך?

תראי, לאור כך שכבר הוצאת בפסיכומטרי השני הרבה יותר מהראשון, זה אומר שמנסיון לומדים אז לדעתי אם מה שאת רוצה ללמוד לא רחוק מהישג יד , אז עוד פסיכומטרי לעשות זה לא נורא! בשנה הזאת אפשר לעשות המון דברים והלחץ להכנס ללימודים אינו נכון, הורייך פשוט מפחדים שבסוף תצאי מפסידה משני הצדדים ולא תלמדי. אז אל תתייאשי , עד ספטמבר יש עוד המון זמן, תחסכי כסף ללימודים בינתיים ולכי על זה, לוותר על מה שאתה רוצה ללמוד זה הכי גרוע שיש, ואם אצלך זה בהישג יד ולא רחוק כל כך אין לדעתי דילמה :) ועד כולה בת 21......... בלי לחץ :) בהצלחה!

Hagai007

New member
דעתי...

קודם כל אני די מבין את הרצון להתחיל ללמוד...בסיום למידה בצורה המוקדמת ביותר יש הרבה יתרונות... אבל...את צריכה להבין שאת כנראה הולכת ללמוד משהו שאת תתעסקי בו כל חייך...(מקצוע יו נו) ולכן זו לא החלטה של מה בכך...להפסיק ללמוד באמצע או לעבור מקום זה בד"כ סחבת, בזבוז מיותר של כסף והרבה כאב ראש... מן הסתם הרי יש משהו שבו את אוהבת להתעסק יותר מאשר בדברים האחרים לא? אם קשה לך להצביע על דבר מדויק אני מציע שתקחי איזו ערכת הרשמה של אוניברסיטה (בטח יש כמה גם באינטרנט), תעברי על כל המקצועות שיש שם (יש שם גם פירוט קטן לכל מקצוע) תסמני מה הכי נראה לך (די דומה לאלמינציה כמו שאמרת למעלה) ואז דברי עם מישהו שמבין לגבי המקצועות האלה העיקר, בלי החלטות פזיזות לגבי הליכה לאוני' למקצוע שאת לא סגורה עליו...(גם אל תהיי הססנית מדיי...אחרי שחקרת ובדקת והגעת להחלטה - לכי איתו עד הסוף, ואל תגידי "ואם ואם...") אני מציע שעד שיגיע הציון לפסיכו תעשי את עבודת המחקר הקטנה הזו...וכשהוא יגיע כבר תוכלי לדעת אם הציון מספיק לך... (אולי זה לא הציון שבאמת תקבלי? אולי יש לך ממוצע בגרויות גבוה (?) והסכם יספיק? אולי למקצוע שאת רוצה ללכת אין דרישה של סכם גבוה?) כך, כשהציון יגיע כבר תוכלי לדעת ישר אם לדחות שנה או ללכת לאוני'... בהצלחה! Hag-(o) <3-E

../images/Emo45.gif "דברים כדורבנות"

רגע, לא להתנפל, זה פורום פסיכו צריך להכניס קצת מילים לעסק:)

נחלוואי

New member
../images/Emo41.gifדעה של זקן

נטע אני מבין אותך לגמרי, אבל תקדישי דקה לקרוא את מה שיש לי לומר ואולי תסתכלי על הדברים קצת אחרת. כשהייתי בן 18 חברים שלי החליטו להתגייס להיות ג'ובניקים. הם העבירו את השרות שלהם בפנאן, אחד אפילו סיים תואר במשפטים תוך כדי הצבא. ורק אני, פראייר שכמותי, החלטתי להתגייס לנח"ל. העברתי שלוש שנים ארוכות ומייגעות מאוד בחורים הכי גדולים שיש במדינתנו (או לא במדינתנו...) לא מספיק שחבריי התגייסו באוגוסט, אני התגייסתי הכי מאוחר שיכול להיות- במרץ. כשכל החברים כבר השתחררו הם העבירו איזה שבוע שבועיים באמסטרדם וישר עפו ללימודים. ואני לא רוצה להתחיל לדבר על הבנות של השכבה, שכבר הראשונות שבהן אוטוטו מסיימות כבר תואר ראשון... אולי אין בג'ובניקים את הרצון העז הזה לברוח, אבל לי יש. אני חייב לברוח, להעלם קצת, לשכוח מהצרות ומהכול, ולעשות חיים בדרום אמריקה. אז עוד חודשיים אני טס לארה"ב ולדרום אמריקה. מיד כשאחזור אני מתכנן לטוס לאוסטרליה ולניו זילנד. חופשה נחמדה כזו. שנה וחצי לטייל בעולם. את הלימודים שלי אני מתכנן להתחיל באוקטובר 08. כשאהיה כבר בן 23! זקן מה לעשות... ולפעמים יש תהרגשה שכל העולם בורח קדימה ורק אני נשאר במקום, אבל אז אני אומר לעצמי- שימות העולם! עכשיו זה הזמן שלי לעשות חיים. ואם לא להנות עכשיו, אז מתי? את בת 21, בטח לא זקנה... אז לא תתחילי ללמוד השנה מה יקרה? העולם יתהפך? את נשמעת לי קצת לחוצה, את רוצה להשתחרר קצת? צאי, תבלי, תטיילי בחו"ל, תפגשי אנשים, תעשני סמים, תעשי מה שבא לך! זו התקופה הכי יפה בחיים שלך, אל תעבירי אותה בלחץ של לימודים. ותאמיני לי, שכל החלטה שתקבלי זו ההחלטה שמתאימה לך. תחליטי ואל תסתכלי אחורה. תסתכלי עמוק עמוק לתוך הלב ותחשבי- מה בא לי לעשות עכשיו? לא- מה מצפים ממני לעשות עכשיו... ובסוף הכי חשוב: חייכי, הכול לטובה

נ ט ע 9 1

New member
אלו המילים שחיפשתי לשמוע..

ולכל האנשים המקסימים של הפורום הזה.. תודה על הכל.. עזרתם לי בלי סוף.. פשוט תודה..

generala

New member
אכלת לי תראש

בקיצור ולעניין זה תלוי במקצוע שבוחרים. אם את רוצה מוסד מסויים ולא מתפשרת עליו כמו אונ' עדיף להרוג עוד שנה בשביל זה. אם זה רק על מקצוע והוא הנדסה אז לא שווה כי ההפרש בין רוב ההנדסות זה שנה וחצי השלמה לכל מקצוע מהנדסה להנדסה. לכן אם זה טכניון או אונ' לא להתפשר. וכן לשרוף שנה. אם זה מכללה או רק הפרש בין הנדסות. אז לא לשרוף שנה. בהצלחה !

למעלה