התייעצות

התייעצות

שלום לכם, אני מתייעצת לגבי לימודים. בעיקרון- מתעניינת לגבי לימודי מדעי המחשב. היתרון- עושים כסף והרבה, בעבודה. החסרון- אני ומתמטיקה.... רומן קשה... לא מסתדרת עם זה. לא קולטת. עוד מהבגרות קשה לי עם זה. תוכלו לספר לי קצת עד כמה מתמטיקה יש בלימודים? עד כמה קשה להסתדר איתה? זה אפשרי? או שממש לא בהתאם לנתונים שלי? המון תודה.

inbal76

New member
הלימודים כוללים

הרבה מאוד מתמטיקה. (אם היית כותבת שאת נורא אוהבת תכנות הייתי אולי ממליצה לנסות להתגבר על מכשול המתמטיקה. אבל אם זה רק הכסף שמושך אותך אז חבל על הזמן שלך.)

freak2100

New member
אני לא חושב שזה אפשרי

לא סתם יש בלימודים הרבה מאוד מתמטיקה, זה כי גם תכנות זה סוג של מתמטיקה. בסך הכל בתכנות משתמשים בהרבה פקודות, שהן בבסיסן פעולות מתמטיות. ככה שגם אם זה נראה כמו שני דברים שונים לגמרי, זה בעצם אותו תחום, ואני לא חושב שאפשר לשנוא מתמטיקה אבל לאהוב לתכנת.

freak2100

New member
רק לצורך ההבהרה

עכשיו אני רואה שזה לא ממש ברור מההודעה שלי... כשכתבתי "בסך הכל בתכנות משתמשים בהרבה פקודות, שהן בבסיסן פעולות מתמטיות.", התכוונתי שכל הפקודות שמשתמשים בהן הן מתמטיות בבסיסן, לא רובן.

inbal76

New member
גם בעיני זה מוזר, אבל יש כאלה

יש אנשים שטוענים שהם לא אוהבים מתמטיקה וכן אוהבים תכנות. בסופו של דבר מדעי המחשב הוא תחום במתמטיקה, וגם תכנות מעשי, כפי שציינת, הוא בתכל'ס מתמטיקה ולוגיקה, אלא אם כן מדובר על "שפות" שבהן רק גוררים אוביקטים על המסך...

Komri

New member
מה זה כסף

טוב אז ככה מה זה כסף , כסף זה חומר את לא צריכה להסתכל על כסף לפני שאת מחליטה מה ללמוד ואם תעשי כך אני כמעט בטוח שאת לא תסימי את התואר או שתסימי אותו אבל לא תעבדי בזה בסוף ואם כן תעבדי בזה בסוף את תיהיה עובדת ממורמרת (כמו העובדים במיקרוסופט ממורמרים = תוכנת חלונות מלא בבאגים ) חחחח אני צוחק אבל את צריכה להחליט שאת אוהבת את זה מבלי להסתכל על הפן הכללי בעניין תקחי בחשבון ולפחות ככה אני מאמין שאם את טובה במשהו כל דבר ואת מאמינה בעצמך את תעשי כסף בין אם זה במחשבים ובין עם זה בציור או לא יודע מה אם תיהיה טובה בזה הכסף יבוא מקווה שעזרתי עומרי ק

rg14

New member
קישור מומלץ

יש כמעט אינסוף מתמטיקה בתואר של מדעי המחשב ואם את לא מסתדרת עם זה פשוט לא להעיז לבחור במסלול, צירפתי כמה קישורים ששווה לך לבדוק: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%A2%D7%99_%D7%94%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91 http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%93%D7%A1%D7%AA_%D7%AA%D7%95%D7%9B%D7%A0%D7%94 כמו כן כנסי לאתר של אוניברסיטת תל אביב ותורידי משם את הסלבוס של מדעי המחשב, לאחר שתראי את מספר הקורסים המייגעים שעוסקים במתמטיקה תביני על מה מדובר (שלא תחשבי אבל שאני שונה בהרבה ממך, אני אמנם טוב במתמטיקה אבל לומד הנדסת תוכנה...) בהצלחה!

אמממממ........

אני לא חושב שאני מכיר תואר שעוסק יותר במתמטיקה מתואר במדעי המחשב... (מלבד תואר במתמטיקה כמובן...)

neko

New member
המתמטיקה האקדמית לא קשורה

למה שלמדת בתיכון, חוץ מזה שצריך שליטה בסיסית באלגברה ונגזרות כדי להתחיל. דרך טובה לבדוק אם את עומדת בזה - לקחת את הקורס "אשנב למתמטיקה" של האו"פ. זה יתן לך מושג איך נראית מתמטיקה גבוהה, ואם תמשיכי לתואר במדמ"ח זה יחזק לך מאד את הבסיס.

dotandvir

New member
אל תתני להם להפחיד אותך

בכל תואר יש מספר קורסים עם רקע מתימטי ואי אפשר להמנע מהם. גם בתואר בביולוגיה. אי אפשר להשוות ביו מתמטיקה של אינפי לבין מתמטיקה של לוגיקה או חישוביות/סיבוכיות. כל תואר שלא תעשי תמצאי שם קורסים שלא ימצאו חן בעיניך ולא תוכלי לוותר עליהם אז תסתכלי על זה בתור מכשול קטן בדרך לתואר. אח שלי לא הוציא תעודת בגרות בסוף כיתה י"ב, אח"כ הוא נכשל בהשלמת בגרויות במתמטיקה. כל זה לא הפריע לו להשלים תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטה הפתוחה בממוצע מעולה. מסקנה? מה שלא אהבת בתור בחורה צעירה לא בטוח שלא ידבר אלייך בתור סטודנטית. ובקשר לכסף. זה רעיון מצויין לבחור מקצוע שמאפשר חיים בנוחות למרות שלפי דעתי עד שתסיימי את התואר המשכורות לא תהיינה כל כך גבוהות. מצד שני הדרישה באה בגלים אז אי אפשר לדעת. פשוט תתחילי ותראי לאן את ממשיכה משם והלאה. היכרתי בחורה שבסוף התואר הראשון נהייתה מתמטיקאית והמשיכה עד לדוקטורט ואנשים שלא ידעו לתכנת כלום בתחילת התואר והיום הם מנהלים בהיי טק. דותן

למעלה