התייעצות

GILOOSA

New member
התייעצות

שלום, בארבעת החודשים האחרונים אני סובלת מרגישות לפסטה, שמתבטאת בכאבי בטן חזקים ... עד אז, אכלתי פסטה באופן חופשי לגמרי, דבר שלא גרר אחריו תגובות גופניות כלשהן. אני יודעת שב-95% מהמקרים, הרגישות לחיטה הנה דבר מולד. שאלתי היא, האם רגישות זו יכולה להצביע על התפתחות המחלה ? - אני בת 20.

Reznik

New member
אני לא יודע מאיפה הוצאת את נתון 95%

חלק נרחב מהגולשים בפורום, אובחנו בגיל מבוגר ואני אנוכי אובחנתי בגיל 25 ככה שהכל יכול להיות. גשי לרופא המשפחה שלך ובקשי בדיקת דם שיבדקו האם יש או אין נוגדנים.

נטלי22

New member
לפי מיטב ידיעתי לא נכון שב-95%

מהמקרים הרגישות לחיטה הינה דבר מולד. אצל הבת שלי הרגישות התפתחה רק לקראת גיל 4, ואני מכירה גם אנשים שמאובחנים כצליאקים רק בגיל 60+. כמו כן, יכול להיות מצב של רגישות לחיטה או צליאק שאינו מתבטא כלל בסימפטומים חיצוניים לאורך שנים, ורק בשלב הרבה יותר מאוחר מתפרצים הסימפטומים החיצוניים (או שהמחלה נשארת "שקטה" לכל החיים). בגלל זה יש המון צליאקים לא מאובחנים. הדרך הכי טובה לגלות, זה לבקש מהרופא (רופא משפחה או גסטרואנרטולחוג) הפנייה לבידקת דם לצליאק, ואם היא תימצא חיובית - תופני להמשך בדיקה באמצעות ביופסיה. בינתיים חשוב להמשיך לצרוך גלוטן (אם רק פסטה עושה לך רע, את יכולה להמשיך לאכול לחם או פיתות או פיצות...), כדי שתוצאות הבדיקות תהיינה אמיתיות.

פסטה

שלום לך אם כאבי הבטן חולפים לאחר מספר שעות סביר להניח שיש לך אי-סבילות למזון שאכלת-כמו פסטה בד"כ אל-דנטה ולא 'רגישות'. אי סבילות היא תגובת עיכול בעיתית שיכולה להתבטא בגזים,כאבי בטן או שלשול (כמו אי-סבילות ללקטוז שבמוצרי חלב), ואלרגיה כמו בצליאק היא תהליך חיסוני שלילי למרכיב מזון וזה יכול להתבטא גם בסימפטומים אלו אך שלא חולפים כל כך מהר. אם הדבר נמשך לאחר שנמנעת מפסטה אך המשכת לאכול לחם ומוצרי חיטה/שעורה אחרים מומלץ להתייעץ עם הרופא שלך.

למעלה