בטח
הרי בכל תקשורת בין נשים לגברים אין משמעות נוספת לדברים,אין ניואנסים ורמיזות, אין כפל משמעות ועמימות, מה פתאום?! בגלל זה התקשורת בין נשים לגברים כל כך פשוטה, כל כך בסיסית. כשאשה רוצה לשכב עם גבר היא פשוט אומרת לו - "אני רוצה לשכב איתך", כשאשה לא רוצה לשכב עם גבר שהוא דווקא כן רוצה לשכב איתה היא תגיד לו "אני לא רוצה לשכב איתך", היא אף לא תתחיל לספר סיפורים כמו - "אני בדיוק אחרי קשר רציני עכשיו" / "אני לא מתאהבת בך" / "אתה בחור טוב ואני לא רוצה לפגוע בך" / "אתה טוב מדי בשביל ריבאונד" וכו' וכו'. בגלל זה אף אחד לא כותב ספרים כמו "נשים מהירח וגברים מהתחת", "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת" וכדומה. בגלל זה החיים כל כך פשוטים. מה, לא? ואם אצא רגע מהסרקסטיות שאני לא כל מוצלח בה ככל הנראה, קחי בחשבון שאותו "עם מוזר" יודע שבתקשורת בין אשה לגבר הרבה פעמים קיימות כוונות נסתרות וניואנסים, ואותו בן לעם מוזר עלול לפרש אותם בצורה מוטעית - לכאן או לכאן. במיוחד (אני לא יודע אם באמת זה המקרה המדובר) כשאותו בן לעם מוזר נחשף לשפה הכפולה והמשולשת של בנות העם היותר מוזר בגיל מאוחר יחסית, ואם כל שפה זרה קשה ללמוד בגיל מאוחר, על אחת כמה וכמה שקשה ללמוד שפה שלכל מילה יכולות להיות משמעויות מנוגדות, שתלויה כל כך בשפת גוף (עוד שפה זרה...) ובהקשר של יחסים קודמים. וסיפור קטן שמדגים את זה יפה: לפני שנתיים בערך ישבתי עם חבר בפאב בדרום תל אביב, חבר שהוא דובר 'חילונית' כשפת אם. המלצרית מצאה חן בעיניו, ובשלב מסויים הוא שאל אותה לשמה, וקיבל תשובה. אחרי שהיא ענתה לו, הוא נשען לאחור ואמר לי - "חבל". הסתכלתי עליו במבט תוהה- מה חבל? מה קרה? היא בסך הכל אמרה לך איך קוראים לה? אז הוא אמר לי - מה? לא ראית? - מה הייתי אמור לראות? - לא, אין מצב איתה, לא ראית איך היא אמרה לי את השם בלי חשק, כאילו שמכריחים אותה? לא. אז לא ראיתי, לא שמתי לב, לא קראתי נכון. אני נוטה להאמין שהיום המצב שונה. היום (אחרי כל כך הרבה נפילות כואבות במיוחד) כשבחורה אומרת לי את השם שלה אני כבר יודע אם יש עניין להמשיך וליצור קשר, או עדיף לסגת, וכן, גם כשבחורה מחמיאה לי או יוזמת קשר איתי, דברים שלפני כמה שנים הייתי מפרש מיד כ-"אני רוצה לשכב איתך" היום אני (קצת יותר) יודע להבחין בין מחמאה שזו באמת משמעותה הנסתרת, ובין מחמאה שהיא מחמאה לשמה, או לפחות, אם אני לא מבין על המקום, אני יודע איך לנסות ולברר את העניין הלאה. בנות, תעשו לעצמכן ולבנים שסביבכן טובה, ותקחו בחשבון שדברים שאתן אומרות עלולים להתפרש לא כמו שרציתן. אני לא אומר שתפסיקו להחמיא או שתחשבו על כל מילה ככזו שעלולה להתפרש כ"אני רוצה לשכב איתך", אבל לפעמים אתן מתנהגות בצורה כל כך לא רגישה, שכמישהו נפגע, ולפעמים גם פוגע, אתן לא מבינות מאיפה זה בא ומה הקשר שלהן לזה. והדרך המקובלת על רוב הבנות (לפחות אלו שלי יצא להכיר) להיעלם ולהתעלם מתוך תקווה שדברים יסתדרו מעצמם - זה לא עובד! תוותרו לרגע על הכבוד שלכן, ותהיו ישירות. לרוב הרבה יותר טוב להפגע מדברים ישירים וחד משמעיים מאשר להמשיך ולהתבוסס בביצה הזו של הדו-משמעות והעמימות.