התייעצות

בני89

New member
התייעצות

שלום לכולם שמי בני, חוזר בשאלה כשנתיים ורציתי לשתף ולהתייעץ בנושא ביטחון עצמי בכל הנוגע לבנות. אני מוצא עצמי לפעמים כשאני בחברת בנות מרגיש לא שייך, יש לי גם תחושת אי נעימות מאוד גדולה. בנוסף, כשאני מדבר עם בחורה אני מרגיש שפתאום נעלמות לי המילים כאילו אין לי פתאום על מה לדבר וזה יוצר סיטואציה מאוד לא נעימה וכך נבצר ממני לבנות קשרים עם בחורות, מה שגורם לי לביטחון עצמי נמוך מאוד. הייתי שמח לשמוע ממישהו שמכיר או חווה את אותו קושי.

תופעה נפוצה מאוד בקרב העולם החרדי

אני יכול להוסיף-כאחד מקשישי הל"ל-- אפילו ארגון הל"ל לא ממש יודע לטפל בבעיה ואולי גם לא מודע אליה מספיק. בכל מקרה אתה צריך קודם כל להבין שזהו דבר נורמלי לחלוטין. העולם החרדי מקים חומה בצורה בין בנים לבנות ומטפח גדר הפרדה ואיבה בין נשים לגברים. בעולם החילוני הילד צמוד מגיל קטן לבנות המין השני.

כמה שזה נכון

לי אף פעם לא אמרו לא להתרחק מבנות. (בעצם פעם אחת) הכול מגיע בצורה של מבטים זועמים כשאתה מדבר יותר מ 30 שניות עם הבת של השכנים מעין תקשורת לא מילולית אבל הכי חזקה שיש. שלא יוצאת מהתחת גם אחרי אכילת הררי חזירים ושרימפסים.

אנילה1

New member
איך לחזר אחרי נשים זה כמו שריר

שצריך לפתח אותו לאט לאט. בהתחלה זה כואב אבל במשך הזמן השריר מתחזק.

מתלבט13

New member
תשכח מ"לזיין אותה"

כאשר אתה מדבר עם בחורה שאתה יודע שאין סיכוי שיהיה לך סקס איתה, הבעייה קטנה בהרבה. מה עושה הדיבוק? מראה לך ש"נו, בעזר ה' ובסייעתא דשמייא, היא עוד תרצה להזדיין איתי". "צא וחשוב כמה אני אפסיד אם לא אחפש ל'קדם עניינים'" אז אין ברירה, ושוכחים מהמטרה החשובה הזאת לזמן מסוים. ואני משוכנע שאם בחורה תשים עליך ידיים, אתה לא תתחיל לצעוק, גם אחרי אלף עצות טובות שלי
דבר שיכול לדעתי לעזור, זה לפתח קשרי ידידות עם בחורות שבאמת אין לך סיכוי או רצון איתן. בין אם הן מכוערות (?), בין אם נשואות, ובין אם יש להן קשר רציני. או כאלה שהבהירו לך את המצב בשפה שאינה משתמעת לשתי פנים. נ.ב. אולי עכשיו אחרי הבהרת האסטרטגיה בראש כל חוצות, יהיו אי אלו בחורות תמימות שיחדלו לברוח כשאני מתקרב.

בקרוב - סדנא בנושא " מי מפחד מדייט"

בארוע הקרוב של הלל תתקיים סדנא בנושא. אם זה יהיה מוצלח יתכן שיתקיימו פגישות נוספות. אז מי אמר שאנו לא מודעים לנושא?

איך אתה מצפה שיגיעו

הרי כול מי שמגיע מצהיר בעצם אני דפוק בקטע.. אין פגיעה באגו גדולה מזה..

לעניות דעתי סדנא כזאת היא לא פתרון

ובטח שלא באירוע של הלל. לא שאני מזלזל באירועי הלל-להפך- וכמובן בשנים הרבות והמבורכות שהשקעת בהלל ובסופי שבוע-הראויים להערכה. זה קשור יותר לטיפול פסיכולוגי, וכיוון שאין להלל מספיק פסיכולוגים היא לא יכולה לטפל בבעיה. ואם כבר הלל מקיימים טיפול קבוצתי/סדנא בעניין -- סדנא באירוע הלל היא חסרת ערך. בכלל איני יודע כמה טיפול קבוצתי יכול להועיל, אבל אם כן זאת צריכה להיות פגישה מסודרת, עצמאית, המונחה ע"י פסיכולוג (או איש מקצוע גבר) ורק למי שיש לו בעיה עם זה, ולא באירוע חברתי.

אני מקוה שאתה טועה

הסדנא אמורה לתת לכל המעוניין טיפים שונים על איך להצליח בדייט. אין כוונה שאנשים יחשפו חוויות אישיות לא מוצלחות. מי שיש לו קשיים משמעותיים יותר, יתכן שצריך סיוע מעמיק יותר. אני מניח שלרוב החברה חסרי הנסיון הסדנה תעזור. אני רוצה להבהיר שהסדנה הזו אמורה להיות אחת מתוך 4 אפשרויות בחירה כשכל אחד יוכל להשתתף ב - 2 סדנאות. יש לי תחושה שהסדנה הזו תהיה מבוקשת מאד. לא נראה לי שאנשים יחשבו שזה אומר שיש להם בעיה. אפשר לחשוב שכל החילוניים מומחים לדייטים. עובדה שלסדנאות מהסוג הזה יש ביקוש רב מאד גם מצד אנשים איכותיים מאד. אגב, הסדנא מיועדת לגברים בלבד.

מותר לי

New member
למה לא?

זכור לי אירוע של הל"ל שהיתה בו סדנא שדנה ביחסים בין גברים ונשים, וכללה גם את נושא ההטרדות, האונס, וכו'. הסדנאות האלו הן ממש לא חסרות ערך, ויותר מזה- אם מביאים אנשי מקצוע (כמו שהיה בסדנא עליה דיברתי) זה אפילו מאד מועיל! ברור ששום סדנא לא תפתור בעיות קשות, אבל לפעמים צריך רק את המודעות והדחיפה הקטנה קדימה, ואת העבודה הזאת הן בהחלט עושות, על הצד הטוב! (אגב- וידוי אישי... את הסדנא שדיברתי עליה למעלה אני זוכרת רק בגלל שהיא מאד עזרה לי בחיים, ועדיין עוזרת!) ו-בני, אם היה אפשר לעשות משהו דומה לנשים... (למרות שההפרדה כאן טובה, אחרי הכל ה"חוקים" הבלתי כתובים משתנים בין הגבר והאישה...) ומילה אחרונה: כל הכבוד!

הוא אשר אמרתי

כנראה שאין בהלל מספיק מודעות לבעיה. הסדנא ההיא רק מלמדת על כך. משל למה הדבר דומה.. לסדנת נהיגה שמלמדים בה כיצד לא לרחף באוויר.

כאב, חילוני, לבני עשרה

קושי הזה קיים אצל כל אדם, יהודי ושאינו יהודי, חילוני ודתל"ש. לפעמים אנחנו מוצאים עצמנו בתחושה שכה היטבת לתאר. תנסה להתעלם מה"מין" של מי שאתה משוחח איתו , תרתי משמע. הכל יבוא על מקומו בשלום ואך תחשוב על ה"בעיה" הזו שהמצאת לעצמך יותר מדי.

מובחרת

New member
ובאותה עניין- זוית שונה:

כשאישה מחמיאה לגבר, היא מתכוונת לדברים. אין כוונות נסתרות מאחורי המילים. שמתי לב, שכמחמיאה לבחור על הופעתו החיצונית, מיד שואל:``רוצה לשכב איתי``? אחד הגדיל לעשות, ונעלם מהרדאר אחרי מחמאה ממני. כנראה, שלא נשאתי חן בעיניו. מי בכלל רצתה תגוף שלו??? עם מוזר הגברים.

סידארתא

New member
בטח

הרי בכל תקשורת בין נשים לגברים אין משמעות נוספת לדברים,אין ניואנסים ורמיזות, אין כפל משמעות ועמימות, מה פתאום?! בגלל זה התקשורת בין נשים לגברים כל כך פשוטה, כל כך בסיסית. כשאשה רוצה לשכב עם גבר היא פשוט אומרת לו - "אני רוצה לשכב איתך", כשאשה לא רוצה לשכב עם גבר שהוא דווקא כן רוצה לשכב איתה היא תגיד לו "אני לא רוצה לשכב איתך", היא אף לא תתחיל לספר סיפורים כמו - "אני בדיוק אחרי קשר רציני עכשיו" / "אני לא מתאהבת בך" / "אתה בחור טוב ואני לא רוצה לפגוע בך" / "אתה טוב מדי בשביל ריבאונד" וכו' וכו'. בגלל זה אף אחד לא כותב ספרים כמו "נשים מהירח וגברים מהתחת", "כשאת אומרת לא למה את מתכוונת" וכדומה. בגלל זה החיים כל כך פשוטים. מה, לא? ואם אצא רגע מהסרקסטיות שאני לא כל מוצלח בה ככל הנראה, קחי בחשבון שאותו "עם מוזר" יודע שבתקשורת בין אשה לגבר הרבה פעמים קיימות כוונות נסתרות וניואנסים, ואותו בן לעם מוזר עלול לפרש אותם בצורה מוטעית - לכאן או לכאן. במיוחד (אני לא יודע אם באמת זה המקרה המדובר) כשאותו בן לעם מוזר נחשף לשפה הכפולה והמשולשת של בנות העם היותר מוזר בגיל מאוחר יחסית, ואם כל שפה זרה קשה ללמוד בגיל מאוחר, על אחת כמה וכמה שקשה ללמוד שפה שלכל מילה יכולות להיות משמעויות מנוגדות, שתלויה כל כך בשפת גוף (עוד שפה זרה...) ובהקשר של יחסים קודמים. וסיפור קטן שמדגים את זה יפה: לפני שנתיים בערך ישבתי עם חבר בפאב בדרום תל אביב, חבר שהוא דובר 'חילונית' כשפת אם. המלצרית מצאה חן בעיניו, ובשלב מסויים הוא שאל אותה לשמה, וקיבל תשובה. אחרי שהיא ענתה לו, הוא נשען לאחור ואמר לי - "חבל". הסתכלתי עליו במבט תוהה- מה חבל? מה קרה? היא בסך הכל אמרה לך איך קוראים לה? אז הוא אמר לי - מה? לא ראית? - מה הייתי אמור לראות? - לא, אין מצב איתה, לא ראית איך היא אמרה לי את השם בלי חשק, כאילו שמכריחים אותה? לא. אז לא ראיתי, לא שמתי לב, לא קראתי נכון. אני נוטה להאמין שהיום המצב שונה. היום (אחרי כל כך הרבה נפילות כואבות במיוחד) כשבחורה אומרת לי את השם שלה אני כבר יודע אם יש עניין להמשיך וליצור קשר, או עדיף לסגת, וכן, גם כשבחורה מחמיאה לי או יוזמת קשר איתי, דברים שלפני כמה שנים הייתי מפרש מיד כ-"אני רוצה לשכב איתך" היום אני (קצת יותר) יודע להבחין בין מחמאה שזו באמת משמעותה הנסתרת, ובין מחמאה שהיא מחמאה לשמה, או לפחות, אם אני לא מבין על המקום, אני יודע איך לנסות ולברר את העניין הלאה. בנות, תעשו לעצמכן ולבנים שסביבכן טובה, ותקחו בחשבון שדברים שאתן אומרות עלולים להתפרש לא כמו שרציתן. אני לא אומר שתפסיקו להחמיא או שתחשבו על כל מילה ככזו שעלולה להתפרש כ"אני רוצה לשכב איתך", אבל לפעמים אתן מתנהגות בצורה כל כך לא רגישה, שכמישהו נפגע, ולפעמים גם פוגע, אתן לא מבינות מאיפה זה בא ומה הקשר שלהן לזה. והדרך המקובלת על רוב הבנות (לפחות אלו שלי יצא להכיר) להיעלם ולהתעלם מתוך תקווה שדברים יסתדרו מעצמם - זה לא עובד! תוותרו לרגע על הכבוד שלכן, ותהיו ישירות. לרוב הרבה יותר טוב להפגע מדברים ישירים וחד משמעיים מאשר להמשיך ולהתבוסס בביצה הזו של הדו-משמעות והעמימות.

uty76

New member
אפילו לענות מביך אותי

תקשיב מותק המצב לא פשוט אני ממליץ על טיפולי שיאצו או דמיון מודרך

למעלה