התייעצות :)

little simba

New member
התייעצות :)

שלום לכולם, זאת אותה אחת מההודעה למטה :) הפעם בעניין שונה... אני מלאת בעיות
לפני כמה ימים השלמתי עם ילדה שעד הימים הראשונים של ספטמבר שנה שעברה הייתה חברה טובה שלי. פעם החשבתי אותה לאחת החברות הטובות שלי אבל לא הערכתי אותה בצורה כזאת. כמו שאמרתי, רבנו ולא דיברנו בערך שנה ושלושה חודשים
זה היה בגללי, משהו שקשור למעבר של הבית ספר, ולא דיברתי מאז, לא יכולית פשוט- פחדתי מהתגובה שלה, פחדתי לדבר איתה. בסוף אזרתי אומץ ואמרתי לה כמה השתנתי בגלל זה, איך התבגרתי, על זה שלא הערכתי אותה כמו שהייתי צריכה... ואיזו שנה קשה זו הייתה לי (בגלל הריב איתה, עם עוד חברה מאוד טובה ובכלל...) היא אמרה לי שהיא סולחת לי, שהיא שמחה שאני מודה באשמה כי ככה לומדים מטעויות ושהיא מאמינה שמתישהו כשנהיה בבית ספר נהיה שוב חברות. רק לפני כמה זמן כשיצא לי לחשוב על זה חשבתי שאולי היא אמרה לי את זה כי 'לא היה לה מה להגיד' והיא ניסתה להיות נחמדה אליי ולא לפגוע בי (לא בציניות, באמת ככה היא דיברה)... אני מאמינה שהיא כן התכוונה לזה באיזושהי צורה, רק זה לא היה ברור לי כמה. ובאותו נושא- אני לא יודעת כמה אני רוצה להיות חברה שלה.. פתאום אין לי קשר אליה אני לא באותה כיתה איתה... פשוט חשוב לי שלא נתעלם כמו שהיה עד עכשיו שאולי נדבר לפעמים.. הבעיה היא שהיא נהייתה מקובלת כזאת (או שבעצם היא תמיד הייתה..) רק מאלה עם האופי הטוב וגם כאן אין לי קשר אליה... אני לומדת איתה רק שיעור אחד בשבוע ואני רוצה שאולי נדבר.. אני מפחדת לעשות את אותה הטעות שעשיתי עם חברה אחרת שלי שאחרי שהשלמנו היא רבה איתי שוב כי היא טענה שהיא ניסתה לדבר איתי אחרי שהשלמתי איתה (גם, אחרי הרבה זמן שלא דיברנו) ואני לא שיתפתי פעולה... ואני מפחדת שיקרה אותו הדבר גם איתה שאני אתעלם כי אני לא יודעת מה להגיד לה אני מפחדת וגם קצת מתביישת... והיא 'תעלב' מזה.. אני מתארת לעצמי שכשאני אראה אותה היא תחייך.. או שלא ואני צריכה לחייך אליה ראשונה כדי שאויל נתחיל שיחה...? וזה לא שאנחנו מתכתבות (אייסיקיו ואלה..), או כי היא רוצה שאני אשלח הודעה למרות שאני לא רוצה שהיא תחשוב שאני לוחצת עליה, ובכלל לא נראה לי שהיא רוצה... או שאולי במה שהיא אמרה לי היא התכוונה שהיא סולחת לי אבל היא לא רוצה עכשיו לחדש את הקשר וניסתה להגיד את זה בעדינות..? לי אישית זה נראה יותר סביר אבל אני לא רוצה שיצא מצב שנמשיך להתעלם עכשיו...:( תודה למי שקרא ואני אשמח לעזרה :)

sh53

New member
רק לפני כמה ימים השלמתן

כך שאני לא יודעת אם השלמתן בגלל שהיא באמת רוצה להשלים או כי לא היה לה נעים והיא לא רצתה להעליב אותך. עם הזמן אני חושבת שתדעי את התשובה לכך. ויודעת מה? אני חושבת שזה לא כל כך נורא או גרוע גם אם זו האפשרות השניה (שהיא לא רצתה לפגוע בך), בכל זאת תוכלי עדיין לשנות את הדברים ביניכן ולהיות חברות טובות ואולי אז היא תשנה את דעתה עלייך ותרצה להיות חברה שלך באמת ולא רק בגלל שלא נעים לה ממך. בקשר לזה שלפעמים את לא שמה לב לדברים שקורים, מתעלמת מיחס שנותנים לך ופוגעת בלי כוונה באחרים אני חושבת שאולי זה בגלל ביישנות/פחד שתאמרי/שתעשי משהו לא נכון, ואם זה נכון אז לדעתי זה קשור לבטחון עצמי וזה משהו שרק את יכולה לעשות ורק את יכולה לעזור לעצמך להעריך את עצמך - את יכולה לכתוב על דף את כל הדברים שאת אוהבת בעצמך ולשים לך ביומן או לתלות בחדר או לשים במקום אישי.

little simba

New member
תודה רבה לך!

קודפ כל, אני באמת מסכימה עם מה שאמרת בפסקה הראשונה, שאני אוכל לשנות את הדברים :] אבל השאלה שלי היא- האם כדאי לי לדבר איתה? לפתח שיחה? כשאנחנו אחת ליד השניה ליצור איתה קשר ואיך? הבעיה היא בעיקר האיך...
ובקשר לפסקה השנייה, הכוונה היא שאם אני אפתח ביטחון ואלמד להעריך את עצמי, זה יעזור לי לדבר איתה ועם עוד אנשים ביותר נוחות?

sh53

New member
כדאי זו שאלה רחבה

יכול להיות שאני אומר שכדאי תמיד כמה שיותר חברות, ואת תגידי לי שמספיק לך חברה אחת או שתיים. יכול להיות שאני אומר לך שכדאי להשקיע הרבה גם אפילו אם נקבל קצת כדי שהחברה תהיה שם כשנזדקק לה, ואת תאמרי שההשקעה יותר מדי גדולה מהתמורה וזה לא שווה. השאלה אם זה כדאי או לא, כל אחד רואה את זה מנקודת מבט אחרת. יכול להיות שהיום את לא יכולה לענות לעצמך אם זה כדאי או לא, כי השלמתן רק לפני מספר ימים ורק בעוד זמן מה תדעי את התשובה אם כדאי או לא, ולכן כדאי דווקא לחכות ולא לקבל החלטות או להגיע למסקנות כבר עתה. איך ליצור קשר? אני חושבת שזו השאלה הפשוטה דווקא, כי ההתחלה היא קלה, יותר קשה איך לשמור על מה שעושים בהתחלה, איך לא חוזרים אחורה ולמצב שהיה לפני כן ולמריבות שוב ושוב. אני חושבת שכדאי לעשות שיחה רצינית ב-4 עיניים, לבדוק אם את והיא באותו ראש, אם לשתיכן חשוב להשקיע באותה מידה, אם יש לכן כח להשקיע ולא שהתעייפתן יותר מדי מהקשר ואין לכן כבר כוחות להשקיע בו. בטחון עצמי עוזר בהמון תחומים בחיים - גם מבחינת חברויות. אם את תרגישי טוב בקשר לעצמך, תעריכי את עצמך, תראי את עצמך במראה ותאהבי מה שאת רואה וכו' - החברה גם תסתכל עלייך בעין חיובית. מה שאת משדרת לסביבה, כך הסביבה רואה אותך. לדוגמא: אם אדם מרגיש רע, רע לו עם עצמו, מרגיש שהוא לא מוצלח או אפס, הולך כל הזמן עם ראש למטה, כל הזמן מתעצבן וכו' - הוא משדר לסביבה משהו רע שעדיף לו להתרחק ממנו, אז מן הסתם הסביבה לא תעריך אותו על מה שהוא משדר לה. לעומת זאת אם לאדם לא הולך הכי בחיים, יש לו ימים רעים והוא לא הכי 10 בכל דבר, אבל לסביבה הוא מחייך, הוא משדר כל הזמן שלא נורא ויבואו ימים יותר טובים וכו' - אני מניחה שתסכימי איתי שהסביבה מעריכה אדם כזה יותר. הסתכלי סביבך על האנשים המקובלים והנחשבים לקולים - האם כולם חכמים? האם לכולם טוב ב- 100%? האם כולם מתלבשים לפי מיטב האופנה? האם כולם נשמות טובות? מה הם משדרים לסביבה?

תני לה זמן..

תני לה קצת זמן ובינתיים את תסדרי את המחשבות של עצמך... מה את מצפה מהקשר הזה? איפה את רואה אותכן בעוד XX חודשים? חברות טובות? או ממשיכות להתעלם? רק אחרי שתסדרי את המחשבות לעצמך, אני מבטיחה לך הפיתרון יהיה יותר קל.. המון בהצלחה! קרן

למעלה