התייעצות :)

saritkm

New member
התייעצות :)

אני מתכננת לשכור בקרוב דירה בתל אביב. אני עוד לא יודעת איפה, אבל זה כנראה יהייה באזור המרכז. (אני בת 18, אגב.) כמובן ששכר הדירה שלי לא משלם את עצמו ואני צריכה לחפש עבודה. הבעייה שאני ממש לא יודעת איפה הדירה שאני אשכור תהייה ואני תוהה אם כדאי לי לחכות ולמצוא דירה ורק אז לחפש מקום עבודה קרוב. אין לי כוונה לבזבז כסף על אוטובוסים לעבודה, אופניים זה מספיק בשבילי. מה אתם אומרים? כדאי כבר עכשיו להתחיל לחפש עבודה בתל אביב? (חשבתי על מלצרות, אבל ממה שקראתי פה בפורום די סולדים מהעניין, לא?) או למצוא דירה ורק אז להתחיל לחפש משהו קרוב? אשמח לתשובות!! תודה!

Oיון

New member
את צעירה והתחום הזה הוא לא 100%

ולכן אם זו הייתה אני,אז סביר להניח שהייתי מחפשת עבודה במקביל לדירה, וכשאני יודעת שיש לי "חוזה" במקום מסוים, חותמת על דירה. בהצלחה!!

זה לא שסולדים מהעניין

פשוט התחום הזה מאוד פרוץ ויש כאן כמה אנשים שנכוו. לבעלי מסעדות יש נטיה לעבור על החוק ולנצל את המלצרים, אבל יש מסעדות שהמצב בהן שונה, צריך רק למצוא אותן, ולרוב אלו מסעדות ששייכות לרשת. אני לא יודעת אם את מתגייסת או לא, ובכל מקרה מלצרות היא אופציה נוחה מהבחינה שלא נדרשת התחייבות והכשרה ממושכת ומתחילים די מהר להרוויח. אני מציעה לך לשאול את השאלה גם בפורום יוצאים מהבית, אני בכל מקרה במקומך הייתי קודם מחפשת עבודה ואז דירה, בתנאי כמובן שההגעה לעבודה לפני שמצאת דירה לא בעייתית מדי היות שלמצוא דירה (במיוחד בת"א) זה דבר שלוקח זמן. בהצלחה

tenen

New member
אוקי ישנן כמה שאלות מתבקשות.

בתור התחלה מה היחסים שלך עם ההורים והאם הם יהיו לך כערבים לדירה? האם את מתכננת להתגייס בשנה הקרובה מה שיפגע קשות ביכולתך לממן שכירת דירה? האם את באמת צריכה דירה במרכז ת"א? מה רע ברמת גן? בני ברק? פתח תקווה? האם את מעדיפה לשלם הרבה יותר בשביל לחסוך כמה דקות באוטובוסים? בנוגע לעבודה, מציע לך בחום לעבוד קודם חודשיים שלושה ולא לעבור בלי כסף ובלי עבודה, זה מה שאני ממליץ לרוב האנשים למעט אנשים שבמקום מגוריהם איפשהו בצפון הרחוק אין תעסוקה כלל ואז אין להם ברירה אלא להגיע למרכז ואז לעבוד. בכל אופן בנוגע לדירה עצמה צריך תשובות על שאלותי על מנת שנמשיך לעזור לך, לחפש דירה זו חוויה שונה משמעותית כאשר יש לך ערבים ואין לך צבא בפתח מאשר שאין לך ערבים ואת קצת לפני גיוס.

למעלה