התייעצות

pinkey1

New member
התייעצות

שלום לכולן
קראתי את המאמרים והקישורים בפורום ואני סובלת מהמאפיינים של המחלה וגם שאלתי בפורום רפואת נשים בדוקטורס והרופא ענה לי שיכול להיות שיש לי אנדומטריוזיס... אני חיילת בת 19.5 ובזמן האחרון (יותר מחצי שנה) יש לי כאבי מחזור נוראיים ביותר (תמיד כאב לי,אבל הכאבים החמירו עם השנים) שגם גרמו לי להתעלפות למרות שלקחתי כדורים נגד כאבים. תמיד במחזור יש לי בעיות בקיבה ובמע' העיכול וגם לאחר המחזור זה ממשיך... ויש לי כאבים כמעט כל היום בבטן. המחזור שלי גם לא כל כך סדיר בזמן האחרון-לעיתים 20,25,14,28 יום...ויש לי דימום כבד 9 ימים. עשיתי בדיקת קולונסקופיה אצל רופא גסטרו והיא יצאה תקינה... האם גם אצלכן יש תופעות כאלו? באיזה גיל התחיל אצלכן האנדומטריוזיס ומתי ואיך גיליתם את המחלה? האם ניתן לגלות את המחלה רק שנוצרות כבר ציסטות? האם בגלל שאני לא נוטלת גלולות המחלה החמירה אצלי? בצבא עד שייתיחסו אליי...נראה לי שאני אסבול עוד הרבה זמן....

liatsw1

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

בס"ד עפ"י תאוריך יתכן ויש לך אנדו', אך אבחון סופי וקובע הוא רק בלפרוסקופיה. נתחיל מהסוף: "בצבא עד שייתיחסו אליי...נראה לי שאני אסבול עוד הרבה זמן.... " אין סיבה!!!! אין סיבה שתמשיכי לסבול וגם בגלל הבירוקרטיה של הצבא... מרבית חברות הפורום עברו מספר רופאים עד שהמחלה התגלתה ומכיוון שעבר הרבה זמן המצב רק החמיר. כדאי שתנצלי את המידע שאת מקבלת כאן על מנת לא להגיע למצבינו. אם רק הייתי יודעת/ שומעת על המחלה בגילך....יתכן והרבה דברים היו היום אחרת...הרבה כאב וסבל היה נחסך... אז הצעה ראשונה היא לעמוד על שלך, לא לוותר, לשגע את כל מי שצריך, אם זה מפקדים, רופא הבסיס וכו' (אין לי מושג היכן את משרתת). אם את יכולה להעזר במרפאה בתה"ש לאנדומטריוזיס - אל תוותרי ואפילו תלכי לרופא פרטי. בשלב זה בחייך כשאינך מתכננת הריון הכי מומלץ להיות על דיכוי מתמשך - כלומר לא לקבל ווסת!!! זאת ניתן ע"י לקיחת גלולות רצוף, ללא הפסקה. זה ישפר מעט את המצב. את מזכירה לי את התקופה כשאני הייתי חיילת, גם אותי שלחו לקולונסקופיה, גם סבלתי מבעיות קשות במערכת העיכול...עברתי הרבה מאז, רופאים, מליוני בדיקות, ניתוחים וכו' - לקח הרבה זמן עד שאיבחנו את המחלה. מאז שעברתי ניתוח לניקוי אנדו' מצב מערכת העיכול שלי השתפר, הדיכוי גם עזר (גלולות ללא הפסקה או זריקת דקפפטיל פעם בחודש - הרעיון כאמור לא לקבל ווסת). חשוב מאוד שתטפלי בעצמך כבר עכשו ואל תחכי ליום בו תשתחחרי מהצבא! ככל שתתייחסי למחלה מוקדם יותר תוכלי למנוע נזק עתידי. אני ממליצה בחום לנסות להגיע למרפאת האנדו' בתל השומר - אפשר גם באופן פרטי. בהצלחה

הצבא עובד עם תה"ש

ואפילו שולח לשם את החיילים כדי לעבור טיפולים בדיקות וניתוחים כך שלא צריכה להיות שום בעייה להגיע למרפאה בתה"ש ליעוץ ואפילו טיפול. להגיע לתה"ש דרך הצבא זה הדבר הכי קל לא כמו קופות החולים.

הצבא הוא גוף בירוקרטי מסואב

ועליך לדאוג לעצמך גם אם זה כרוך בללכת ולקבל חוו"ד מרופא פרטי. גם אני סבלתי נורא נורא בצבא אבל אצלי לא הרופאים הצבאיים ולא הרופאים הפרטיים העלו על דעתם שיש לי אנדו', אובחנתי כמה שנים לאחר מכן ואין ספק שאם הייתי מאובחנת במועד הרבה סבל היה נמנע וחלק ניכר מהניתוחים שעברתי היו נחסכים ממני. את יכולה להגיע ורצוי שתגיעי לתה"ש, באופן פרטי זה גם ניתן ללא טופס 103 (זוכרת נכון?) בעלות של 120 ש"ח. אל תזניחי את מצבך, מגיע לך לקבל את הטיפול הכי טוב שיש גם אם אף אחד לא מבין על מה את מדברת ומה זה אנדו', למחלה יש השלכות ואת חייבת להיות בדיכוי ולא לקבל ווסת כדי להימנע מנזקים שהיא עלולה ליצור. אל תסבלי. בתל השומר יכולו לעזור לך. שיהיה בהצלחה ותעדכני

yaelma1

New member
ברוכה הבאה פינקי

יתכן באמת שזה אנדו` אבל אבחנה אמיתית יכולה להינתן לך רק ע``י לפרסקופיה ולכן מאד חשוב כמו שאמרו בואינג וליאת שתגיעי לתל-השומר ושתתעקשי אך ורק על זה. האם הורייך מודעים למצבך? אולי כדאי שהם יתערבו כדי שתגיעי לשם. תרגישי טוב.

pinkey1

New member
תודה לכולן../images/Emo140.gif

אני אבקש הפניה לתל השומר ואם לא-אני אלך באופן פרטי... איכשהו קישרתי בין הבעיות במע' העיכול לבין ההחמרה בכאבי המחזור הנוראיים כי זה קרה במקביל ובהדרגתיות. הבעיות במע' העיכול החמירו עם כל מחזור... עברתי תאונת דרכים (ויוקס שנה) וניתוח בחיים שלי, אבל הכאבים של המחזור הם הכאבים הכי חזקים שהיו לי בחיים...ואנשים לא מבינים איך זה הגיוני... בבדיקות דם יש לי שקיעת דם מוחשת, האם זה יכול להיגרם מהאנדומטריוזיס? האם זה מעיד על מחלה פעילה?

למעלה