התייעצות

me123

New member
התייעצות

שלום לכולם, יש לי שאלת התייעצות קטנה. למקרה בו לא מתקבלים לרפואה/ לא עוברים את הראיונות, כאשר נרשמים לאוניברסיטאות, מה כדאי לרשום במקום שני (אחרי רפואה) ושלישי, ע"מ שבשנים הבאות יהיה אפשר לעבור הכי ב"קלות" לרפואה? ז"א שמעתי על אפשרות של מדעי הרפואה או רפואת שיניים אבל כמה באמת מצליחים לעבור משם לרפואה? אולי כדאי רפואת חירום...? כל עצה בנושא תעזור. מי שממליץ בכלל לקחת שנה חופש ולעבוד ולנסות לשפר בגרויות/פסיכומטרי אני אשמח לשמוע גם למה. ועוד שאלה, האם יש אפשרות למעבר בין אוניברסיטאות ובאיזה דרך? (ז"א איזה ציון צריך אם בכלל, אחרי כמה שנים וכו'). תודה רבה רותי

יעלד12

New member
הי,

אתחיל בכך שאם פונקצית המטרה זה לעבור מתיישהוא לרפואה (ולא להחליט בסופו של דבר על רפואת שיניים למשל, מה שקורה לחלק מן המועמדים), אזי צריך לבנות על ממוצע גבוה. לימודים אקדמאיים, בשונה מבגרויות, הם קשים ותובענים יותר. אוסיף ואומר, שלגשת לבגרות בגיל שהוא לא 16-18 הופך את העסק יחסית לבדיחה במקצועות הומניים, ולדבר לא נורא בכלל במקצועות אחרים (מתמטיקה 5 למשל). ולכן אני אישית ממליצה לקחת שנה ולעבוד על הבגרויות, מכמה סיבות- 1. האחת, אקדמאים בחלק מן האוניברסיטאות מתחרים על מקומות בינם לבין עצמם, וזה גורר תחרות שהיא לא פחות גבוהה ואולי אף יותר מהמועמדים הרגילים. 2. השניה, בבגרויות, מספיק לקחת למשל שני מקצועות של 5 יח"ל (אני לקחתי תנך והסטוריה) וזה מעלה באותו סדר גודל כמו ללמוד סמסטר אוניברסיטאי. לי למשל זה העלה את הממוצע מ- 106 ל- 110, במחיר של לימוד של חודש בלבד. 3. השלישית, באוניבריסטת תל אביב למשל, ברגע שאתה הופך לסטטוס של אקדמאי, לא מסתכלים על הבגרויות שלך אם איני טועה, וזה למעשה מונע את יכולת הבחירה בין ממוצע בגרות לממוצע אקדמאי. בכל מקרה, יהיו שיגידו שמאוד מומלץ להתחיל ללמוד ביולוגיה, מדעי הרפואה, רפואת שיניים או אופצית אחרות, אבל זה תלוי בין היתר, בכמה הבגרויות שלך טובות (אם הבגרויות גרועות ממש, גם במקצועות הקטנים, אז אולי באמת כדאי לזנוח את השיפורים שלהן). זה תלוי גם ביכולת לתרגם את הלימוד האוניברסיטאי לציונים מאוד גבוהים- ושוב, זוהי משימה לא פשוטה כי זה להיכנס לראש אחר, אולם היתרון שבכך הוא שמגיעים לרפואה ללא הלם ראשוני של אוניברסיטה ועם פטורים ממספר לא מבוטל של קורסים. שיהיה בהצלחה!

הסתייגות לגבי סעיף 3 ....

גם אם לומדים באוניברסיטה שנה או אפילו תואר ניתן להרשם ע"ס בגרויות או כל אופציה אחרת שנותנת את הסכם המירבי. אני למדתי שנה ביולוגיה בת"א והתקבלתי לרפואה ע"ס בגרויות. לגבי שאר הסעיפים והדברים אני מסכימה בהחלט. בהצלחה וגמר חתימה טובה לכולם!

me123

New member
תודה רבה

ומה לגבי מעבר בין אוניבסיטאות אחרי התחלת לימודים?

רפואה ורקע אקדמי

קודם כל, תקראי את ההסבר הבא שבשאלות הנפוצות של הפורום: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1523&QID=16825 בקשר למה שכתבו כאן על תל אביב, זה נכון חלקית. אם את נכנסת למדעי הרפואה בתל אביב (מה שהיה בעבר רפואת שיניים), מפסיקים להתחשב בבגרויות שלך בקבלה לרפואה.

drbunsen

New member
אחת הטעויות היותר גדולות

שתוכלי לעשות היא ללכת ללמוד מדעי-הרפואה או רפו"ש במטרה לעבור לרפואה. עדיף ללכת ללמוד משהו פחות תובעני (ובינינו - עם סטודנטים שלא שוקלים התאבדות על כל ציון מתחת ל-98 ...), "להפגיז" שם בציונים, ולהתקבל ע"ס ממוצע זה. בכל מחזור של רפו"ש/מדה"ר תוכלי בקלות למצוא איזה 20 איש שחשבו שאוטוטו הם עוברים לרפואה, ולכן המסקנה המתבקשת היא....

Dr casper

New member
../images/Emo45.gif

אני ממש לא ממליץ לנסות לעבור לרפואה מפקולטות אחרות. בין הרפו"שניקים למשל יש הרבה שחושבים על לעבור לרפואה והתחרות די מטורפת. בודדים עוברים בסופו של דבר ויש להם ממוצעים בשמיים. כנ"ל לגבי רקע אקדמי באופן כללי. לדעתי עדיף לך לשפר בגרויות/פסיכומטרי במשך שנתיים שלוש (תלוי כמה זמן דרוש לך), בעיקר בגלל שיש עכשיו תוכנית שמחכה לדיון על שולחן הכנסת, שמטרתה להגדיל את כמות הסטודנטים לרפואה מ-350 במחזור ל-600-700. שקלו גם את האופציה להקים פה שלוחות של אוניברסיטת מחו"ל, ללימודי רפואה. אם זה באמת בוער בך, את יכולה תמיד לחשוב על לימודים בחו"ל (וכמובן שאזרחות זרה מאוד תעזור בקטע הזה).

למעלה