התייעצות

ליאתו

New member
התייעצות

שלום לכן. אני לא חושבת על עצמי כעל שמנה, אבל בשנים האחרונות התחלתי להתמלא קצת, ואני קצת מעל מידה 42. לא נורא לי עם זה, ובן הזוג שלי, האמת, די מבסוט. אבל. בגלל ההשמנה, ומסיבות בריאותיות אחרות, החלטתי ללכת על פעילות גופנית, ובחרתי בסטודיו C - בגלל שזו רשת לנשים בלבד, ואפשר להתעמל בלי לדאוג ממבטים של גברים. התחלתי לפני שבועיים, וזה עושה לי טוב. אני גם הולכת שלוש-ארבע פעמים בשבוע, וגם זה עושה לי טוב. אבל בסטודיו C משווקים באגרסיביות את הדיאטה שלהם, וחלק מהנשים סביבי מדברות ללא הרף על המשקל והדיאטה וכמה הורידו ולא הורידו. אולי בסופו של דבר אני אלך על דיאטה, אבל עכשיו זה לא מתאים לי. אני רוצה לראות אם אני אכן מתמידה בפעילות גופנית, אני מתחילה עבודה חדשה, לא מזמן עברנו איזור מגורים, יש לי שני ילדים קטנים; ולא כזה מפריע לי איך שאני נראית. קצת כן, אבל מכיוון שאף פעם לא חשבתי על עצמי כחתיכה, לא כזה נורא לי להיות קצת "מרופדת". השאלה שלי: איך מפיקים את מה שאני רוצה מסטודיו C, בלי לתת ללחץ הדיאטה לבאס אותי יותר מידי? אני פשוט רואה איך מחשבה על דיאטה מכניסה אותי לכזה דאגות ולחץ, ואני לא צריכה את זה עכשיו.

פשוט אומרים "לא,תודה".

אני במקרה הייתי בסטודיו C וגם הייתי מרוצה מהפעילות הגופנית והתרגילים שם וגם עשיתי דיאטה. אבל אם את עכשיו בתקופה שרק בא לך ספורט בלי דיאטה אל תתני להם להכניס אותך ללחץ של דיאטה (אני אישית שונאת את המילה הזו היא יותר מידי מסגרתית ולא מאפשרת להנות מכל סוגי האוכל)ותגידי "לא,תודה" אם מנסים לשכנע אותך לעשות דיאטה. בלי להתבייש. בהצלחה.

ליאת יקרה

לא לכל דבר שמציעים לנו בחיים צריך לומר כן. אם את עכשיו רק בקטע של פעילות גופנית ואת מרגישה טוב עם זה- תמשיכי כך!!! את צריכה לעשות רק דברים שטובים לך- דברים שיגרמו לך להרגיש טוב עם עצמך. אל תתפתי לפרסומות (גם אם הם פרסומות סמויות
) תהני מהחיים ותעשי מה שאת אוהבת.

ליאתו

New member
אבל איך לא לוקחים ללב?

איך מגייסים את החוזק הנפשי לומר לעצמי, לא רק לאחרים: "זה לא מתאים לי עכשיו, זה עמוס לי מידי עכשיו, לא!" ?

שיטה במכירות:

לזהות את המצב הנפשי של הלקוח הפוטנציאלי בזמן התגובה שלו / הסירוב שלו, ולתפוס אותו בדיוק בשניית האי נעימות הזאת כדי לשבת לו על האמ-אמא שלו, ואגב, לא מעטים שהם טיפה חלשי אופי או סרבנים לא מקצועיים, ישתכנעו לקנות דברים שהם לא מעוניינים מתוך אי נעימות בלבד. תכניסי לעצמך לראש שזה סוג של משחק, ושאת צריכה לעשות את אותו הדבר. לשחק בטון הכי חד משמעי שלך, עם מבט לתוך העיניים של המציעה ובשילוב חיוך נינוח, את פשוט עונה "לא תודה, לא מעוניינת." את לא צריכה לתרץ את זה או להסביר את זה, יקר לי רחוק לי קשה לי עמוס לי. לא שזה רע להסביר, אבל במקרה שלך, זה בדיוק הרגע שהם קולטים שאפשר להציק לך. ברגע שהם יזהו חד משמעיות בכוונה שלך, זה ייראה אחרת

ליאתו

New member
../images/Emo51.gif - ועוד בעייה

עצה טובה בחיים בכלל. וגם דרך טובה להתמודד עם סגנון המכירה האגרסיבי הזה. ממש תודה. הבעיה היא לא רק הצוות והפוסטרים, אלא גם הנשים שבאות להתעמל. יש מין תחרותיות כזאת, מין לחץ לא-כל-כך סמוי. אני מנסה להתבונן על זה מבחוץ, כבעיה "שלהן", אבל זה גם מחלחל.

את יודעת

אני בטוחה שכל אחת מהבנות התחרותיות האלו היתה מעדיפה שקט, שלווה, סיום התחרות וריכוז במה שהן עושות שם בעיקר שזה ספורט וניקוי ראש. את יכולה לשמש דוגמא ברגע שמישהי שנסחפה לתוך הרוח הזאת תבוא לבלבל לך בשכל כי מישהי עשתה לה את זה לפני 4 דקות והיא מורעלת, פשוט תחייכי ותגידי לה "עזבי אותך משטויות , באתי לכאן כדי לעשות ספורט וכדי להנות, כל השאר לא בשבילי..." אני מבטיחה לך שלפחות חצי מהן יחייכו אלייך ויגידו שאת צודקת, ובזכותך יוכלו לענות ככה לאחרים ולהרגיש טוב יותר. לפעמים במקום להיות מובל, אפשר לנסות להוביל.

ליאתו

New member
זו בדיוק הגישה שלי כרגע

וכך עניתי (פחות או יותר) למישהי ששאלה אותי: "נו, נשקלת?". אבל אני מניחה שיעברו עוד כמה התקלויות קטנות כאלה עד שיהיה נעים לי לגמרי לבוא לשם. אני מאוד מתחברת לתשובה שלך, סוג התשובה שחיפשתי - איך אני משנה גישה וכן מפיקה את המיטב. מהספורט עצמו אני מאוד מרוצה - המדריכה מאוד טובה, עוברת בין המתעמלות ובודקת שאנחנו עושות את התרגילים כמו שצריך. אני לא הלכתי לשם כדי לרזות, אלא כדי לצאת ממצב בטטה שבו אני נמצאת כרגע. אני חושבת שגם גופנית וגם נפשית זה יעשה לי טוב. במקביל, אני משתדלת לעבור לתזונה בריאה יותר. הרזיה ממש - כבודה במקומה מונח, אבל לא כרגע.

lb22

New member
את מפרטת פה כל מיני בעיות שיש לך

שם... מה הבעיה פשוט לעזוב את המקום? נכון ראיתי שמפריע לך שהבנים מסתכלים עליך בחדר כושר אז להלן כמה פתרונות מאוד יצירתיים (מאחד שהולך לחדר כושר בעל שם בארץ או יותר נכון החברה של החדר כושר מפורסמת) : 1. אל תבואי לבושה בחזיה ומכנס קצרצר זה פשוט גורר מבטים. 2. לא כל אחד שמגיע לחדר כושר מגיע כדי להסתכל על הבחורות יש כאלו שעדיין רוצים להתאמן. 3. הפתרון הטוב מכולם : יש בתוך החדר כושר של החברה הזו חדר כושר מיוחד לבנות דתיות שבו רשאיות להתאמן כל הבנות של מכון הכושר ללא בנים (כמובן שמספר המכשירים הוא לא באותה כמות שיש בחדר כושר הרגיל). אבל אם כ"כ מפריע לך המכירה האגרסיבית של סטודיו C וכ"כ מפריעה לך התחרותיות שיש שם בין הנשים...אולי אחת האופציות שנאמרו פה תיהיה טובה...

זה הפתרון שלך?

לברוח? טוב שאין משקה שהופל אותה לדנידיןף רואה ואינה נראית בטח היית מציע לה לשתות ממנו לפני ההליכה לחדר כושר

lb22

New member
איך ידעתי שזה מה שיגידו לי...

במקום לחשוב קצת לפני.... היא רשמה שהסיבה היחידה שהיא הלכה לשם כי אין שם גברים שנועצים בה מבטים... אני הצעתי לה ללכת לחדר כושר (קצת יותר טוב מסטודיו סי אני חושב אבל דעתי אינה אובייקטיבית) שיש בו גם חדר כושר במיוחד לנשים בלבד... את מסיקה מכך שזהנקרא לברוח סבבה לך אבל אחרי כ"כ הרבה תלונות מצד כותבת ההודעה שלא נראה לה שכל הזמן מנסים לתת לה את הדיאטה ונמאס לה לשמוע על "הקרבות" בין הבנות מי יורדת יותר אז שפשוט תמצא לעצמה מקום אחר הרבה יותר נוח ואני חושב יותר טוב.

lb22

New member
אני לא , לא מסכים איתך

העצות שנתתם הן אחלה עצות... אבל אם היא אמרה שמה שמפריע לה זה רק הקטע עם הגברים (ואולי אולי במחיר) אז אפשר לשנות.... :)

יודע מה?

מקובל עליי נכון שזה יכול להוות פתרון. בדיוק כמו שלשכור חדר כושר עבורה בלבד יכול להיות פתרון אבל זה עדיין בריחה לירני ... אז נכון, אפשר לברוח. אבל לדעתי צריך לשמור את הבריחות (אם בכלל) לדברים שממש קשה להתמודד איתם וזה, המקרה שלה, דווקא אמור להיות לא כזה קשה, אז חבל לי להציע לה לברוח זה הכל :)

lb22

New member
אז בואי נסגור על ....

שזה שאני חושב שאיפה שאני מתאמן זה מקום יותר טוב ? :) ואני רוצה רק להועיל ולשפר ? :) איך זה... ואנקדוטה לסיום , שונא שקוראים לי לירני...תודה מראש.

סבבה

ואנקדוטה לסיום בפעם הבאה שאני אקרא לך לירני זה לא כי אני עושה דווקא זה כי יש לי נטייה לקרוא לאנשים בשמות חיבה ואני סנילית.. אבל מבטיחה להשתדל :)

lb22

New member
שם חיבה סבבה..

אבל לא לירני... לירנוש מתקבל סבבה.... :)

בדיוק כמו שאמרת כאן.

תנשמי עמוק לפני, תספרי עד 10 ותאמרי. אין לך למה להתייחס לאחרים. תשימי את עצמך במרכז העניינים. תתני לעצמך תמיד את ההרגשה הטובה: בהתחלה זה קשה, אבל אח"כ מתגברים על המון קשיים שיש. תתחילי לומר לא לדברים קטנים שאת לא מעוניינת ואז תוכלי להגיע גם לזה. וחוץ מיזה שתמיד את יכולה להציב לך אתגר. בהצלחה.

איך מפיקים את מה שאת רוצה מסטודיו

בואי להתעמל נטו . בגלל שזה חשוב לבריאות וכבונוס גם נראים יותר טוב . תקשיבי חופשי לכל הסיפורים של הבנות לא נלחצים ולא מבואסים תרגישי בנוח במה שאת עושה .את לא בתחרות עם אף אחת תקחי מהסיפורים שלהן רק את מה שמתאים לך . שינוי בהרגלי האכילה תעשי זה חשוב אך תבחרי את המסגרת המתאימה לך ביותר כיון שהתעמלות לבד לא מורידה במשקל .. שתהיה לך שנה נהדרת

למעלה