התייעצות

popi199

New member
התייעצות

האמת היא, שחשבתי לעזוב את העניין אבל שווה להעלות את זה לפורום. הגיעה למושב שלנו סוסה חדשה, היא נמצאת בפנסיון אצל משפחה שמחזיקה סוס בחצר. הסוסה מוזנחת בטירוף. רזה נורא, פרווה ממש לא בריאה, לא מטולפת ולא נראית בכלל מטופלת. הסוסה לא רכובה לא מאולפת ובכלל לא יוצאת מהתא- יש לה תא יפה וגדול יחסית (משהו כמו 4X8 או 5X10 משהו בכיוון הזה..) אבל זה עדיין תא. הבעלים שלה כנראה חושב שהוא קנה כלבלב או משהו, הוא בא אליה כל יום מנקה לה תתא וזהו בערך. האמת היא שכמו שציינתי שוב, חשבתי לא להתערב כי אין לי מושג מי הבעלים שלה ואף פעם לא ראיתי אותו, האנשים שאצלם מוחזקת הסוסה הציעו להוציא לו את הסוסה והוא לא רצה, הם הציעו לו שהמפרזל שלהם יטלף אותה והבעלים אמר שלא צריך...קצת מעצבן שבן אדם כזה מחזיק סוס ...אבל מה אפשר לעשות?

NightWind Rider

New member
אולי...

אולי... תנסה לצלם אותה ותשלח את התמונות לצער בעלי חיים. אני מניחה שאם היא באמת במצב גופני ירוד , הם יכולים להתערב ולקחת אותה. מקווה שיעלו פה עוד אפשרויות.

NightWind Rider

New member
אמרת שהיא רזה מידי?

אם היא רזה מידי, אני חושבת שהם יכולים להחרים אותה. מצב של תת תזונה. כנל לגבי הטילוף.

תםטםOHIO

New member
לפנות למשטרה ולבקש שיערבו את הגופים

המתאימים. - משרד החקלאות, נציבת בעלי חיים, או האגודות/עמותות השונות. מנסיוני עם צב"ח ת"א הם הופכים את העולם ומוציאים את הסוס למקום טוב ומטפל, כדאי שתשאלי מה דעתם. שנה טובה.

SNTQ

New member
תפני לצער בעלי חיים

אם מדובר בהזנחה מכוונת העמותה תעשה הכל כדי להחרים ואם לא פשוט יסבירו לבעלים מהי הפעילות הנכונה אם תרצי טלפונים וכו' לגבי צב"ח תפני אליי במסרים

jgut

New member
../images/Emo62.gif לדעתי

הבעיה שאת מעלה פה מאוד חשובה וכולנו ניתקלים במצבים דומים ברמות שונות. מצאתי באתר של PETNET את שני המאמרים הבאים. אולי יש בהם משהו שיוכל לתת לך רעיונות: 1. מדריך לאחזקה וטיפול של סוסים 2. התעללות בסוס - כיצד לנהוג אפשר לפנות לצער בעלי חיים (לא כדי לגרום להחרמה של הסוס) אלה כדי להתייעץ מה לעשות במצב כזה. אני אישית לא ניתקלתי במקרה כזה שהצלחתי לגרום לבעלים לטפל יותר טוב בסוס. אים יש פה חבר'ה שהצליחו אולי יוכלו להציע דרכים כיצד לדבר עם הבעלים כך שגם יקשיב ויהיה מוכן לשנות את המצב. אולי בצער בעלי חיים או באחת העמותות השונות יהיה להם רעיונות נוספים. חשוב שאנשים פה יעלו רעיונות כיתד לפעל במצב כזה.

NTL

New member
אם לא דיברת עם הבעלים

אז אתה לא יודע אם הכל טוב עם הסוסה. אולי יש לה מתיחת גיד ואסור לה לצאת החוצה? אולי יש לה טילוף מיוחד והוא לא רוצה שאף מפרזל אחר חוץ משלו יגע בה? לפי מה שהבנתי את רוכבת ווסטרן ואת רגילה לראות סוסי קווטר שמנמנים ויכול להיות שהסוסה הזו בעלת מבנה צר ובגלל שהיא לא עובדת יותר קשה להשמין אותה או כל מיני סיבות כאלה. למה אני מנסה לצדד את הבעלים? אמרת שהסוסה בפנסיון בתא ענקי נכון? והבעלים מגיע כל יום ומנקה לה את התא? אני עוד לא ראיתי שום חאפר מגיע כל יום לנקות את התא הענקי של הסוס שלו. תתפסי שיחה עם הבעלים במקום לחפש דרכים להפסיק את "ההתעללות".

popi199

New member
למה את מעלה השערות לגבי?

הבנת לא נכון, אני לא רוכבת ווסטרן- אני רוכבת דראסז' וכן אני רגילה לסוסים במצב גופני טוב ולא לשלדים מהלכים. לסוסה אין שום טילוף מיוחד ולא כלום, אלא אם כן אולי זו דרך חדשה של טילוף להשאיר את הטלף ארוך מאוד. אני בטוחה שזו שיטה זולה...אני גרה באיזור שאין בו הרבה אנשי מקצוע ככה שאם המפרזל ההוא לא מפרזל אותה אז יש רק את המפרזל שמפרזל את הסוס שלי ואין סיכוי שבעולם שזה הוא. ובואי נצא מנקודת הנחה שאולי לסוסה יש איזו פגיעה(למרות שאין- חלק מהפרטים שאני יודעת עליה לא רלוונטים לשאלה אז אני לא מוסיפה). גם כשהסוס שלך נפצע את מטפלת לו בפרווה ובפצעים. גם כשהסוס שלך נפצע הוא לא אמור להראות כמו איזה שק עצמות- ואני יודעת להבדיל בין סוס רזה מדי לבין סוס במצב טוב...ואם הדיעה שלי לא מספיקה אז באה אליהם וט' אתמול (בשביל הסוסה השניה) ואמרה להם בדיוק מה שאמרתי מהתחלה. הסוסה נמצאת בתא גדול בגלל שזה מה שבעל האורווה בנה. הוא בא לנקוות לה כל יום תתא כי אלה היו התנאים כי בעל האורווה לא רוצה שהאורווה שלו תסריח. ולא אמרתי חאפר, או שחסר ידע או שקמצן....זה לא קשה לזהות קמצנים, גם הסוס שלי בא מקמצן שנורא אהב אתו אבל התקמצן על הפרזול/חיסונים/תילוע/שיניים וכו... אבל הוא ניקה לו תתא כל יום!

למעלה